ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦେଶରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ବୃଦ୍ଧି ଅବ୍ୟାହତ; ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ରେକର୍ଡ 73,642 ସୁସ୍ଥ
● ଲଗାତାର 2 ଦିନ ପାଇଁ ଦୈନିକ 70,000ରୁ ଅଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ
06 SEP 2020 1:40PM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରେ କୋଭିଡ-19 ଜନିତ ସୁସ୍ଥତା ହାର କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ଚାଲିଛି । କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଦ୍ୱିତୀୟ ଦିନ ପାଇଁ ଦିନକରେ 70,000ରୁ ଅଧିକ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 73,642 ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ଘରୋଇ ଏକାନ୍ତବାସ ଏବଂ ହସ୍ପିଟାଲରୁ ଛୁଟି ପାଇଛନ୍ତି ।
ଏଥିସହିତ ଆଜିସୁଦ୍ଧା (06.09.2020) ଦେଶରେ ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ସଂଖ୍ୟା ପାଖାପାଖି 32 ଲକ୍ଷ (31,80,865)ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଦେଶରେ ଦୈନିକ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବା ଫଳରେ ହାରାହାରି ସୁସ୍ଥତା ହାର ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ 77.32 ପ୍ରତିଶତକୁ ଛୁଇଁଞ୍ଚି ।
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ନୀରବଚ୍ଛିନ୍ନ ଉଦ୍ୟମ ତଥା ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକର ସହଯୋଗରେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କୁ ଶୀଘ୍ର ଠାବ କରାଯାଇ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇପାରୁଛି । ଏଥିସହିତ କରୋନା ନିୟମାବଳୀକୁ ଅନୁସରଣ କରି ହସ୍ପିଟାଲ ଓ ଘରୋଇ ଏକାନ୍ତବାସରେ ସଠିକ ଚିକିତ୍ସା କରାଯାଇପାରୁଛି । କେନ୍ଦ୍ରର ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ୍ରମେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀସ୍ଥିତ ଏମ୍ସର ବିଶେଷଜ୍ଞ ଡାକ୍ତରମାନେ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ କୋଭିଡ ହସ୍ପିଟାଲ ଆଇସିୟୁ ପରିଚାଳନା କରୁଥିବା ଡାକ୍ତରମାନଙ୍କୁ ବିଶେଷ ପରାମର୍ଶ ଦେଉଛନ୍ତି, ଯାହାଫଳରେ ଦେଶର କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁହାର ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଆମ ଦେଶର ମୃତ୍ୟୁହାର ବିଶ୍ଵରେ ସର୍ବନିମ୍ନ । ଆଜି ଏହି ହାର 1.72 ପ୍ରତିଶତରେ ରହିଛି । ସେଦୃଷ୍ଟିରୁ ଦେଶର ସକ୍ରିୟ କରୋନା ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 8,62,320 ରହିଛି, ଯାହା ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ମାତ୍ର 20.96 ଭାଗ ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି ।
ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ ଓ ପରାମର୍ଶ ପାଇଁ ଭିଜିଟ୍ କରନ୍ତୁ: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA ।

Ministry of Health and Family Welfare
India continues with its Recoveries Spike: Highest ever single day record of 73,642 in last 24 hours
More than 70,000 Recoveries for 2 days consecutively
06 SEP 2020 1:40PM by PIB Delhi
The spike in the daily recovered COVID-19 patients continues in the country. For the second successive day, India has clocked a record recovery of more than 70,000 patients in a single day.
73,642 patients have recovered and been discharged from either home/facility isolation or hospitals in the last 24 hours.
The total numbers of recoveries have reached nearly 32 lakh (31,80,865) as of today.
With this surge in numbers of patients getting recovered on a daily basis, India’s Recovery Rate has been further pushed upwards to 77.32% .
Sustained efforts by the Centre and State/UT governments have substantially resulted in higher number of people getting identified at an early stage for the infection through very high levels of testing. This has enabled their timely treatment, guided by the Standard Treatment Protocol for both home/facility isolation and hospitalisation. The Centre, in collaboration with AIIMS, New Delhi has led the process of continuous upgradation of clinical management skills of the ICU doctors in the dedicated COVID hospitals across the country. These measures have resulted in saving more lives. India’s Case Fatality Rate, one of the lowest globally, continues to further compress. It is pegged at 1.72% today.
This has also ensured that the active caseload (8,62,320) accounts for merely 20.96% of the total positive cases so far.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.