Ministry of Housing & Urban Affairs
Mobile App Launched to Provide User Friendly Digital Interface to Source Loan Applications of Street Vendors
States Encouraged to Dovetail Other Schemes For Economic Upliftment of Vendors Like Mudra/Day-Nulm Credit For Purchase Of Modern Pushcarts In Place of Traditional Thelas.
States Asked To Constitute Forum To Help Beneficiary Raise Their Grievances in A Conducive Environment
PM Svanidhi Scheme Aims To Formalise Street Vendors Into Urban Economy And Complete Poverty Alleviation Package by Facilitating Their Access to Various Other Government Schemes
Scheme Targets to Benefit Over 50 Lakh Street Vendors Who Had Been Vending on or Before 24 March, 2020, In Urban Areas Including Those From Surrounding Peri-Urban/ Rural Areas
Housing Minister Urges Authorities to Play a Positive Role to Ensure Success of The Street Vendor Scheme
19 AUG 2020 1:34PM by PIB Delhi
Shri Hardeep Singh Puri, Minister of State (I/C), Housing and Urban Affairs interacted with Urban Development Ministers, Chief Secretaries, UD Secretaries/Principal Secretaries, DGPs, Collectors / SPs / SSPs / Municipal Commissioners / Chief Executive Officers of 125 cities in the context of Prime Minister Street Vendors AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) Scheme which has been launched to provide credit for working capital to street vendors to resume their business. While the Scheme provides the credit facility to the vendors, there is a requirement to ensure that they are able to do business in a harassment free environment. Shri Durga Shankar Mishra, Secretary, MoHUA was also present in the meeting.
On the occasion, Hon'ble Minister launcheda Mobile App for ULB functionaries. This App aims to provide user friendly digital interface for the functionaries of ULBs to source loan applications of street vendors.
Hon'ble Minister received feedback from states/UTs. He urged theMinisters of Urban Development and senior officials to hold meetings with key stakeholders towards successful implementation of PM SVANidhi and also to ensure the protection of livelihood of street vendors.
During the interaction with the Hon’ble Urban Development Ministers, it was decided that Ministry will conduct complete socio economic profiling of the scheme beneficiaries with an aim to facilitate their actions in other government welfare schemes e.g. PMAY (Urban), Aayushman Bharat, Ujjawala, Jan Dhan Yojana, Saubhagya, DAY-NULM etc. During his interaction, Shri Hardeep Puri said that “States are encouraged to dovetail other schemes for economic upliftment of vendors e.g. Mudra/DAY-NULM credit for purchase of modern pushcarts in place of traditional thelas. With regard to undue harassment of the street vendors by police/municipal officials, action should be initiated against the erring officials by fixing responsibility. Further, to help beneficiary raise their grievances in a conducive environment, a forum chaired by District Collector and having representation of police/ULB and other relevant departments should be constituted. The Forum so constituted should meet atleast once in a month.”
Observing that PM SVANidhi is not only a micro-finance scheme, the Housing Minister stated that it has a more ambitious objective to formalise the street vendors into urban economy and to provide a complete poverty alleviation package by facilitating their access to various other government schemes. It was decided that further meetings will be conducted with the lending institutions in coordination with DFS.
Since commencement of online submission of applications on PM SVANidhi portal on 2nd July 2020, more than 5.68 lakh applications have been received and over 1.30 lakh have been sanctioned in different States and UTs. With the purpose of taking the microcredit facility to the door step of the vendors a Mobile App for Lending Institutions has already been launched by the Ministry and is available on google play store.
PM SVANidhi was launched by the Ministry on June 01, 2020, for providing affordable Working Capital loan to street vendors to resume their livelihoods that have been adversely affected due to Covid-19 lockdown. This scheme targets to benefit over 50 lakh Street Vendors who had been vending on or before 24 March, 2020, in urban areas including those from surrounding peri-urban/ rural areas. Under the Scheme, the vendors can avail a working capital loan of up to Rs. 10,000, which is repayable in monthly instalments in the tenure of one year. On timely/ early repayment of the loan, an interest subsidy @ 7% per annum will be credited to the bank accounts of beneficiaries through Direct Benefit Transfer on quarterly basis. There will be no penalty on early repayment of loan. The scheme promotes digital transactions through cash back incentives up to an amount of Rs. 100 per month. The vendors can achieve their ambition of going up the economic ladder by availing the facility of enhancement of the credit limit on timely/ early repayment of loan.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
স্ত্রীৎ বেন্দরশিংগী লোনগী এপ্লিকেসন য়েংশিন্নবা য়ুজর ফ্রেনলী দিজিতেল ইন্তর্ফেস ওইবা মোবাইল এপ লোঞ্চ তৌখ্রে
হান্নদগী চৎনরক্লবা থেলাশিংগী মহুত্তা অনৌবা পুশকার্ত লৈনবা মুদ্রা/দে-ন্যুলম ক্রেদিৎ পীদুনা বেন্দরশিংগী চাউখৎনবা হায়দুনা শেন্মীৎলোন চিংখৎপা ঙম্বা অতোপ্পা স্কিমশিং চাউখৎহন্নবা রাজ্যশিংদা পুক্নিং থৌগৎখ্রে
মপুং ওইবা অকোয়বা অমদা মখোয়গী ৱাকৎ থাংগৎলকপা য়াহন্দুনা বেনিফিশরীশিংবু তেংবাংনবা রাজ্যশিংদা ফোরম শেম্নবা হায়খ্রে
প্রধান মন্ত্রী স্বানিধি স্কিম্না স্ত্রীৎ বেন্দরশিংবু তোঙান তোঙানবা সরকারগী স্কিমশিংগী মনুং চনবা য়াহন্দুনা অর্বান ইকোনোমী অমসুং কমপ্লিৎ পোবর্তী এলেবিএসন পেকেজকী মনুংদা শক খঙহনবদা পান্দম থম্লি
স্কিম অসিনা মার্চ ২৪, ২০২০ অমসুং মমাংদগী মনাক নকপা পেরি-অর্বান/খুঙ্গংগী মফমশিং য়াওনা অর্বান মফমশিংদা পোৎ য়োল্লক্লিবা স্ত্রীৎ বেন্দর লাখ ৫০ হেনবদা খুদোংচাবা পীনবা পান্দম থম্লি
হাউজিং মন্ত্রীনা ওথোরিতীশিংদা স্ত্রীৎ বেন্দরগী স্কিম অসিবু মায় পাকহনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌনবা খঙহনখ্রে
19 AUG 2020 1:34PM by PIB Imphal
রাজ্য মন্ত্রী (আই./সি.), হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্সকী মন্ত্রী শ্রী হরদীপ শিংহ পুরিনা শহর ১২৫ হেনবগী অর্বান দিবেলপমেন্তকী মন্ত্রীশিং, চীফ সেক্রেতরীশিং, য়ু.দি. সেক্রেতরীশিং/প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীশিং, দি.জি.পি.শিং, কল্লেক্তরশিং/এস.পি.শিং/এস.এস.পি.শিং/ম্যুনিসিপাল কম্মিস্নরশিং/চীফ একজেক্যুতিব কম্মিস্নরশিংদা স্ত্রীৎ বেন্দরশিংবু মখোয়গী কারবার অমুক হৌহনবা য়ানবা তঙাই ফদবা শেনফম পীবগী প্রধান মন্ত্রী স্ত্রীৎ বেন্দর আত্মানির্ভর নিধি (পি.এম. স্বানিধি) স্কিমগা মরী লৈননা ৱারী শাখ্রে। স্কিম অসিনা স্ত্রীৎ বেন্দরশিংদা শেল পুহনবতা নত্তনা মখোয়বু তাথী তাওই তৌবিদনা নীংথিনা কার্বার তৌহনবা য়ানবা অকোয়বা শেম্নবগী তঙাই ফদবসু লৈহল্লি। মীফম অসিদা এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.গী সেক্রেতরী শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রাসু শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা মন্ত্রীনা য়ু.এল.বি. ফংস্নরিশিংগী মোবাইল এপ অমসু লোঞ্চ তৌখি। এপ অসিনা য়ু.এল.বি. ফংস্নরিশিংদা স্ত্রীৎ বেন্দরশিংগী লোনগী এপ্লিকেসন য়েংশিন্নবা য়ুজর ফ্রেনলী দিজিতেল ইন্তর্ফেস পীনবা পান্দমসু থম্লি।
মন্ত্রীনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদগী ফীদবেক কয়াসু ফংখি। মহাক্না অর্বান দিবেলপমেন্তকী মন্ত্রীশিং অমসুং সেনিয়র ওফিসারশিংদা মরু ওইবা স্তেক-হোলদর্শিংগা মীফম পাঙথোক্তুনা পি.এম. স্বানিধি মায় পাক্না পাঙথোক্নবা অমসুং স্ত্রীৎ বেন্দরশিংগী পুন্সি মহিংবু তেক্ত কায়দনা থম্নবা খঙহনখ্রে।
অর্বান দিবেলপমেন্ত মন্ত্রীশিংগা ৱারী শাবদা স্কিমগী বেনিফিশরীশিংগী সোসিও-ইকোনোমিক প্রোফাইলিং তৌদুনা পি.এম.এ.ৱাই. (অর্বান), আয়ুশ্মান ভারত, উজ্বালা, জন ধন য়োজনা, সাউভাগ্য, দে-ন্যুলমনচিংবা অতোপ্পা সরকারগী য়াইফ য়ুম্বালগী স্কিমশিংদা য়াওবা য়াহন্নবা পান্দম থমসি হায়বগী ৱারেপ তাখি। ৱারী শাবা অসিদা শ্রী হরদীপ সিংহ পুরিনা হায়খি। “হান্নদগী চৎনরক্লবা থেলাশিংগী মহুত্তা অনৌবা পুশকার্ত লৈনবা মুদ্রা/দে-ন্যুলম ক্রেদিৎ পীদুনা বেন্দরশিংগী চাউখৎনবা হায়দুনা শেন্মীৎলোন চিংখৎপা ঙম্বা অতোপ্পা স্কিমশিং চাউখৎহন্নবা রাজ্যশিংদা পুক্নিং থৌগৎখ্রে। পুলিস/ম্যুনিসিপালগী ওফিসিএলশিংনা মখোয়দা তাথী তাওইনা তৌবগী হীরমশিংগা মরী লৈননা অসিগুম্বা থৌওংশিং অসি পাঙথোকহন্দনবা থৌদাং শেমদোকপগী থৌওং কয়া শিনখ্রে। মখা তাবা ওইনা বেনিফিশরীশিংনা পীরক্লিবা অসিগুম্বা ৱাকৎ অসি য়েংশিন্নবা পুলিস/য়ু.এল.বি.গী মীওইশিং অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা ওফিসিএলশিং য়াওবা দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরনা লুচিংবা ফোরম অমাসু শেমগদবনি। হায়রিবা ফোরম অসিনা থা অমদা শোইদনা অমুক্লক উন্নগদবনি”।
পি.এম. স্বানিধি অসি মাইক্রো ফাইনান্স স্কিম অমখক্তা নত্তে হায়রদুনা হাউজিং মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী স্বানিধি স্কিম্না স্ত্রীৎ বেন্দরশিংবু তোঙান তোঙানবা সরকারগী স্কিমশিংগী মনুং চনবা য়াহন্দুনা অর্বান ইকোনোমী অমসুং কমপ্লিৎ পোবর্তী এলেবিএসন পেকেজকী মনুংদা শক খঙহনবদা পান্দম থম্বা স্কিম অমনি হায়না ফোঙদোকখি। দি.এফ.এস.কা তান্নদুনা শেল পীবা ইন্সতিত্যুসনশিংগসু মখা তানা মীফম ফমগনি হায়বগী ৱারেপসু তাখি।
জুলাই ২, ২০২০দগী হৌনা পি.এম. স্বানিধিগী পোর্তেলদা ওনলাইন্দা এপ্লিকেসন পীশিনবগী থৌওং হেক হৌখিবগা মীওই লাখ ৫.৬৮ হেনবনা এপ্লিকেসন থাজিল্লকখি অমসুং তোঙান তোঙানবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা এপ্লিকেসন লাখ ১.৩০ হেনবগী অয়াবসু পীখ্রবনি। মাইক্রোইদিৎ ফেসিলিতী অসিবু বেন্দরশিংগী ময়ুমদা য়ৌহন্নবা হায়দুনা শেল পীবা ইন্সতিত্যুসনশিংগী মোবাইল এপ অমসু লোঞ্চ তৌখ্রবনি অমসুং গুগল প্লে স্তোর্দা হৌজিক ফংহল্লবনি।
পি.এম. স্বানিধি অসি মন্ত্রালয়না জুন ১, ২০২০দা কোবিদ-১৯না শোকহল্লবা স্ত্রীৎ বেন্দরশিংগী পুন্সি মহিংবু নৌহৌননা হৌবা য়াহন্নবা লায়না শিংবা ঙম্বা ৱর্কিং কেপিতেল লোন পীনবা হৌদোকখিবনি। মার্চ ২৪, ২০২০ অমসুং মমাংদগী মনাক নকপা পেরি-অর্বান/খুঙ্গংগী মফমশিং য়াওনা অর্বান মফমশিংদা পোৎ য়োল্লক্লিবা স্ত্রীৎ বেন্দর লাখ ৫০ হেনবদা স্কিম অসিনা খুদোংচাবা পীগনি। স্কিম অসিগী মমাংদা বেন্দর অমনা চহি অমগী মনুংদা থা থাগী ওইবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা শিংবা য়াবা লুপা ১০,০০০ ফাওবগী ৱর্কিং কেপিতেলগী লোন পীগনি। মচাম চানা অমসুং চহিগী মনুংদা লোন শিংবা ঙম্লবদি বেনিফিশরীশিং অসিগী বেঙ্ক একাউন্ততা ক্বারতরগী ওইনা চহিদা @৭%কী ইন্তরেস্ত তাদুনা হকথেংনা পীগনি। লোন অসিবু ঙন্না শিংদোকপগী পেনালতিসু লৈরোই। স্কিম অসিনা থা অমদা লুপা ১০০ কেশবেক ওইনা ফংবা য়াহন্দুনা দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সন শিজিন্নবদা পুক্নিং থৌগৎলি। মতম চানা অমসুং ঙন্না লোন শিংদোকপা মতমদা ক্রেদিৎ লিমিৎ হেনগৎপগী থৌওং অসিনা বেন্দরশিং অসিগী শেন্মিৎলোনগী কৈরাক্তা মথক্তা কাখৎপগী মঙলানবু মঙফাওনহল্লগনি।