ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ଗ୍ରନ୍ଥ ସାହୀବଙ୍କ ପ୍ରକାଶ ପର୍ବରେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୁଭେଚ୍ଛା
19 AUG 2020 7:54PM by PIB Bhubaneshwar
ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ଗ୍ରନ୍ଥ ସାହୀବଙ୍କ ପ୍ରଥମ ପ୍ରକାଶ ପର୍ବ ଶୁଭ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, "ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ଗ୍ରନ୍ଥ ସାହୀବ ଜୀ ଆମକୁ ସେବା, ଦୟା ଏବଂ ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟର ଶିକ୍ଷା ଦେଇଛନ୍ତି । ଏହା ଏକ ନ୍ୟାୟପୂର୍ଣ୍ଣ ଓ ସମାନତା ସମ୍ପନ୍ନତା ସମାଜ ଆଡକୁ ଆମକୁ ମାର୍ଗ ଦେଖାଏ । ଏହା ମଧ୍ୟ ଆମକୁ ଅନ୍ୟାୟ ଆଗରେ ନତମସ୍ତକ ନହେବାକୁ ଶିଖାଏ । ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ଗ୍ରନ୍ଥ ସାହୀବ ଜୀଙ୍କର ପ୍ରଥମ ପ୍ରକାଶ ପର୍ବରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା ।
ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ଗ୍ରନ୍ଥ ସାହେବ ଜୀ ଏହାର ପବିତ୍ର ଶିକ୍ଷା ଦ୍ଵାରା ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱକୁ ଆଲୋକିତ କରିଛି ।
ଏହାଦ୍ୱାରା ଅନୁପ୍ରାଣିତ ହୋଇ ଶିଖମାନେ ସର୍ବଭାରତୀୟ ସ୍ତରରେ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଗ୍ରଗାମୀ ସେବା କରିଆସୁଛନ୍ତି । ସେମାନଙ୍କର ସାହସ ଏବଂ ଦୟାଭାବ ପ୍ରଶଂସନୀୟ ।
ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ଗ୍ରନ୍ଥ ସାହୀବ ଜୀ ମାନବିକତାକୁ ସବୁଦିନ ପାଇଁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିଚାଲନ୍ତୁ ।

Prime Minister's Office
PM greets People on Parkash Purab of Sri Guru Granth Sahib Ji
19 AUG 2020 7:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has greeted the people on the auspicious occasion of the first Parkash Purab of the Sri Guru Granth Sahib Ji.
The Prime Minister said, "The Sri Guru Granth Sahib Ji teaches us service, compassion and furthers harmony. It lays out the path towards a just and equal society. It also teaches us never to bow to injustice. Best wishes on the first Parkash Purab of the Sri Guru Granth Sahib Ji.
The Sri Guru Granth Sahib Ji illuminates the entire world with its pure teachings.
Inspired by it, Sikhs globally have done pioneering service in several spheres. Their courage and kindness are remarkable.
May the Sri Guru Granth Sahib Ji keep guiding humanity forever."