Ministry of Health and Family Welfare
India marches ahead with “Atmanirbhar Bharat”
Establishes its global position with export of 23 lakh PPEs in one month only
Union Govt distributes more than 1.28 Cr PPEs to States/UTs
14 AUG 2020 2:52PM by PIB Delhi
The Centre has been leading the graded, pre-emptive, proactive and collaborative response and management of COVID-19, along with the State/UT governments. As part of its continued efforts towards progressively augmenting and strengthening the medical infrastructure across the country, various policy decisions have been taken on a regular basis.
At the start of the pandemic, there was a global shortage experienced for all kinds of medical equipment including N95 masks, PPE kits, ventilators etc. Most of the products were not being manufactured in the country in the beginning as many of the necessary components were to be procured from other countries. The rising global demand due to the pandemic resulted in their scarce availability in the foreign markets.
Turning the pandemic into an opportunity to develop its domestic market for production of medical equipment, with the combined efforts of Ministry of Health & Family Welfare, Ministry of Textiles, Ministry of Pharmaceuticals, Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), Defence Research and Development Organisation (DRDO) and others, India has hugely ramped up its own manufacturing capacity.
In view of the strengthened domestic production capacity and having met the domestic requirements for PPEs, the revised notification of the Director General of Foreign Trade (DGFT) in July 2020 (Notification No. 16/2015-20, dated 29th June 2020) permitted export of PPEs. As a result of this relaxation, in the month of July itself, India exported 23 lakh PPEs to five countries. These include USA, UK, UAE, Senegal and Slovania. This has substantially aided India to position itself in the global export market of PPEs.
The “Make in India’ spirit embedded in the Atmanirbhar Bharat Abhiyaan has resulted in providing resilience and self-sufficiency to the country for various medical equipment including PPEs. While the Union Government is supplying PPEs, N95 masks, ventilators etc., to the State/UT Governments, States are also procuring these items directly. Between March to August 2020, they have procured 1.40 crore indigenous PPEs from their own budgetary resources. During the same period, the Centre has distributed 1.28 cr PPEs to States / UTs / Central Institutions, free of cost.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা “অত্মানির্ভর ভারত”কা লোয়ননা মাংলোমদা চংশিল্লি
থা অমা খক্তদা পি.পি.ই. লাক ২৩ এক্সপোর্ত তৌবগা লোয়ননা মালেমদা মফম কনবা ঙমখ্রে
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা পি.পি.ই. কোতি ১.২৮ হেন্না য়েন্থোকখ্রে
14 AUG 2020 2:52PM by PIB Imphal
কেন্দ্রনা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগা লোয়ননা গ্রেদেদ ওইবা, প্রি-এম্পতিব ওইবা অমসুং পুন্না হোৎন্দুনা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা হোৎনরি। লৈবাক শিনবা থুংনা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউথোক্নবা অমসুং কনখৎনবা লেপ্তনা হোৎনবগী শরুক ওইনা, তোঙান তোঙানবা পোলিসীগী ৱারেপশিং চাং নায়না লৌখৎলি।
লায়চৎ অসি হৌরকপদা, এন৯৫ মাস্কশিং, পি.পি.ই. কিৎশিং, ভেন্তিলেতরশিং য়াওনা মালেম পুম্বদা মখল পুম্নমক্কী মেদিকেলগী খুশু খুলাইগী অৱাৎপা লৈখি। হৌরকপদা অয়াম্বা প্রদক্তশিং অসি লৈবাক অসিদা শারমখিদে, মথৌ তাবা মচাক অয়াম্বা অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী প্রোক্যুর তৌবা তারমখি। মালেম পুম্বদা লায়চৎ অসিনা মরম ওইদুনা দিমান্দ হেনগৎলকপনা মপালগী কৈথেলশিংদা ফংবা ৱারকখি।
লায়চৎ অসিনা ঐখোয়গী লমদম অসিগী কৈথেলদা মেদিকেলগী খুশু খুলাই পুথোক্নবা খুদোংচাবা অমা ওন্থোক্তুনা, হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়, তেক্সতাইলস মন্ত্রালয়, ফার্মাকোতিকেলস মন্ত্রালয়, দিপার্মেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.), দিফেন্স রিসর্চ এন্দ দিবেলপমেন্ত ওর্গনাইজেসন (দি.আর.দি.ও.) অমসুং অতোপ্পশিংনা পুন্না হোৎন্দুনা ভারতনা মশাগী পোৎ পুথোকচাবা চাউনা হেনগৎলকখি।
অসিদা পোৎ পুথোকপা ঙম্বগী চাং হেনগৎহন্দুনা অমসুং লৈবাক অসিদা মথৌ তারিবা পি.পি.ই.শিং পীবা ঙম্লবগা লোয়ননা, জুলাই ২০২০দা থোকখিবা দিরেক্তর জেনরেল ওফ ফোরেন ত্রেদ (দি.জি.এফ.তি.)গী রিভাইস নোতিফিকেসন (নোতিফিকেসন নম্বর ১৬/২০১৫-২০, তাং জুন ২৯, ২০২০) অসিনা পি.পি.ই.শিং এক্সপোর্ত তৌবদা অবাবা পীখ্রে। কোমথোরকপা অসিনা মরম ওইরগা, জুলাই থা অসিমক্তদা ভারতনা লৈবাক মঙাদা পি.পি.ই. লাখ ২৩ এক্সপোর্ত তৌখ্রে।মসিদা য়ু.এস.এ., য়ু.কে., য়ু.এ.ই., সেনেগেল অমসুং স্লোভেনিবানি। মসিনা ভারতপু মালেমগী পি.পি.ই.শিং এক্সপোর্তকী তৌবগী কৈথেলদা মশাগী মফম অমা কনবদা মতেং পাংখ্রে
অত্মানির্ভার ভারত অভিয়ানদা য়াওরিনা “মেক ইন ইন্দিয়া”গী ৱাখল্লোন অসিনা মরম ওইরগা পি.পি.ই.শিং বাওনা মখল কয়াগী মেদিকেলগী খুশু খুলাইশিং লৈবাক অসিদা পুথোকচদুনা মীপাল তাংদবা ঙমহনখ্রে।অমরোমদা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংদা পি.পি.ই.শিং., এন৯৫মাস্কশিং, ভেন্তিলেতরশিংনচিংবা সপ্লাই তৌরবসু রাজ্যশিং অসিনা মখোয় মশানা হকথেংননা পোৎলমশিং অসি প্রোক্যুর তৌরি। মখোয় মশাগী বজেৎতরী রিসোর্সশিংদগী ২০২০গী মার্চতগী ওগস্তকী মরক্তা মখোয়না লমদম অসিদা শাজবা পি.পি.ই. কোতি ১.৪০ প্রোক্যুর তৌখ্রে। মতম অসিমক্তদা, কেন্দ্রনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং/ কেন্দ্রগী লোয়শঙশিংদা লেম্না পি.পি.ই. কোতি ১.২৮ য়েন্থোকখি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA