কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
১.৯.২০২০দগী ৩১.১২.২০২০ ফাওবদা তৌখিবা এক্সপোর্তশিং অদুগী এক্সপোর্তরশিংদা ফংলিবা এম.ই.আই.এস.কী কান্নবশিং অদুদা সীলিং/কেপ থম্বা
02 SEP 2020 11:17AM by PIB Imphal
মর্চেন্দাইজ এক্সপোর্তস ফ্রোম ইন্দিয়া স্কীম (এম.ই.আই.এস.)গী মখাদা ফংবা অপুনবা রিৱার্দশিং অদুদা অকক্নবা থমজিনখ্রে। দাইরেক্তোরেত ওফ ফোরেন ত্রেদ (দি.জি.এফ.তি.)না ঙরাং নুংদাং থোকখিবা নোতিফিকেশন অদুনা স্কীম অসিগী মখাদা আই.ই.সি. হোল্দর অমদা অয়াবা পীগদবা অপুনবা রিৱার্দ অদু .৯.২০২০দগী ৩১.১২.২০২০ফাওবগী মতম অসিগী মনুংদা তৌখিবা এক্সপোর্তশিংগী আই.ই.সি. অমদা লুপা কোতি ২দগী হেনবা য়ারোই হায়না হায়। মখাতানা খঙহল্লকখ্রে মদুদি ১.৯.২০২০গী মমাংদা চহি অমগী মতমগী মনুংদা করিগুম্বা এক্সপোর্ত অমত্তা তৌখিদবা আই.ই.সি. হোল্দর অমত্তনা নত্রগা সেপ্তেম্বর ১দা নত্রগা মতুংদা অনৌবা আই.ই.সি.শিং লৌখিবা অমত্তনা এম.ই.আই.এস.কী মখাদা ক্লেম অমত্তা থাজিনবা য়ারোই। মসিগী মথক্তা, এম.ই.আই.এস. স্কীম অসি ১.১.২০২১দগী লৌথোক্লগনি। মথক্কী সীলিং অসি ১.৯.২০২০দগী ৩১.১২.২০২০ ফাওবগী মতম অসিগীদমক্তা এম.ই.আই.এস.কী মখাদা তৌখিবা অপুনবা ক্লেম অদু সরকারনা পীথোক্তুনা লৈবা লুপা কোতি ৫,০০০গী এলোকেশন অদুদগী হেন্দনবা মখাতানা পীকথনবা তৌখিবা রিভিজন অদুগী মখা পোল্লি।
পুরক্লিবা অহোংবা অসিনা এম.ই.আই.এস.কী এক্সপোর্তরশিংগী ক্লেমশিং অদুগী চাদা ৯৮ মসিনা শোকহল্লোই হায়না পানরি। মখোয়গী প্রোদক্তশিং অদুগী মমল লেপ্পদা এম.ই.আই.এস.দা হান্নদগী ফেক্তর ওইখিবা শোকহৌদ্রবা এক্সপোর্তরশিং অদুনা অহোংবা অমত্তা নত্রগা তম্বা ঙম্মোইদবা অমত্তা মায়োক্নরোই মরমদি প্রোদক্তশিং অদুগী কোভরেজ নত্রগা এম.ই.আই.এস.কী রেতশিং অদুদা অহোংবা অমত্তা লৈরোই। এম.ই.আই.এস.কী অরোইবা নুমিৎ অদুগী মাংজৌননা থা ৪গী নোতিস অমনা তুংদা মমল লেপ্পগীদমক্তা তং-তাবা অমা পীরি।

Ministry of Commerce & Industry
Ceiling/Cap on MEIS benefits available to exporters on exports made from 1.9.2020 to 31.12.2020
02 SEP 2020 11:17AM by PIB Delhi
A limit has been imposed on total rewards under the Merchandise Exports from India Scheme (MEIS). A notification issued by Directorate Generate of Foreign Trade (DGFT) last evening says that the total reward which may be granted to an IEC holder under the scheme shall not exceed Rs.2 Crore per IEC of exports made in the period 1.9.2020 to 31.12.2020. Further, it has also been informed that any IEC holder who has not made any exports for a period of one year preceding 1.9.2020 or any new IECs obtained on or after 1st September would not be eligible for submitting any claim under MEIS. In addition, MEIS Scheme is withdrawn w.e.f. 1.1.2021. The above ceiling will be subject to further downward revision to ensure that the total claim under MEIS for the period 1.9.2020 to 31.12.2020 does not exceed prescribed allocation by the Government which is Rs.5,000 Crore.
It is estimated that 98 per cent of the exporters’ claim of MEIS will be unaffected by the changes. The unaffected exporters who have already factored in MEIS in the pricing of their products do not face any change or uncertainty since neither coverage of products nor rates of MEIS will be changed. An advance notice of 4 months of the end date of MEIS provides certainty for the future pricing decisions.