রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
নেস্নেল হাইৱেজ ফী প্লাজাশিংদা দিসকাউন্তশিং ফংনবা তঙাইফদনা ফাসতেগ শিজিন্নগদবনি
26 AUG 2020 4:02PM by PIB Imphal
তোল ফী প্লাজাশিংদা অতৈ কোমথোকপশিং নৎত্রগা অমুক হল্লকপগী দিসকাউন্ত ফংনবা ফাসতেগ শিজিন্নবা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মিনিস্ত্রিনা তঙাইফদবা থবক ওইহল্লে। পুং ২৪গী মনুংদা অমুক হল্লকপগী দিসকাউন্ত লৌবা পাম্বশিং নৎত্রগা অতোপ্পা কোমথোকপশিং লৌনিংবশিংনা গারিদা চৎনরিবা ফাসতেগ হাপকদবনি। মসিগী মতাংদা নেস্নেল হাইৱেজ ফি(দিতরমিনেসন ওফ রেতস এন্দ কল্লেক্সন)রুলস,২০০৮ শেমদোক্নবা ২০২০গী অগস্ত ২৪দা গেজেত নোতিফিকেসন অমা(নম্বর ৫৩৪-ই) থোকখ্রে।
মসি নেস্নেল হাইৱেজশিংগী ফি প্লাজাশিংদা দিজিতেল পেমেন্তশিং শীজিন্নবা হেনগৎহন্নবা অতোপ্পা থৌরাং অমনি। অসিগুম্বা দিসকাউন্তশিং অসিগী ফি থিবা মতমদা স্মার্দ কার্দ নৎত্রগা ফাসতেগ নৎত্রগা বোর্দ য়ুনিত নৎত্রগা অতোপ্পা খুৎলায়শিং শীজিন্নগদবনি।
নিয়মশিং শেমদোকপনা মখাগী থবকশিং পাংথোকপা ঙমগনি-
১. পুং ২৪গী মনুংদা অমুক হল্লকপগী দিসকাউন্তগীদমক ফাসতেগ নৎত্রগা অতোপ্পা খুৎলায় অমসুং ওতোমেতিক শীজিন্নগনি অমসুং পাস অমা দরকার ওইদে।
২. অতোপ্পা থবকশিংগী দিসকাউন্তশিংগীদমক, তঙাইফদনা চৎনরিবা ফাসতেগ লৈগদবনি।
চৎনরিবা ফাসতেগ য়াওরিবা গারি অমনা করিগুম্বা পুং ২৪গী মনুংদা খোঙচৎ অদু হল্লক্লবদি দিসকাউন্ত ফংনবা মাংজৌননা অয়াবা লৌবা নৎত্রগা রিসিফ পায়বা দরকার ওইদে।

Ministry of Road Transport & Highways
FASTag made mandatory for availing all discounts on the National Highways Fee Plazas
26 AUG 2020 4:02PM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways has made the use of FASTag mandatory for availing return journey discount or any other exemptions on Toll Fee Plazas. Users who wish to claim a discount for making return journey within 24 hours or any other local exemptions, shall be required to have a valid functional FASTag on the vehicle. A Gazette notification no. 534 E dated 24th August, 2020 to amend the National Highways Fee (Determination of Rates and Collection) Rules, 2008 has been notified in this respect.
This is another step towards promoting the use of digital payments on Fee Plazas of NHs. The fee payable towards such discounts shall be paid through pre-paid instruments, smart card or through FASTag or on board unit (transponder) or any other such device only.
The amendments to the Rules would enable-
i. For discount on return journey within 24 hours, it would be through FASTag or such other device and automatic and no requirement for a pass.
ii. For discounts on all other cases, having a valid FASTag is made necessary.
The amendment would also enable that in cases where there is a discount available for a return journey within 24 hours, there is no need for a prior receipt or intimation and the citizen would get the discount automatically if return journey is made within 24 hours with a valid and a functional FASTag on the vehicle.