ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা এন.সি.সি. ত্রেনিং মোবাইল এপ লোঞ্চ তৌখ্রে
27 AUG 2020 12:11PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ঙসি মফম অসিদা দাইরেক্তোরেৎ জেনেরেল নেস্নেল কেদেৎ কোর্পস (দি.জি.এন.সি.সি.)গী ত্রেনিং মোবাইল এপ লোঞ্চ তৌখ্রে। এপ অসিনা এন.সি.সি. কেদেৎশিংগী লৈবাক শিনবা থুংনা ওনলাইনগী ত্রেনিং পীবদা তেংবাংগনি।
কোবিদ-১৯গী মরমদগী থমখিবা অথিংবশিং অসি য়েংলুরগদি এন.সি.সি.গী ত্রেনিং অসি শোক্ন-শম্নবদা য়ুম্ফম ওইবা ত্রেনিং ওইবনা মসিদা পামদবা চৈথেং কয়া উবা ফংলে। অনকপা মতমদা স্কুল/কোলেজশিং হাংলক্কদবা লৈতবনিনা এন.সি.সি.গী ত্রেনিং অসি দিজিতেলগী খুত্থাংদা পীদবা য়াদবগী তঙাই ফদবা অমা লাক্লে। এপ অসি লোঞ্চ তৌবা মতমদা ঙাকশেল মন্ত্রীনা এন.সি.সি.গী কেদেৎশিংগসু ৱারী শাখি অমসুং মখোয়গী ৱাহংশিংগী পাউখুম পীখি। মহাক্না মখোয়দা মাই পাকপগী য়াইফ পাউজেল পীরদুনা মখোয়না তৌরু তৌরুবা খুদিংদা মাই পাকপা ওইয়ু হায়নসু হায়খি।
ঙাকশেল মন্ত্রীনা এন.সি.সি.গী কেদেৎশিংদা ৱা ঙাংখিবদা মহাক্না এপ অসিনা মখোয়না দিজিতেলগী খুত্থাংদা অনৌবা তম্বদা য়াম্না তেংবাংগনি অমসুং কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা শোক্ন-শম্নবগী মরমদা অথিংবা থম্লিবা অসিবুসু তুংদা থম্বা ঙম্লগনি হায়খ্রে। করিগুম্বা মীওই অমনা অনিংবা অমসুং থাজবা অমগা লোয়ননা মাং থাদুনা চৎলবদি মীওই অদুনা অয়েৎপা খুদিংমক মাইথিবা পীদুনা শোইদনা মাই পাক্কনি হায়খি। এন.সি.সি.গী কেদেৎ লাখ ১ হেনবনা থৌওং কয়া চত্থদুনা ফ্রন্তলাইন্দা লৈরীবা কোরোনাগী লান্মীশিংদা তেংবাংখিবগীদমক্তা শ্রী রাজনাথ সিংহনা মখোয়বু থাগৎপা ফোঙদোকখি। এন.সি.সি.না অমত্তা ওইবা, থকশি-খাশি নাইবা, লৈবাক্কী সেবা তৌবগী ইথিল পী অমসুং এন.সি.সি. কেদেৎ কয়া অমনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী, এয়র মার্শেল অর্জন সিংহ, শান্নরোই অঞ্জলি ভগ্বৎ, হান্নগী এক্সতর্নেল এফিয়ার্স মন্ত্রী ওইরম্বী শুশ্মা স্বরাজ অমসুং মমাংগী ঙাকশেল মন্ত্রী মনোহর পারিকারনচিংবা মীথোই মীহেনবা মীওই কয়া ওইখ্রে হায়না হায়খি। মসিগী মথক্তা ভারতকী ঙাকশেল মন্ত্রী মশামকসু এন.সি.সি. কেদেৎ অমনি।
দি.জি.এন.সি.সি. মোবাইল ত্রেনিং এপ অসিনা এন.সি.সি.গী অপুনবা ত্রেনিং মেতরিএল (সিলেবস, প্রেসি, ত্রেনিং ভিদিও অমসুং তোয়না হংবা ৱাহংশিং) অসি প্লেৎফোর্ম অমদা ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। এপ অসি শিজিন্নবা নুংঙাইহন্নবা মসিদা ৱাহং হংবগী ওপসন অমসু য়াওরি। মসিগী ওপসন অসি শিজিন্নদুনা কেদেৎ অমনা ত্রেনিং সিলেবসকা মরী লৈনবা ৱাহং হংবা য়াগনি অমসুং মতিক চারবা ইন্সত্রক্তরশিংগী পেনেল অমনা মসিগী পাউখুম পীগনি।
মসিগী এপ অসিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী দিজিতেল ইন্দিয়াগী মতুং ইন্দুনা এন.সি.সি.গী ত্রেনিংবু ওতোমেসন তৌবগী কান্নবা খোঙথাং অমা শোইদনা ওইগনি অমসুং হৌজিক ওইরিবা লায়চৎ অসিগী লুরবা তাঞ্জা অসিদা এন.সি.সি. কেদেৎশিংদা ত্রেনিং মেতরিএল ফংহন্নবা তেংবাংগনি।
দিফেন্স সেক্রেতরী দাঃ অজয় কুমার, এন.সি.সি.গী দাইরেক্তর জেনেরেল এল.তি. জেনেরেল রজীব চোপ্রা অমসুং মন্ত্রালয় অসিগী সিবিল অমসুং মিলিতরীগী সেনিয়র ওফিসার কয়াসু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh launches mobile App for NCC Training
27 AUG 2020 12:11PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh launched the Directorate General National Cadet Corps (DGNCC) Mobile Training App here today. The App will assist in conducting countrywide online training of NCC cadets.
In view of the restrictions imposed by COVID-19, training of NCC cadets has been affected adversely as it is mostly contact based training. Since schools/colleges are not likely to open in near future, a need was felt that training to NCC cadets should be imparted utilising the digital medium. Raksha Mantri also interacted with the NCC cadets via video conferencing during the launch of the App and also answered their questions. He wished them success and motivated them to excel in all spheres of life.
In his address to the NCC Cadets, Raksha Mantri said the app will be useful to them in digital learning and overcoming the difficulties posed by COVID-19 due to restrictions on direct physical interactions. But if one moves ahead with determination and self-confidence, he or she would be able to clear all hurdles and achieve success, he added. Shri Rajnath Singh praised the contribution of more than one lakh NCC Cadets who supported the frontline Corona warriors by executing various tasks in the fight against the pandemic. He said NCC imparts values of unity, discipline, service to the nation and several NCC cadets rose to become great personalities such as Prime Minister Shri Narendra Modi, Marshal of the Air Force Arjan Singh.​​​ sports personality Anjali Bhagwat, former External Affairs Minister Sushma Swaraj and former Defence Minister Manohar Parrikar. In addition Raksha Mantri himself was a NCC Cadet.
The DGNCC Mobile Training App aims at providing NCC cadets entire training material (syllabus, précis, training videos and frequently asked questions) on one platform. The App has been made interactive by including a query option. By using this option, a cadet can post his question related to the training syllabus and the same will be answered by a panel of qualified instructors.
This App will certainly be a positive step towards automation of NCC training, in line with Digital India vision of Prime Minister Shri Narendra Modi and will go a long way in assisting the NCC cadets in easier access to training material in these testing times of pandemic.
Defence Secretary Dr Ajay Kumar, Director General NCC Lt General Rajeev Chopra and other senior civil and military officials of the Ministry were also present on the occasion.