হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী নাবা ফগৎলকপশিং অসি মখা তানা হেনগৎলক্লি: হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমদা খ্বাইদগী ৱাংনা ৭৩,৬৪২ নাবা ফগৎলকপগী রেকোর্দ থমখ্রে
নুমিৎ ২ থংনা-থংননা ৭০,০০০ হেন্না নাবা ফগৎলকখ্রে
06 SEP 2020 1:40PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা নোংমদা কোবিদ-১৯ নাবা মীওইশিং নাবা ফগৎলকপা মখা তানা হেনগৎলক্লি। থংনা-থংননা নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা, ভারতনা নোংমা খক্তদা মীওই ৭০,০০০ হেন্না ফগৎখিবগী রিকোর্দ থম্বা ঙমখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনবাবা মীওই ৭৩,৬৪২ ফগৎখ্রে অমদি হোম/ফেসিলিতী আইসোলেসন তৌবদগী নত্রগা হোস্পিতালশিংদগী দিসচার্জ তৌখ্রে।
ঙসি ফগৎখিবশিংগী অপুনবা মশিং অসি লাখ ৩২ (৩১,৮০,৮৬৫)কী ময়া য়ৌখ্রে।
নোংমদা নাবা ফগৎলক্লিবা মীওইশিংগীগী মশিং হেনগৎলকপগা লোয়ননা, ভারতকী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মথক কাখৎলক্তুনা ৭৭.৩২% য়ৌখ্রে।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী খুদোংথিবা থেংননবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অসিনা তেস্ত চাং য়াম্না ৱাংনা তৌবগী খুত্থাংদা লায়না অসি নাবা হৌরকপা মতমদা মীশিং য়াম্না খঙদোকপা ঙমখ্রে। মসিনা হোম/ফেসিলিতী আইসোলেসন তৌবা অমসুং হোস্পিতালদা লায়েংলিবশিং অনিমক্তা স্তেন্দর্দ ত্রীৎমেন্ত প্রোতোকল ঙাক্তুনা মতম চানা লায়েংবা ঙমহল্লি। কেন্দ্রনা এম্স, নই দিল্লীগা চুংশিন্নদুনা লৈবাক অসিগী দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতালশিংদা লৈবা আই.সি.বু. দোক্তরশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত স্কিলশিং লেপ্তনা হেনগৎহন্নবা প্রোসেস লৌখৎলি। খোঙথাংশিং অসিনা পুন্সি কয়া কনবা ঙমখ্রে। ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি অমদি মখা তানা হন্থরক্লি। ঙসি মসি ১.৭২% ওইখি।
মসিনা এক্তিব কেসলোদ (৮,৬২,৩২০) ওইদুনা হৌজিক ফাওবগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী ২০.৯৬% খক্তমক ওইরি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক্কী ৱারোলশিংগা মরী লৈনবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নায়না চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA

Ministry of Health and Family Welfare
India continues with its Recoveries Spike: Highest ever single day record of 73,642 in last 24 hours
More than 70,000 Recoveries for 2 days consecutively
06 SEP 2020 1:40PM by PIB Delhi
The spike in the daily recovered COVID-19 patients continues in the country. For the second successive day, India has clocked a record recovery of more than 70,000 patients in a single day.
73,642 patients have recovered and been discharged from either home/facility isolation or hospitals in the last 24 hours.
The total numbers of recoveries have reached nearly 32 lakh (31,80,865) as of today.
With this surge in numbers of patients getting recovered on a daily basis, India’s Recovery Rate has been further pushed upwards to 77.32% .
Sustained efforts by the Centre and State/UT governments have substantially resulted in higher number of people getting identified at an early stage for the infection through very high levels of testing. This has enabled their timely treatment, guided by the Standard Treatment Protocol for both home/facility isolation and hospitalisation. The Centre, in collaboration with AIIMS, New Delhi has led the process of continuous upgradation of clinical management skills of the ICU doctors in the dedicated COVID hospitals across the country. These measures have resulted in saving more lives. India’s Case Fatality Rate, one of the lowest globally, continues to further compress. It is pegged at 1.72% today.
This has also ensured that the active caseload (8,62,320) accounts for merely 20.96% of the total positive cases so far.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.