Ministry of Health and Family Welfare
On a steady march, India conducts record high of more than 9 lakh tests in a single day
Tests Per Million (TPM) continue to rise, stand at 23,668 today
20 AUG 2020 1:39PM by PIB Delhi
On the path of a steady rise, India has scaled a new peak in daily testing.
For the first time, a record number of more than 9 lakh COVID tests have been conducted in a single day. With 9,18,470 COVID-19 tests done in the last 24 hours, India is poised to see an exponential increase towards its resolve of testing 10 lakh samples daily.
With this achievement, the cumulative tests are more than 3.25 crore (3,26,61,252).
Expanded diagnostic lab network across the country and effective measures to facilitate easy testing have given a substantial boost to the present numbers. As a result of these focussed actions, the Tests Per Million (TPM) have seen a sharp increase to 23668. The TPM continues to maintain the constant upward trend.
With constantly increasing testing numbers, there has been a commensurate fall in the positivity rate. Although higher number of tests will push the positivity rate initially, but as the experience from several States/UTs has amply depicted, it will eventually lower when combined with other measures such as prompt isolation, effective tracking and timely clinical management.
Description: C:\Users\Administrator\Desktop\ncov\press releases on nCoV\graph-positivity-20thAug.jpeg
Description: C:\Users\Administrator\Desktop\ncov\press releases on nCoV\psoitivity rate-states-20thaug.jpeg
As the national average falls below 8%, there are 26 States/UTs that are reporting lower rates than the national average.
There has been a steady rise in the national network of diagnostic labs too. With 977 labs in the government sector and 517 private labs, the lab infrastructure has been enhanced to 1494 labs today. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 764 (Govt: 453 + Private: 311)
TrueNat based testing labs: 611 (Govt: 490 + Private: 121)
CBNAAT based testing labs: 119 (Govt: 34 + Private: 85)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
তপ্না-তপ্না থাংজিল্লকপা খোংথাংগা লোইননা, ভারত্তা নোংমদা তেস্ত লাখ ৯খেন্না তৌখ্রে
মিল্লিয়ন অমদা তৌবা (তি.পি.এম.)সু ৱাংখৎলক্তুনা ২৩,৯৯৮ য়ৌরে
20 AUG 2020 1:39PM by PIB Imphal
তপ্না-তপ্না ৱাংখৎলকপনা, নোংমগী তেস্ত তৌবগী মশীংদা ভারতনা অনৌবা পন্দোম লোম্লে।
ইহান হানবা ওইনা, নোংমখক্তগী মনুংদা কোবিদ তেস্ত লাখ ৯ তৌদুনা খ্বাইদগী য়াম্না তেস্ত তৌবা ওইরে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদ-১৯ তেস্ত ৯,১৮,৪৭০ তৌদুনা, ভারতনা নোংমদা সেম্পল লাখ ১০ তৌনবগী পান্দম থম্লিবা অসি ফংবা ঙমগদৌবগী মমি উরে।
মসিগী মাই পাকপসিগা লোইননা, অপুনবা তেস্ত তৌখ্রবা মশীংসু কোতি ৩.২৫ য়ৌরে (৩,২৬,৬১,২৫২)।
লৈবাক শীনবা থুংবদা দাইগ্নোস্তিক লেব পাকথোক চাউথোক্লকপা, অমসুং লাইনা তেস্ত তৌবা য়াবগী খুদোংচাবা হেনগৎলকপনা হৌজিক লৈরিবা মশীং অসি য়ৌবা ঙম্লকপনি। অকনবা মীৎয়েং চঙদুনা হোৎনবগা লোইননা মিল্লিয়ন অমদা পাবা তেস্ত (তি.পি.এম.) মশীংসু খম থেংনা ৱাংখৎলে। তি.পি.এম. অসি চাং নাইনা ৱাংখৎলকপা উরি।
তেস্ত তৌবগী মশীং চাং নাইনা ৱাংখৎলকপগা লোইননা, পোজিতিব ওইবগী চাংসু তপ্না তপ্না নেমথরক্লি। অহৌবদা তেস্ত মশীং য়ামখৎলকপনা পোজিতিব ওইবগী চাং হাইগৎলম্লবসু হৌজিক্তি, রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা অনাবশিংবু আইসোলেৎ তৌদুনা থম্বা, মতীক চানা ত্রেক্কিং তৌবা অমসুং মতম চানা লাইয়েং পথাপ পাইখৎহৌবনা হৌজিক্তি হন্থরক্লি।
Description: C:\Users\Administrator\Desktop\ncov\press releases on nCoV\graph-positivity-20thAug.jpeg
Description: C:\Users\Administrator\Desktop\ncov\press releases on nCoV\psoitivity rate-states-20thaug.jpeg
লৈবাক অসিগী চাংচত্তা চাদা ৮ য়ৌনা হাইথখিবগা লোইননা রাজ্য/য়ু.তি. ২৬তদি লৈবাক্কী চাংচত্তগী হেন্না নেম্বগী রিপোর্ত লৈরি।
লৈবাক অসিদা লৈবা দাইগ্নোস্তিক লেব মশীংসু তপ্না তপ্না হেনগৎলক্লি। হৌজিক ফাওবদা সরকারগী লেব ৯৭৭ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৫১৭ শুবগা লোইননা লৈবাক অসিদা অপুনবা ওইনা ১৪৯৪ লৈরে। মসিগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৭৬৪ (সরকারগী ৪৫৩+ প্রাইবেৎঃ ৩১১)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৬১১ (সরকারগী ৪৯০+ প্রাইবেৎঃ ১২১)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ১১৯ (সরকারগী ৩৪+ প্রাইবেৎঃ ৮৫)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।