কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ঐখোয়গী মেদিকেল কাঙবুনা লৈবাকসিবু চাউথোকচবা পোকহল্লে অমদি ভারত অসি থাজবা য়াবা খোঙবুনি হায়না মালেমদা উৎলে: শ্রী পিয়ুশ গোয়ল;
শ্রী গোয়লনা ঐখোয়গী হকশেলগী সিস্তেমবু এক্সেস, এৱ্যারনেস অমদি এভালেবিলিতীগী শক্তিনা মথৌ হাপ্পদা তেক্নোলোজীগী খুৎলায়শিং শীজিন্ননবা ৱাফম থম্লি
20 AUG 2020 1:29PM by PIB Imphal
ঐখোয়গী মেদিকেল কাঙবুনা লৈবাকসিবু চাউথোকচবা পোকহল্লে অমদি মালেমগী ওইনা চৎমিন্নবদা লল্লোন ইতিক্তা ভারত ঐসি থাজবা য়াবা খোঙবু অমনি হায়বা মালেমগী মফমদা উৎলে হায়না কম্মর্স অমদি ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ফোঙদোকখ্রে‍। ঙসি মফমসিদা পাঙথোকখিবা সি.আই.আই.গী ১২শুবা মেদসেক গ্লোবেল সম্মিত হৌদোকপগী থৌরমদা ৱা ঙাঙলদুনা মহাক্না হায়খিবদা ফার্মাসিউতিকেল কম্পেনীশিংনা ভারত অমসুং মালেমগী ওইনা হিদাক লাংথকশিং মতিক চানা পীননবা হোৎনখি‍। “মেদিকেল খুৎলায়গী ইন্দস্ত্রীশিংনা কন্না হোৎনদুনা কোবিইদ-১৯ লাইচৎ লান্থেংনবদা মথৌ তাবা খুৎলায়শিং ইরমদমসিদা পুথোকচবদা চাউনা মতেং পাংলি‍। ঐখোয়গী দোক্তরশিং, পেরামেদিকশিং অমসুং মেদিকেল কাঙবুশিংনা মখোয়গী ভারতপু শাফনা অমদি তিঙ কায়জঙদনা থমবা হায়বা থৌদাংনা লমজিংদুনা মীচম মীয়ামগীদমক চোকথবা নাইদনা থৌগল তৌরিবা অসিনা লৈবাকসিবু চাউথোকচবা পোকহল্লে‍।”
শ্রী গোয়লনা হায়খিবদা ঙসি অকনবা লোকদাউন অমসুং থুনা ফগৎলকপা হায়বসি কমদৌবগে হায়বা ভারতনা মালেমগী মফমদা উৎলে‍ হায়না ঐখোয়না পোঙনা হায়বা ঙম্লে‍। “ঐখোয়গী কোবিইদ-১৯দগী ফগৎলকপগী মশীং অসি চাদা ৭০গী চাং লান্থোক্তুনা য়াম্না পূক্নীং লুম্নিংঙাই ওইরি‍। হৌজিক ওইরিবা মতম অসি ঐখোয় পুম্নমক্কীদমক্তা য়াম্না তমজনিংঙাই ওই‍।”
প্রধান মন্ত্রীগী নীংখা তম্বা নুমীৎকী থৌরমদা ৱা ঙাঙখিবদা মহাক্না ইরোমদোম লেপচবা ভারতকী পোরম য়াত্তুনা থমখিবা অমদি মোদিকেল শিনফমবু মরুওইনা মখোয়গী অফবা শক্লোনগীদমক্তা থাগৎখিবা ৱারোল পল্লদুনা, শ্রী গোয়লনা হৌজিক অসি ঐখোয়গী হকশেলগী সিস্তেম অসিবু এ অহুম: এক্সেস, এৱ্যারনেস, এভাইলেবিলিতীনা মথৌ হাপ্পদা তেক্নোলোজীগী খুৎলায়শিং শীজিন্নবা মতম ওইরে হায়না ফোঙদোকখি‍। ইরোমদোম লেপচবা হায়বসিনা মীয়ামগী পুন্সি কনবদা মরুওই হায়বা ৱাফম খঙলকপগা লোয়ননা ঐখোয়গী ফার্মাগী ইন্দস্ত্রীশিং, মেদিকেল খুৎলায়শিং অমসুং মেদিকেল শিন্ফমশিংদা অওনবা লাকখিগনি‍।
“লেপ্তনা হোৎনবনা মহৈদু নমথবা ঙমদবা ওইহল্লি” হায়বা পরমহন্স য়োগানন্দগী ৱাফম পল্লদুনা মহাক্না মেদিকেল অমসুং ফার্মা শিনফমদা লৈরিবশিংবু ইরোমদোম লেপচবা ভারত অমা ওইহন্নবগীদমক্তা মখোয়গী লেপ্তনা হোৎনবা, থৌদাং অমসুং অচেৎপা ফিরেপকীদমক মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি‍।
মীয়াবু পুনশিনবা অমদি দেতা অমসুং প্রোসেসিং শীজিন্নবনা ঐখোয়গী হেল্থকেয়র দেলিভরী সিস্তেম মখা তানা ফগৎহনবদা অমদি মরী লৈনবা অনাবশিংগী ইন্ফোর্মেসন অপনবা লৈতনা চৎননবা হোৎনবদা মতেং ওইগনি হায়না শ্রী গোয়লনা ফোঙদোকখি‍। “মসিনা ঐখোয়গী দোক্তরশিংদা মতেং ওইগনি অমসুং অনাবশিং লায়ওং চুম্না খঙদোকপদা অমদি মওং চুম্না লায়েংবদা মতেং পাংগনি,” হায়না মহাক্না হায়খি‍।
‘মালেমগী ফার্মাসী’ ওইবগা লোয়ননা ভারতনা মালেমগী মফম মতৈদা পীগদবা ফেসিলিতীশিং, থাক ৱাংবা মেদিকেল কেয়র অমসুং থাক ৱাংবা লায়েং পথাপশিং মালেম অসিনা শীজিন্নবা য়াগদবা ‘মালেমগী অনা লায়েংশঙ’সু ঐখোয়না ওইগনি হায়না মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি‍। মেদিকেল খুৎলায়গী ইন্দস্ত্রীশিংনা ভারত্তা তেক্নোলোজী পুরক্নবগী লমদা মাঙজিল থারকখিগনি অমদি মালেমগী খুৎলোয় লল্লোনবদা অমসুং মালেমগী অনা লায়েংশঙশিংগা পুন্না চৎমিন্নবদা ঐখোয়গী মফম কল্লখিগনি‍।‍
ৱেলনেস সেন্তর অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী অতোপ্পা মীৎয়েং চঙবা মফম অমনি হায়না শ্রী গোয়লনা হায়খি‍। মহাক্না হায়খিবদা মাঙজৌননা ঙাকথোক্নবগী হকশেলগী থৌওং অসিনা তুংদা লাক্কদবা লম্বী ওইরক্লগনি‍। “হকচাঙ ফনা লৈবা হায়বসিনা ঐখোয়গী লৈঙাক অসিগী লায়ৱা ওইদুনা লাক্লি”, হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক পুমবগী হকশেলগী লমদা মথৌ তাবশিং পুম্নমক শেমগৎনবা তরং তরংবা তুংগী পুন্সি অমগী পোরম অমা য়াত্থোক্তুনা থম্লে হায়না মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি‍। ভারত মচা খুদিংদা অফবা থাক্কী হেল্থকেয়র, খুৎলায়শিং অমসুং মফমশিং ভারতনা ফংহনগনি হায়না মহাক্না থাজবা ফোঙদোকখি‍।

Ministry of Commerce & Industry
Our medical fraternity made the nation proud and shown to the world that India can be a trusted partner: Shri Piyush Goyal;
Shri Goyal calls for leveraging the tools of technology to recharge our health system with the power of Access, Awareness, and Availability
20 AUG 2020 1:29PM by PIB Delhi
The Commerce and Industry Minister Shri Piyush Goyal has said that all our medical fraternity have made the nation proud and shown to the world that India can be a trusted partner when it comes to global engagement & trade. Speaking at the inauguration of CII’s 12th MedTech Global Summit here today, he said that Pharmaceutical industry persevered to ensure an adequate supply of medicines for India and the world. “The medical devices industry laboured and helped us indigenously prepare products required to fight COVID-19. Our doctors, paramedics & medical fraternity have made the nation proud by serving the common man relentlessly through their commitment to ensure the safety & well-being of India.”
Shri Goyal said that today we can proudly say that India has shown to the world what a strict lockdown means & has also shown what a rapid recovery looks like. “Our numbers of COVID-19 recovery are very heartening, crossing the 70% recovery mark. This period has been great learning for all of us.”
Referring to the Prime Minister’s Independence Day address, in which he had laid out a vision for an Aatmanirbhar Bharat, and the medical profession was particularly mentioned for the good role they played, Shri Goyal said that this is the time when we have to leverage the tools of technology to recharge out health system with the power of 3 As: Access, Awareness, Availability. Shri Goyal said that our industries of pharma, medical devices & medical profession will evolve, with the realization that being self-reliant is important to care for the lives of the people.
Quoting the Paramhansa Yogananda who had said, “Persistence guarantees that results are inevitable", he complimented the medical and pharma professionals for the persistence, commitment & resolve to make India self-reliant, to ensure Aatmanirbhar Bharat becomes a reality.
Shri Goyal said that bringing people together, using data & processing that data can help us further improve our healthcare delivery system & ensure seamless flow of relevant patient information. he said “This will help our doctors & assist in the accurate diagnosis & curated care for patients.
The Minister said that along with being the 'Pharmacy of the World', we will also become the 'Hospital of the World, wherethe world will be able to use facilities, high quality medical care and high quality treatment that India will provide to the rest of the world. Medical devices industry will be at the forefront of bringing technology to India & ensuring our rightful place in global trade for equipment & global engagement with hospitals internationally.
Shri Goyal said that Wellness centre is another focus area of the Prime Minister Shri Narendra Modi. He said that preventive healthcare through wellness centres will be the way forward. “Staying fit has been the Mantra of our Government”, he added.
The Minister said that Prime Minister has laid out a vision for a very bright future in which the entire country's healthcare needs will be upgraded. He expressed the confidence that India will ensure availability of good quality healthcare, equipment & facilities with access to all Indians.