প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
কলেজ অৱ এয়াৰ ৱাৰফেয়াৰৰ বিষয়াসকলক উদ্দেশ্যি ভাষণ প্ৰদান বায়ুসেনা প্ৰধানৰ
04 SEP 2020 2:11PM by PIB Guwahati
বায়ুসেনা প্ৰধান এয়াৰচীফ মাৰ্শ্বাল আৰ কে এছ ভাদৌৰিয়াই ০৩ ছেপ্তেম্বৰ তাৰিখে কলেজ অৱ এয়াৰ ৱাৰফেয়াৰ (চি এ ডব্লিউ) ভ্ৰমণ কৰে। এই কলেজখন স্থাপন হৈছিল ১৯৫৯ চনত। এই কলেজখনতে বায়ুসেনাৰ সদস্যসকলৰ উচ্চশিক্ষাৰ ব্যৱস্থা কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰিও তিনিওটা বাহিনীৰ সেনা বিষয়াসকলক সুসংহত পদ্ধতিৰে এয়াৰ ৱাৰফেয়াৰৰ বিষয়ে ইয়াত পাঠদান কৰা হয়।
বায়ুসেনা প্ৰধান চি এ ডব্লিউত তেওঁৰ ভ্ৰমণকালত ৪৪ তম হায়াৰ এয়াৰ কামাণ্ড কোৰ্ছত অংশগ্ৰহণকাৰী তিনিওটা বাহিনীৰ সদস্যসকলৰ উদ্দেশ্যে ভাষণ ৰাখিছে। তেওঁ বিষয়াসকলৰ ৰাষ্ট্ৰীয় সুৰক্ষাৰ ন ন প্ৰত্যাহ্বানৰ বিষয়ে সংবেদনশীলতাৰে সৈতে আলোচনা কৰে। তেওঁ এই পাঠক্ৰমত অংশগ্ৰহণ কৰা সকলো বিষয়াকে ভৱিষ্যতে যুদ্ধৰ সময় সুসংহত ৰণ কৌশলৰ প্ৰস্তুতি সম্পৰ্কেও বিস্তাৰিতভাৱে জনাইছে।

Ministry of Defence
CAS Addresses Officers at College of Air Warfare
04 SEP 2020 2:11PM by PIB Delhi
Air Chief Marshal RKS Bhadauria, Chief of the Air Staff (CAS) visited College of Air Warfare (CAW) on 03 Sep 20. The Secunderabad based CAW with its origins dating back to 1959 is an IAF institution of higher learning, which conducts courses on Air Warfare for tri-service officers in an integrated manner.
During his visit to CAW the CAS addressed officers from all the three Services undergoing the 44th Higher Air Command Course (HACC). He sensitized them about the emerging contours of National Security, emphasized the unique attributes of air power that would allow its employment in likely scenarios and apprised the course officers about the progress being made in deliberations that are ongoing for creating integrated structures towards enhancing synergy in future war fighting.