থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্র মন্ত্রী দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হয়েং এস্পিরেস্নেল জিলাশিংগী কল্লেক্তরশিংগী ওইবা লায়চৎ মনুংদা অফবা লৈঙাক্কী থৌওংগী মতাংদা পাঙথোকপা ৱার্কশোপ অমদা ৱা ঙাংগনি
নোঙমগী ওইবা কোবিদ-১৯গী ৱার্কশোপ অসি এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্মস অমসুং পব্লিক গ্রাইবেন্স বিভাগকী নেস্নেল সেন্তর ফোর গুদ গোবর্নেন্স (এন.সি.জি.জি.) অমসুং নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ফোর ত্রান্সফোর্মিং ইন্দিয়া (এন.আই.তি.আই.)না খুৎশম্নদুনা শীনবনি
03 SEP 2020 4:42PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী পর্সোনেল, পি.জি. অমসুং পেন্সন্সকী রাজ্য মন্ত্রী দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হয়েং সেপ্তেম্বর ৪, ২০২০দা ৱেবিনারগী খুত্থাংদা পাঙথোক্কদবা এস্পিরেস্নেল জিলাশিংগী ওইবা লায়চৎ মনুংদা অফবা লৈঙাক্কী থৌওংগী মতাংদা এন.সি.জি.জি. অমসুং নিতিগী নোঙমগী ৱর্কশোপকী লোইশিনবদা ৱা ঙাংগনি। নোঙমগী কনফরেন্স অসিদা ভারত সরকারগী মন্ত্রালয়/বিভাগশিং, রাজ্য সরকারগী চেয়রমেন অমসুং ৱাঙাংলোইশিং অমসুং জিলাগী কল্লেক্তরশিংনা শরুক য়াগনি। ৱর্কশোপ অসিগী শরুক ওইগদবা অতোপ্পা মীওইশিংগী মনুংদা দি.এ.আর.পি.জি., নিতি, কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং, এস্পিরেস্নেল জিলাশিংগী প্রোগ্রামগী মখাদা কেন্দ্রগী প্রাভারি ওফিসার ওইনা থৌ-পুরিবা ভারত সরকারগী সিবিল সর্বেন্তশিং, রাজ্য সরকারগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং, এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রাম শেন্নরিবা জিলাগী কল্লেক্তরশিং অমসুং জিলাগী থাক্তা লৈবা ওফিসারশিংনি। থৌরম অসিগী কায়নবগী শরুক্তা ভারত সরকারগী নিতি আয়োগকী সি.ই.ও. শ্রী অমিতাব কান্ত, দি.এ.আর.পি.জি. অমসুং দি.পি.পি.দবল্যু.গী সেক্রেতরী দাঃ কে. শিবাজিনা থৌরম অদুদা শরুক য়ারিবা মীওইশিংদা ৱা ঙাংগনি। মসিগী ৱর্কশোপ অসিগী ৱাখল্লোন অসি এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্মস অমসুং পব্লিক গ্রাইবেন্স বিভাগকী নেস্নেল সেন্তর ফোর গুদ গোবর্নেন্স (এন.সি.জি.জি.) অমসুং নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ফোর ত্রান্সফোর্মিং ইন্দিয়া (এন.আই.তি.আই.)না কোবিদ-১৯গী লায়চৎ থেংননবা জিলাগী থাক্তা অফবা লৈঙাক্কী থৌওংগী লৌশিং ফংহন্নবা হায়দুনা পুন্না হৌদোকখিবনি।
থৌরম অসিগী তেক্নিকেল সেসন্দা হেলথ সেক্তর গোবর্নেন্সকী অফবা থৌওংশিং, ই.-গোবর্নেন্স, লৌউ-শিংউবা অমসুং ঈশিংগী রিসোর্স নীংথিনা শেন্নবা, অৱাং-নোঙপোক রাজ্যশিংগী অমসুং এজুকেস্নেল গোবর্নেন্সকী থৌওংশিং য়াওরি। সেসন অসিবু লুচিংগদবশিংগী মনুংদা দোনেরগী স্পিসিএল সেক্রেতরী শ্রী ইন্দেবর পান্দে, এজুকেসন অমসুং লিতরেসীগী হান্নগী সেক্রেতরী শ্রী অনিল স্বরুপ, করনাতকা সরকারগী এদিস্নেল চীফ সেক্রেতরী শ্রীমতি শালিনি রজনীশ, জল শক্তি মন্ত্রালয়গী থক্নবা ঈশিং অমসুং সেনিতেসন বিভাগকী এদিস্নেল সেক্রেতরী (ঈশিং) শ্রী ভারত লাল, তমিল নাদু ই.-গোবর্নেন্স ওথোরিতী অমসুং ই.-গোবর্নেন্সকী কম্মিস্নর অমসুং সি.ই.ও. দাঃ সন্তোশ মিশ্রা য়াওরি। থৌরম অসিগী তেক্নিকেল সেসন্দা এস্পিরেস্নেল জিলাশিংগী জিলাগী কল্লেক্তর ২০না প্রজেন্তেসন পীগনি।
দি.এ.আর.পি.জি.গী এদিস্নেল সেক্রেতরী অমসুং নেস্নেল সেন্তর ফোর গুদ গোবর্নেন্সকী দাইরেক্তর জেনেরেল শ্রী ভি. স্রিনিবাসনা হায়খিবদা মসিনা এন.সি.জি.জি.না হীরম অসিগী মতাংদা য়ুম্বু ওইদুনা পাঙথোকপা অহুমশুবা বর্চুএলগী ৱর্কশোপ ওইগনি অমসুং ওফিসিএল ৫০০না শরুক য়াবা পরিং অসিগী দোমেস্তিক ফোকস পীবা অহানবা ৱর্কশোপ ওইগনি হায়খি। লায়চৎ মনুংদা অফবা লৈঙাক্কী থৌওংগী অহানবা আই.তি.ই.সি.-এন.সি.জি.জি.গী ৱর্কশোপ্তা এসিয়াগী লৈবাক ১৯গী সিবিল সর্বেন্ত ১৬২না শরুক য়াখি অমসুং মান্নবা হীরম অসিগী অনিশুবা ৱর্কশোপ্তা অফ্রিকা অমসুং ভারতকী সিবিল সর্বেন্ত ২৬৬না শরুক য়াখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr.Jitendra Singh, to address a workshop tomorrow on Good Governance Practices in a Pandemic for District Collectors of Aspirational Districts
The One Day Workshop on COVID-19 is jointly organized by the National Centre for Good Governance (NCGG), Department of Administrative Reforms and Public Grievances and National Institute for Transforming India (NITI)
03 SEP 2020 4:42PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Personnel, PG and PensionsDr.Jitendra Singhwill deliver the valedictory address at the NCGG-NITI one-day Workshop on COVID-19 – Good Governance Practices in Aspirational Districts a Pandemic through a webinar on September 4, 2020. The one-day conference includes chairmen and speakers from the Ministries/ Departments of Government of India, State Governments and District Collectors. The participants of the workshop comprise of Senior Officers of DARPG, NITI, Central Ministries, Senior Civil Servants of Government of India serving as Central Prabhari Officers under the Aspirational Districts Program, Senior Officials from State Governments, District Collectors and District Level Officers handling the Aspirational Districts Program. In the valedictory session Shri Amitabh Kanth CEO NITI Aayog, Government of India and Dr.K.Shivaji Secretary DARPG and DPPW will address the delegates. This Workshop was jointly conceptualized by the National Centre for Good Governance, Department of Administrative Reforms and Public Grievances and NITI with the objective of knowledge dissemination of district level good governance practices in fighting the COVID - 19 pandemic.
The technical sessions, would cover Best Practices in Health Sector Governance, e-governance, Agriculture and Water Resource Management, North Eastern States and Educational Governance. The session chairs include Shri Indevar Pandey, Special Secretary DONER, Shri Anil Swarup, former Secretary Education and Literacy, Smt. Shalini Rajneesh, Additional Chief Secretary Government of Karnataka, Shri Bharat Lal Additional Secretary (Water) Department of Drinking Water and Sanitation, Ministry of Jal Shakti and Dr. Santosh Mishra CEO, Tamil Nadu e-Governance Authority and Commissioner e-Governance. 20 District Collectors of the Aspirational Districts will be making presentation in the technical sessions.
Shri V. Srinivas, Additional Secretary, DARPG and Director General, National Centre for Good Governance said that this will be the 3rd virtual workshop that the NCGG will be hosting on the subject, and the 1st workshop in the series with a domestic focus with an expected attendance of 500 officials. The first ITEC-NCGG workshop on Good Governance Practices in a Pandemic was attended by 162 Civil Servants from 19 countries of Asia, the 2nd ITEC-NCGG workshop on Good Governance Practices in a Pandemic was attended by 266 Civil Servants from Africa and India.