থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্র সরকারগী সিবিল পেন্সনরশিংনা দিজি-লোক্করদা ইলেক্ত্রোনিক পি.পি.ও. হাপ্পা য়রগনি
দিজি লোক্করনা সিবিল পেন্সনরশিংগী পুন্সি হিংবদা নুংঙাইহল্লগনি
26 AUG 2020 3:38PM by PIB Imphal
পেন্সনরশিংনা মতম কয়াদগী হৌনা য়াম্না মরু ওইবা চে ওইরিবা পেন্সন পেমেন্ত ওর্দরগী অশেংবা চে অদু মাংখিবগী ৱাকৎ কয়া পেন্সন অমসুং পেন্সনরশিনগী য়াইফ য়ুম্বালগী বিভাগনা তাবা ফংলে। পি.পি.ও. য়াওদবা মতমদা পেন্সনরশিংনা মখল কয়াগী খুদোংচাদবা থেংনরি। নৌনা থবক্তগী পোত্থারবা শিংগী ওইনসু হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিনা মরম ওইদুনা পি.পি.ও.গী হার্দ কোপী ফংবদা অরুবা থৌওং অমা ওইরি।
হীরমশিং অসিগী মতুং ইন্না পেন্সন অমসুং পেন্সনরশিংগী য়াইফ য়ুম্বাল বিভাগ (দি.ও.পি.পি.দবল্যু.)না কেন্দ্র সরকারগী পেন্সন ফংলবা থৌমীশিংগী পুন্সি মহিংদা নুংঙাইহন্নবা হায়দুনা সি.জি.এ. (কন্ত্রোল্লর জেনেরেল ওফ একাউন্তস)গী পি.এফ.এম.এস. এপ্লিকেসনগী খুত্থাংদা পুথোকপা ইলেক্ত্রোনিক পেন্সন পেমেন্ত ওর্দর (ই.-পি.পি.ও.)গা দিজি লোক্করগা পুন্সিনবগী ৱারেপ লৌখ্রে। মসিগী পথাপ অসিনা পেন্সনর অমনা মতম অমা হেক্তদা মখোয়গী দিজি লোক্কর একাউন্ততগী মখোয়গী খ্বাইদগী অনৌবা পি.পি.ও.গী প্রিন্ত-আউৎ লৌবা য়াহনগনি। মসিগী থৌওং অসিনা দিজি লোক্করদা লৈরিবা মখোয়গী মরী লৈনবা পি.পি.ও.শিংগী পেমেন্ত রেকোর্দ অমা শেমগনি অমসুং নৌনা পেন্সন ফংলবা মীওইশিংদা পি.পি.ও. য়ৌহনবদা থেংথবা লৈররোই অমসুং চে ওইনা হকথেংননা পীনদ্রবসু য়ারগনি। হায়রিবা থৌওং অসি সিবিল মন্ত্রালয়না ইং ২০২১-২২ ফাওবগী মনুংদা লোইশিন্নবা পান্দম থমখিবনি অমসুং বিভাগ অসিনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসি য়েংলদুনা মাংজৌননা লোইশিনখিবনি।
মসিগী ফেসিলিতী অসি পেন্সনরশিংগী পেন্সনগী প্রোসেসিং তৌবা হৌবদগীনা থৌওঙ্গ লোইশিনবা ফাওবগী সিঙ্গল ৱিন্দো সীস্তেম ওইরিবা ‘ভবিস্যা’ সোফৎৱেয়র শিজিন্নদুনা শাখিবনি। ‘ভবিশ্যা’না হৌজিক থবক্তগী পোত্থারগদবা মীওইশিংদা মখোয়গী ‘ভবিস্যা’ একাউন্তকা দিজি লোক্করগা মরী লৈনহনবগী অমসুং পরিং নাইবা মওংদা ই.-পি.পি.ও. লৌবগী অপাম্বা খনবা য়ারগনি।
পেন্সনরশিংগী দিজি লোক্করদা ই.-পি.পি.ও. থম্বদা চত্থগদবা খোঙ্কাপ খরাঃ
• ‘ভবিস্যা’না থবক্তগী পোথারবা মীওইশিংদা মখোয়গী ‘ভবিস্যা’ একাউন্তকা দিজি লোক্করগা মরী লৈনহনবগী অমসুং ই.-পি.পি.ও. লৌবগী অপাম্বা পীরি
• মথক্তা পীরবা অপাম্বা অসি মীওইশিং অসুনা থবক্তগী পোত্থাবগী ফোর্ম মেনবা মতম অমসুং ফোর্ম থাজিল্লবা তুংদা খনবা য়াগনি
• থবক্তগী পোত্থারবা মীওইশিংনা মখোয়গী ‘ভবিস্যা’ একাউন্ততগী দিজি লোক্কর একাউন্ততা সাইন-ইন তৌবা য়াগনি অমসুং ‘ভবিস্যা’দা ই.-পি.পি.ও. অদু দিজি লোক্করদা ইনশিনবগী অয়াবা পীবা য়াগনি
• ই.-পি.পি.ও. হেক ফংবগা মসি মশা মথন্নতনা মরী লৈনবা দিজি লোক্কর একাউন্ততা চংখিগনি অমসুং থৌওঙ্গ অসিগী মতাংদা ‘ভবিস্যা’না মীওই অদুদা এস.এম.এস. নত্ত্রগা ইমেলগী খুত্থাংদা পাউ পীগনি
• ই.-পি.পি.ও. য়েংনবা নত্ত্রগা দাউনলোদ তৌনবগীদমক্তা মীওই অদুনা মহাক্কী দিজি লোক্কর একাউন্ততা চংগনি অমসিং পীরিবা লিঙ্ক অদুদা ক্লিক তৌগনি
মন্ত্রালয়/বিভাগ খুদিং অমসুং মরী লৈনবা ওফিসশিংগী এদমিনিস্ত্রেতিব দিবিজনশিংদা মসিগী ৱারোলশিং অসি মরী লৈনবা মীওইশিংদা ভাব তাহন্নবা পাউ ফাওনবা খঙহনখ্রে।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Central Government Civil pensioners can store Electronic PPO in Digi Locker
Digi Locker will result in Ease of Living for Civil Pensioners
26 AUG 2020 3:38PM by PIB Delhi
It had come to the notice of the Department of Pension & Pensioners’ Welfare that several Pensioners, over a period of time, misplace the original copies of their Pension Payment Order (PPO) which, needless to say, is a very important original document. In the absence of their PPO, these pensioners have to face innumerable hardship at various stages of their retired life. For newly retiring officials, in view of the widespread Covid-19 pandemic, it was a dilemma to physically receive hard copies of the PPO.
Accordingly, the Department of Pension & Pensioners’ Welfare (DoPPW) has decided to integrate the electronic Pension Payment Order (e-PPO) generated through PFMS application of CGA (Controller General of Accounts), with Digi Locker, in order to enhance Ease of Living of Central Government Civil Pensioners. This system will enable any Pensioner to obtain an instant print-out of the latest copy of their PPO, from their Digi Locker account. This initiative will create a permanent record of their respective PPO in their Digi Locker and at the same time eliminate delays in reaching the PPO to new Pensioners, as well as the necessity of handing over a physical copy. This was a target set to be accomplished for Civil Ministries by 2021-22, which the Department completed ahead of time in view of the Covid-19 pandemic.
This facility has been created with ‘Bhavishya’ software, which is a single window platform for Pensioners, right from the start of their Pension processing, till the end of the process. “Bhavishya” shall now provide an option to retiring employee, to link their Digi-locker account with their “Bhavishya” account and obtain their e-PPO in a seamless manner.
The following steps are required to store e-PPO in the Pensioner’s Digi Locker:
• Bhavishya” provides an option to retiring employees for linking their Digi-locker account with “Bhavishya” to get e-PPO.
• Above option is available to the retiree at the time of filling of retirement forms, as well as after submission of the forms.
• Retiree will sign into their Digi-locker account from Bhavishya and authorize Bhavishya to PUSH the e-PPO to Digi Locker.
• As soon as e-PPO is issued, it is automatically PUSHED into corresponding Digi locker account and the retiree is informed about the same through SMS and Email by Bhavishya.
• To view/download the e-PPO, retiree has to log into his Digi Locker account and simply click on the link.
The Administrative Divisions of all Ministries/Department and attached/subordinate offices have been requested to bring these instructions to the notice of all concerned for compliance.