Ministry of Information & Broadcasting
IIMC celebrates its 56th Foundation Day
Secretary I&B Amit Khare delivers foundation day lecture
Stresses on industry-oriented training of the media students.
17 AUG 2020 6:12PM by PIB Delhi
Indian Institute of Mass Communication (IIMC) celebrated its 56th Foundation Day today. A series of online events were organized at the regional centers across the country and also at the headquarters here in Delhi.
The Foundation Day Lecture was delivered by Shri Amit Khare, Secretary, Department of Higher Education, Ministry of Education and M/o Information & Broadcasting, Government of India and Chairman, IIMC.
Sh.Khare spoke on 'National Education Policy (NEP) - Philosophy and Guiding Principles, and what it augers for Communication Education in the Country'.
In the light of NEP, ShKharenudged IIMC to take a lead in revising Journalism and Mass Communication in consultation with the Central as well as State Universities.
He further emphasized on technology-driven education and creation of online courses in the emerging areas of journalism and mass communication, producing content for national educational platforms. He stressed upon the industry-oriented training of the media students, developing a better “world view”.
Shri Khare suggested IIMC should collaborate with the leading institutions like ICSSR, JNU for research and training.
The event opened with the welcome address by DG, IIMC Prof Sanjay Dwivedi and culminated with vote of thanks by ADG Sh K Satish Nambudripad.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
আই.আই.এম.সি.গী ৫৬শুবা মপোক কুমওন নুমিৎ পালন তৌখ্রে
সেক্রেতরী আই এন্দ বি অমিৎ খারেনা মপোক কুমওন নুমিৎকী ৱারোল পীখ্রে
মিদিয়াগী মহৈরোয়শিংদা ইন্দস্ত্রী-ওরিয়েন্তেদ ত্রেনিং ফংহন্নবা হায়খি
17 AUG 2020 6:12PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ মাস কম্ম্যুনিকেসন (আই.আই.এম.সি.)গী ৫৬শুবা মপোক কুমোন নুমিৎ ঙসি পাল্লন তৌখ্রে। লৈবাক শিনবা থুংনা রিজনেল সেন্তরশিংদা অমসুং দিল্লীগী হেদক্বাতরশিংদসু ওনলাইনগী থৌরম কয়া পাঙথোকখি।
এজুকেসন মন্ত্রালয়গী হায়র এজুকেসন বিভাগকী সেক্রেতরী অমসুং ভারত সরকারগী এম/ও ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমসুং আই.আই.এম.সি.গী চ্যেরমেন ওইরিবা শ্রী অমিৎ খারেনা মপোক কুমওন নুমিৎকী ৱারোল পীখি।
শ্রী খারেনা ‘নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী (এন.ই.পি.) – ফিলোসোফী অমসুং গাইদিং প্রিন্সিপলশিং অমসুং মসিনা লৈবাক অসিদা কম্ম্যুনিকেসন এজুকেসনগীদমক করি তৌরি’ হায়বগী মতাংদা ৱা ঙাংখি।
এন.ই.পি. লাকপা অসিদা, শ্রী খারেনা হায় আই.আই.এম.সি.না কেন্দ্র অমদি রাজ্যগী য়ুনিভর্সিতীশিংগা লোয়ননা খন্নরগা জর্নেলিজম অমসুং মাস কম্ম্যুনিকেসন রিবাইস তৌবদা লুচিংনবা হায়খি।
মহাক্না মখা তারদুনা তেক্নোলোজীনা চল্লাইবা এজুকেসনদা মীৎয়েং থমদুনা অমসুং নেস্নেল এজুকেস্নেল প্লেৎফোর্মশিংগী কন্তেন্ত পুথোক্নবা জর্নেলিজম অমসুং মাস কম্ম্যুনিকেসনগী থোরক্লিবা লমশিংদা ওনলাইন কোর্সশিং হাংদোক্নবা ফোঙদোকখি। মহাক্না “মালেমদা য়েংলিবা মীৎয়েং” অসি হেন্না ফগৎনবা, মিদিয়া তম্লিবা মহৈরোয়শিংগী ইন্দস্ত্রী-ওরিয়েন্তেদ ত্রেনিং পীনবসু পুক্নিং চিংশিনখি।
শ্রী খারেনা হায় আই.আই.এম.সি.না রিসর্চ অমসুং ত্রেনিংগীদমক্তা আই.সি.এস.এস.আর, জে.এন.য়ু.গুম্বা মাংজিল থারিবা লোয়শঙশিংগা লোয়ননা চুংশিন্ননবা ৱাখল্লোন থমখি।
দি.জি., আই.আই.এম.সি., প্রোফেসর সঞ্জে দ্বিবেদিনা হৌদোকপগী ৱারোল পীদুনা থৌরম অসি হৌখী অমসুং লোয়শিনবগী থাগৎ ৱারোলনা এ.দি.জি. শ্রী কে সতিশ নম্বুদ্রিপদনা পীদুনা থৌরম লোয়শিনখি।