রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
মোতোর ভেহিকল দোক্যুমেন্তশিংগী ভেলিদিতী চহীসিগী দিসেম্বর ফাওবা শাংদোকখ্রে
24 AUG 2020 3:45PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়না মোতোর ভেহিকল এক্ত, ১৯৮৮ অমসুং সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকল রুলস, ১৯৮৯গী মখাদা লৈবা ফিৎনেস, পর্মিৎ, লাইসেন্স, রেজিস্ত্রেসন নত্ত্রগা অতোপ্পা চে-চাং পুম্নমক দিসেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবদা শাংদোকখ্রে। মন্ত্রালয় অসিনা মমাংদসু মোতোর ভেহিকল এক্ত, ১৯৮৮ অমসুং সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকল রুলস ১৯৮৯গা মরী লৈনবা চে-চাংশিংগী মতম শাংদোকপগী মতাংদা চহীসিগী মার্চ ৩০ অমসুং জুন ৯দা এদভাইজরী থোকখ্রবনি। ফিৎনেস, পর্মিৎ (মখল খুদিংগী), লাইসেন্স, রেজিস্ত্রেসন নত্ত্রগা অতোপ্পা মরী লৈনবা চে চাং পুম্নমক সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবা চৎনরি হায়না লৌগনি হায়খিবনি।
লৈবাক অসিদা কোবিদ- ১৯ শন্দোক্নবা থিংনবা হোৎনবদা অথিংবা কয়া লৈবনা খুদোংচাদবগী ফিবম হন্থবা লৈতবসিদা ফেব ১, ২০২০দা এক্সপাইয়র্দ ওইরবা অমসুং দিসেম্বর ১, ২০২০দা লোইরগদবা লোকদাউন্না শাংদোকপগী ফিবম চারোইদবা দোক্যুমেন্তশিং অসি দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবা চৎনবা য়াগনি। হায়রিবা দোক্যুমেন্তশিং অসি দিসেম্বর ৩১ ফাওবদা চৎনরি হায়না লৌনবা ইনফোর্স্মেন্ত ওথোরিতীশিংদা খঙহনখ্রে।
হায়রিবা খোংথাং অসি রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়না ত্রান্সপোর্তকা মরী লৈনবা থবকশিংদা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা খুদোংচানবগীদমক লৌখৎখিবনি।

Ministry of Road Transport & Highways
Validity of Motor Vehicle documents extended till December this year
24 AUG 2020 3:45PM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways has decided to extend the validity of Fitness, Permits, Licenses, Registration or other documents under Motor Vehicles Act, 1988 and Central Motor Vehicle Rules, 1989 till the 31st of December 2020. The Ministry had earlier issued advisories on 30th March and 9th June this year regarding extension of validity of the documents related to Motor Vehicles Act, 1988 and Central Motor Vehicle Rules, 1989. It was advised that the validity of Fitness, Permit (all types), License, Registration or any other concerned document(s) may be treated to be valid till 30th of September 2020.
Taking into consideration the situation still continuing due to conditions for prevention of spread of COVID-19 across the country, it has further advised that the validity of all of the above referred documents whose extension of validity could not or not likely be granted due to lock-down and which had expired since 1st of Feb, 2020 or would expire by 31st Dec 2020, the same may be treated to be valid till 31st of December 2020. Enforcement authorities have been advised to treat such documents valid till 31st of December 2020.
This step of the Ministry of Road Transport and Highways is likely to help out the citizens in availing transport related services.