Ministry of Railways
Three RPF personnel honoured by Hon'ble President of India with Jeewan Raksha Medals
One with Sarvottam Jeewan Raksha Medal and Two with Uttam Jeewan Raksha Medal
02 SEP 2020 4:29PM by PIB Delhi
Hon’ble President of India has awarded the following Railway- Protection Force (RPF) personnel with Jeevan Raksha Padak awards as mentioned below:
1. Sanvottam Jeevan Raksha Padak (posthumous)-Late Shri Jagbir Singh, Constable/Northern Railway.
Late Shri Jaghir Singh laid down his life on duty while saving precious lives of 4 children on railway premises near Adarshnagar-Azadpur railway section Delhi. Displaying unmatched valor, he went beyond the call of his duty and without caring for his own life saved the lives of these children.
2. Uttam Jeevan Raksha Padak- Shri Shivcharan Singh, Constable/ Western Railway.
On 10.08.2019. Shri Shivcharan Singh while performing train escorting duty on Train No. 12959 noticed some persons trapped in heavy flood shouting for help, when the train stopped due to waterlogging on the tracks near Shymkhayali railway station. Shri Shivcharan Singh, without caring for his own life, rushed to their rescue and saved precious lives of 09 persons.
3. Uttam Jeevan Raksha Padak- - Shri Mukesh Kumar Meena Head Constable/North Western Railway.
Shri Mukesh Kumar Meena, Head Constable/RPF/Jodhpur division, while on train escorting duty on 16.09.2018 in Train No. 22478, displayed exemplary courage in saving the life of a lady passenger along with 02 children. Shri Mukesh Meena jumped from the running train and pulled out the lady passenger from the gap between the platform and the train alongwith both her children.

রেলৱে মন্ত্রালয়
ভারতকী ইকাইখুম্নরবা রাস্ত্রপতিনা আর.পি.এফ. পার্সোনেল অহুম জীৱন রক্ষা মেদলনা ইকাইখুম্নখ্রে
অমনা সর্ৱোত্তম জীৱন রক্ষা মেদল অমসুং অনি অমনা উত্তম জীৱন রক্ষা মেদল
02 SEP 2020 4:29PM by PIB Imphal
ইকাইখুম্নরবা ভারতকী রাস্ত্রপতিনা মখাদা পল্লিবা রেলৱে-প্রোতেক্সন ফোর্স (আর.পি.এফ.) পার্সোনেল অসি জীৱন রক্ষা এৱার্দকী মনা পীখি:
১. সরৱোত্তম জীৱন রক্ষা পদক (লৈখিদ্রবা মতুং)- লৈখিদ্রবা শ্রী জগবির সিং, কন্সতেবল/নোর্থর্ন রেলৱে।
লৈখিদ্রবা শ্রী জগবির সিংনা দিল্লীগী অদর্শনাগর-অজাদপুর রেলৱে সেক্সনগী মনাক্তা লৈবা রেলৱে প্রেমাইসতা অঙাং মরিগী মমল য়াম্লবা পুন্সি কন্বদা থৱাইনা পোন্থা ওইখি। চাংদম্নবা ঙম্মরোইদবা থৌনা-লিংজেল উত্তুনা, মহাক্কী মথৌগী ৱাংমা লান্দুনা অমসুং মহাক্কী থৱাইগীদমক্তা করিমত্তআ খন্দবমখৈ মহাক্না অঙাংশিং অদুগী পুন্সি কনখি।
২. উত্তম জীৱন রক্ষা পদক- শ্রী শিবচরন সিং, কন্সতেবল/ৱেসতর্ন রেলৱে।
১০.০৮.২০১৯দা, শ্রী শিবচরন সিংনা ত্রেন নম্বর ১২৯৫৯দা ত্রেন এসকোর্তিং দ্যুতী পাংথোক্লিঙৈ মতমদা, শ্যমখয়ালি রেলৱে স্তেশন মনাক্ত ত্রেকশিংদা ঈশিং তুংশিনবনা মরম ওইরগা ত্রেন লেপ্পা মতমদা, য়াম্না কনবা ঈশিং-ঈচাউদা পন্দুনা লৈবা মী খরনা মতেগীদমক্তা লাউদুনা লৈবা থেংনখি। শ্রী শিবচরন সিংনা মহাক্কী থৱাইগীদমক্তা করিমত্তা খন্দনা মখোয়বু কন্নবগীদমক্তা য়াম্না থুনা চংশিনখি অমসুং মীওই মাপল অদুগী মমল য়াম্লবা পুন্সি অদু কনখি।
৩. উত্তম জীৱন রক্ষা পদক- শ্রী মুকেশ কুমার মীনা, হেদ কনসতেবল/নোর্থ ৱেস্তর্ন রেলৱে।
শ্রী মুকেশ কুমার মীনা, হেদ কন্সতেবল/আর.পি.এফ./জোধপুর দিভিজন্না ত্রেন নম্বর ২২৪৭৮তা ১৬.০৯.২০১৮তা ত্রেন এসকোর্ত দ্যুতী পাংথোক্লিঙৈ মতমদা, অঙাং অনিগা লোইননা নুপী পেসেঞ্জর অমগী থৱাই কনবদা ময়ামদগী হেন্দোক-থোইদোকপা থৌনা উৎখি। শ্রী মুকেশ মীনানা অচেনবা ত্রেনদগী চোংথখি অমসুং প্লেতফোর্ম অমসুং ত্রেনগী মরক্তা লৈবা অহাংবা অদুগী করক্তগী নুপী পেসেঞ্জর অদুগা লোইননা মহাক্কী মচা অনী অদুবু চিংথোরকখি।