Ministry of Defence
NCC all set for a major expansion to cover 173 border and coastal districts
16 AUG 2020 9:47AM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh has approved a proposal of the National Cadet Corps for a major expansion scheme to meet the aspirations of youth in all the border and coastal districts.
The proposals of the scheme were announced by the Prime Minister Shri Narendra Modi in his Independence Day address on 15 Aug.
A total of one lakh cadets from 173 border and coastal districts will be inducted in the NCC. One-third of the Cadets would be girl Cadets. More than 1000 schools and colleges have been identified in border and coastal districts where NCC will be introduced.
As part of the expansion plan, a total of 83 NCC units will be upgraded (Army 53, Navy 20, Air Force 10), to impart NCC training to the cadets in the border and coastal areas.
Army will provide training and administrative support to the NCC units located in the border areas, Navy shall provide support to NCC units in the coastal areas and similarly Air Force will provide support to the NCC units located close to the Air Force stations.
This will not only provide exposure to the youth of the border and coastal areas to military training and disciplined way of life but will also motivate them to join the armed forces.
The NCC expansion plan will be implemented in partnership with the States.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এন.সি.সি.না অপুনবা ঙমখৈ অমসুং সমুদ্র মপানগী জিলা ১৭৩দা অচৌবা মওংদা পাকথোক চাউথোক্নবা শেম শাখ্রে
16 AUG 2020 9:47AM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা নেস্নেল কেদেৎ কোর্প্না ঙমখৈদা লৈবা অমসুং সমুদ্র তোর্বান্দা লৈবা নহাশিংগী অপাম্বা ফংহন্নবা হায়দুনা অচৌবা মওংদা পাকথোক চাউথোক্নবা হৌদোকপা স্কিমগী অয়াবা পীখ্রে।
স্কিম অসি হৌদোকপগী ৱারোল অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী ওগস্ত ১৫গী নিংতম্বা ফংবা নুমিৎকী ৱা ঙাংবদা লাউথোকখিবনি।
ঙমখৈ অমসুং সমুদ্র মপানগী জিলা ১৭৩দা লৈবা অপুনবা কেদেৎ লাখ ১বু এন.সি.সি.দা য়াওহল্লগনি। অপুনবা মশিং অসিগী শরুক অহুম থোকপগী অমদি নুপীমচা ওইগনি। ঙমখৈ অমসুং সমুদ্র মপান্দা লৈবা জিলাশিংগী এন.সি.সি.দা য়াওহনগদবা স্কুল অমসুং কোলেজ ১০০০ হেনববু মশক খঙদোকখ্রে।
চাউথোকপগী থৌরাং অমা ওইনা ঙমখৈ অমসুং সমুদ্র মপানগী মফমশিংদা এন.সি.সি.গী ত্রেনিং পীনবা হায়দুনা অপুনবা এন.সি.সি. য়ুনিৎ ৮৩ (আর্মীগী ৫৩, নেভীগী ২০ অমসুং এয়র ফোর্সকী ১০) অপগ্রেদ তৌরগনি।
ঙমখৈগী মফমশিংদা লৈবা এন.সি.সি. য়ুনিৎশিংদা আর্মীনা ত্রেনিং অমসুং এদমিনিস্ত্রেসনগী ঙাক্লৌ পীগনি, নেভীনা সমুদ্র মপানগী এন.সি.সি. য়ুনিত্তা অমসুং এয়র ফোর্স্না এয়র ফোর্স স্তেসনগী মনাক্তা লৈবা এন.সি.সি. য়ুনিৎশিংবু শৌগৎকনি।
থৌওং অসিনা ঙমখৈ অমসুং সমুদ্র মপান্দা লৈবা নহাশিংদা মিলিতরী ত্রেনিং অমসুং থকশি-খাশি তম্বিবতা নত্তনা মখোয়বু আর্ম্দ ফোর্স্তা য়াওনিংনবা ইথিলসু পীগনি।
এন.সি.সি. পাকথোক চাউথোকপগী থৌরাং অসি রাজ্যশিংগা খুৎশম্ননা পাঙথোক্কনি।