রেলৱে মন্ত্রালয়
২০২০গী ওগস্ত ১৫দগী ওক্তোবর ২ ফাওবা পাংথোক্কদৌরিবা ‘ফিত ইন্দিয়া ফ্রিদম রন’ ভারত রেলৱেজনা শৌগৎকনি
য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা)অমসুং মাইনোরিতি এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী কিরেন রিজিজু অমসুং রেলৱেজ বোর্দকী চেয়রমেন ভি.কে য়াদবনা ইরাই নুমিৎতা ‘ফিত ইন্দিয়া ফ্রিদম রন’ হৌদোকখ্রে
‘ফিত ইন্দিয়া ফ্রিদম রন’ চাউনা মাইপাকপা অমা ওইনবা, মশিং য়াম্না শরুক য়ানবা রেলৱেজগী মীওইশিং পাকচাউনা খঙহন্নবা জেনরেল মেনেজরশিংদা খঙহনখ্রে
ভারত রেলৱেজনা মশান্না ২৯দা শান্নরোই ১০,০০০ অমসুং কোচ ৩০০ লৈরি । ২০১৯-২০গী নেসনেল স্পোর্তস এৱার্দ ৩২ লাউথোকপদা ভারত রেলৱেজগী শান্নরোইশিংনা এৱার্দ ৬ ফংখি
14 AUG 2020 6:31PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসনা হৌদোকপা অনৌবা থবক ‘ফিত ইন্দিয়া ফ্রিদম রন’ মপুংফানা শৌগৎনবা ভারত রেলৱেজনা ৱারেপ লৌরে। মসিগী থৌরম অসি ওগস্ত ১৫দগী ২০২০গী ওক্তোবর ২ ফাওবা চৎথগনি। থবক অসি ফিত ইন্দিয়া মুভমেন্তগী মখাদা পায়খৎপনি।
মীয়ামদগী থাপ্না লৈদুনা তঙাইফদনা ঐখোয় হকচাং ফনা লৈনবা পান্দমদা ‘ফিত ইন্দিয়া ফ্রিদম রন’ পায়খৎপনি। মসিগী লমজেল অসিদা কনাগুম্বা অমনা মহাক্কী খুদোংচাগদবা মতমদা অপাম্বা লম্বীদা চেনবা/খোঙনা চৎপা য়াগনি। চেনবা/চৎপা মতমদা কনাগুম্বা অমনা পোথাবা য়াগনি। মরুওইনা কনাগুম্বা অমনা মশাগী অশঙবা মতমদা অঙম্বা মওংদা চেনবা য়াগনি।
য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা)অমসুং মাইনোরিতি এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী কিরেন রিজিজু অমসুং রেলৱেজ বোর্দকী চেয়রমেন ভি.কে য়াদবনা ইরাই নুমিৎতা ‘ফিত ইন্দিয়া ফ্রিদম রন’ হৌদোকখ্রে। মশিং য়াম্লবা রেলৱেজ ওফিসিএলশিং, মখোয়গী ইমুং-মনুংশিং অমসুং মরী-মতাশিং ‘ফিত ইন্দিয়া ফ্রিদম রন’ শরুক য়ানবা অমসুং থৌরাং অসি চাউনা মাইপাকপা অমা ওইনবা, মশিং য়াম্না শরুক য়ানবা রেলৱেজগী মীওইশিং পাকচাউনা খঙহন্নবা জেনরেল মেনেজরশিংদা খঙহনখ্রে। মীয়াম হকচাং ফনা লৈনবা অচম্বা থবকশিং পায়খৎনবা চৎন-পথাপশিং ভারত সরকারগী য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসনা পীরে অমসুং মিনিস্ত্রিগী ৱেবসাইত : www.fitindia.gov.in দা য়েংবা য়াগনি।
চহি কয়াগী মমাংদগী হৌনা ভারত রেলৱেননা ভারত্ত শান্নবা য়োকখৎতুনা লাক্লি। রেলৱেজনা চহি খুদিংগী শান্নরোই ৩০০-৪০০ থবক পীদুনা ভারত্তা খ্বাইদগী চাউবা শান্নবা য়োকৎপা অমা ওইরি অমসুং লৈবাক অসিগী মিংচৎ পুরক্নবা শান্নবদা মাংজিল থানবা মখোয়দা খুদোংচাবা কয়া পীরি। ভারত রেলৱেজনা মশান্না ২৯দা শান্নরোই ১০,০০০ অমসুং কোচ ৩০০ লৈরি । ২০১৯-২০গী নেসনেল স্পোর্তস এৱার্দ ৩২ লাউথোকপদা ভারত রেলৱেজগী শান্নরোইশিংনা এৱার্দ ৬ ফংখি।
অফবা মখলগী শান্নবগী মচাক-মথুমশিং শেমগৎনবা অমসুং ত্রেনিংগী খুদোংচাবা ফংহন্নবা ইস্তিমেত খুদিংমক্তা ‘স্পোর্তস দিবলপমেন্ত’গী চাদা ০.৫গী দি অমসুং জি চার্জশিং লৌনবা থৌরাং অমা লৈরে। মসি শান্নবা য়োকখৎনবা অমসুং ফিত ইন্দিয়াগী শরুক অমা ওইনা ভারত রেলৱেজনা পায়খৎপা অখন্নবা থৌরাং অমনি।
‘ফিত ইন্দিয়া ফ্রিদম রন’ চাউনা মাইপাক্নবা, মশিং য়াম্না শরুক য়ানবা রেলৱেজগী মীওইশিং পাকচাউনা খঙহন্নবা জেনরেল মেনেজরশিংদা খঙহনখ্রে।

Ministry of Railways
Indian Railways to fully support implementation of “Fit India Freedom Run” starting from 15th August to 2nd October 2020
‘Fit India Freedom Run’ was launched on Friday by Minister of State for Youth Affairs & Sports (Independent Charge) and Minister of State for Minority Affairs, Shri Kiren Rijiju and was graced by Shri V.K. Yadav, Chairman, Railway Board
To make ‘Fit India Freedom Run’ a great success, all the General Managers have been asked to spread maximum awareness among Railway family and to ensure maximum participation
Indian Railways have around 10,000 sport spersons and 300 coaches in 29 game disciplines on its roll. 6 out of total 32 National Sports Awards in 2019-20 were conferred on Indian Railways Sports persons
14 AUG 2020 6:31PM by PIB Delhi
Indian Railways has decided to fully support the new initiative “Fit India Freedom Run" introduced by the Ministry of Youth Affairs and Sports, Government of India . This event would continue from 15th August to 2nd October 2020. The initiative is being taken up under the aegis of the Fit Indian Movement.
"Fit India Run" has been conceived keeping in view the indispensable need to keep ourselves fit while maintaining social distancing. In this run one can run/walk along a route of his/her choice, at a time that suits him/her. One can even take breaks during such run/walk. Basically, one runs his own race and times his own pace.
‘Fit India Freedom Run’ was launched on Friday by Minister of State for Youth Affairs & Sports (Independent Charge) and Minister of State for Minority Affairs, Shri Kiren Rijiju and was graced by Shri V.K. Yadav, Chairman, Railway Board. To make the initiative successful, all the Zonal Railways/Units have been advised to spread the awareness and ensure large participation in the movement by encouraging participation of a large number of Railway officials, their families and relatives in the ‘Fit India Freedom Run’ and to make themselves fit by taking simple steps as given in the guidelines set by the Ministry of Youth Affairs and Sports, Government of India and stated on their website : www.fitindia.gov.in.
Indian Railways have great legacy of sports promotion in India since beginning. It is the biggest promoter of Sports in India by way of providing employment to 300-400 sportspersons every year and giving them all facility and a conducive atmosphere for them to excel in sports to bring laurel to the country. Indian Railways have around 10,000 sportspersons and 300 coaches in 29 game disciplines on its roll. 6 out of total 32 National Sports Awards in 2019-20 were conferred on Indian Railways Sportspersons.
In order to create state of the art sports infrastructure and training, a provision of 0.5% D&G Charges for ‘Sports Development’ has been included in all estimates. This is an unique initiative taken by Indian Railways for sports promotion and as a part of Fit India initiative.
To make ‘Fit India Freedom Run’ a great success, all the General Managers have been asked to spread maximum awareness among Railway family and to ensure maximum participation.