উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ-রাস্ত্রপতিনা নবরোজকী থৌরমদা মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীরি
16 AUG 2020 10:04AM by PIB Imphal
ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতি শ্রী এম. বেঙ্কয়া নাইদুনা ঙসি ৱারোল অমগী খুত্থাংদা নবরোজ থৌরমগা মরী লৈননা মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীরক্লি।
মখাদা মহাক্কী ৱারোলগী অকুপ্পা মরোল পীরিঃ
ঐহাক্না লৈবাক মীয়ামদা পারসিগী অনৌবা চহি, নবরোজকী শেংলবা নুমিৎসিদা য়াইফ পায়জেল পীজরি।
পারসি খুন্নাইনা ভারতকী নাৎকী অপুনবা মশক থোকহনবদা মরু ওইবা মফম অমা কল্লি। ভারতকী পারসি খুন্নাইগী অখাং কনবা অমসুং হোৎনবা লেপ্তবা অসিনা লৈবাক অসিবু শেমগৎপদা মরু ওইবা থৌদাং লৌরি। বসন্তা ঋতু হৌরক্লে তাকপা পারসিগী অনৌবা চহি হৌবা অসিনা ইনৌ-নৌবা অমগী অহৌবগী হরাওবা ফোঙদোকপনি। নবরোজকী হরাওবা ফোঙদোকপগী তসেংবা ৱাহন্থোক্তি অফবা ৱাখল খনবা, অফবা থবক তৌবা, পুকচেল শেংনা হিংবা অমসুং অচুম্বগী লম্বীদা চৎপা হায়বনি।
ভারত অমসুং মালেম্না কোবিদ-১৯ শন্দোকপা থিংনবা লেপ্পা লৈতনা লান্থেংনরি। নবরোজ অসি ইমুং-মনুং অমসুং মরুপ-মপাংশিং পুন্দুনা লাই-নিংদুনা অমসুং অনৌবা চহিগী হরাওবা ফোঙদোকপা ওইরবসু হন্দক্তি ঐখোয়না য়ুম-য়ুমদা লৈদুনা ইচম চম্না হরাওবা ফোঙদোক্তুনা লৈবদা পেঞ্জবা তারে। ঐখোয়না হরাওবা ফোঙদোকপা মতমদা সোসিএল দিস্তেন্সিং অমসুং পর্সনেল হাইজিনগী কাঙলোনশিং নীংথিনা ইনগদবনি।
কুমহৈ অসিনা ঐখোয়গী পুন্সিদা মরুপ-মপাং নুংশিনবা, য়াইফবা অমসুং নুংঙাইবা পুরকপা ওইরসনু।

Vice President's Secretariat
Vice President greets people on the occasion of Navroz
16 AUG 2020 10:04AM by PIB Delhi
The Vice President, Shri M. Venkaiah Naidu greeted people on the occasion of Navroz through a message.
The following is the full text of the message:
I extend my warm greetings to the people of our country on the auspicious occasion of ‘Navroz’, which marks the beginning of Parsi New Year.
The Parsi community holds a special place in the cultural mosaic that is India. Through their zeal for hard work and dedication, India’s Parsi community has made invaluable contribution to nation building. The Parsi New year which marks the beginning of spring, is a celebration of renewal and rejuvenation. Celebrating Navroz in its true sense means imbibing good thoughts, doing good deeds, living truthfully and walking on the path of righteousness.
India and the world continue to fight a relentless battle against the spread of COVID-19. Though Navroz is an occasion for family and friends to come together and worship and celebrate, this year, we would have to be content with a modest celebration which is confined to our homes. We must also strictly adhere to the safety norms of physical distancing and personal hygiene during the celebrations.
May this festival bring amity, prosperity and happiness in our lives.