Ministry of Health and Family Welfare
Union Govt reaches the landmark of distributing more than 3 Cr N95 Masks to States
More than 1.28 Cr PPEs and 10 cr HCQ distributed Free of Cost by Central Government
13 AUG 2020 10:23AM by PIB Delhi
In the relentless work of State/UT governments for containment and management of COVID-19, the Union Government’s central role has been in strengthening health infrastructure to fight the pandemic and its effective management.
Along with augmenting COVID-19 facilities, the Union Government has been providing medical supplies free of cost to the State/UT governments to supplement their efforts. Most of the products supplied by Government of India were not being manufactured in the country in the beginning. The rising global demand due to the pandemic resulted in their scarce availability in the foreign markets.
With the combined efforts of Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW), Ministry of Textiles and Ministry of Pharmaceuticals, Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), Defence Research and Development Organisation (DRDO) and others, the domestic industry has been encouraged and facilitated to manufacture and supply essential medical equipment like PPEs, N95 masks, ventilators etc., during this period. As a result, resolve for ‘Atmanirbhar Bharat’ and ‘Make in India’ has been strengthened and most of the supplies made by the Union Government are domestically manufactured.
Since 11th March 2020, the Union Government has distributed more than 3.04 crore N95 masks and more than 1.28 crore PPE kits to States / UTs / Central Institutions, free of cost. Also, more than 10.83 crore HCQ tablets have been distributed to them.
In addition, 22533 ‘Make in India’ ventilators have been delivered to various States / UTs / Central Institutions. The Centre is also ensuring their installation and commissioning.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্র সরকারনা করোর ৩ হেনবা এন.৯৫ মাস্ক রাজ্যশিংদা য়েন্থোক্তুনা লেন্দমার্ক শকখংবা অমা ওইখ্রে
কেন্দ্র সরকারনা করোর ১.২৮ হেনবা পি.পি.ই. অমসুং করোর ১০ হেনবা ঐচ.সি.ক্যু লেম্না য়েন্থোকখ্রে
13 AUG 2020 10:23AM by PIB Imphal
স্তেত/য়ু.তি. সরকারগী হনবা লৈত্রবা কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা অমসুং শিন-লাংবগী থবকশিং অসিনা য়ুনিয়ন গবর্নমেন্তনা সেন্ত্রেলগী মথৌশিং অসি হকশেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা লায়চৎ অসিবু লান্থেংনবদা অমসুং মসিগী চপ চাবা শিন লাংবদা অচৌবা থৌদাং লৌরি।
কোভিদ-১৯ দা পীরিবা কান্নবশিং অসি চাওথোকহন্দুনা, য়ুনিয়ন গবর্নমেন্তনা হিদাক লাংথকশিংসু লেম্না স্তেত/য়ু.তি. সরকারগী হোৎনমল ওইনবা পীরি। ইন্দিয়া সরকারনা য়েল্লিবা পোত্থোক অয়াম্বা হৌরকপদদি লৈবাক অসিদা শেম-শাবা অমত্তা নত্তে। মালেমগী ওইবা দিমান্দসু লায়চৎ অসিনা মরম ওইদুনা অসুম ৱাৎশিলক্লি।
মিনিস্ত্রী ওফ হেল্থ এন্দ ফেমিলি ৱেলফেয়র (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.), মিনিস্ত্রী ওফ তেক্সতাইলস এন্দ মিনিস্ত্রী ওফ ফার্মাস্যুতিকেলস, দিপার্তমেন্ত ফোর প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.), দিফেন্স রির্সস এন্দ দিবলবমেন্ত ওর্গানাইজেসন (দি.আর.দি.ও.) অমসুং অতৈ য়াওনা অপুনবনা হোৎনদুনা য়ুমগী ওইবা ইন্দস্ত্রীশিং অসি পুক্নিং থৌগৎতুনা অমসুং পোৎ শাবদা হেন্না লাইথোক্নবা অমসুম হিদাক লাংথক্কী পোৎ চৈ য়েনবদা হায়বদি পি,পি.ই, এন৯৫ মাস্ক, ভেন্তিলেতর অসিনচিংবা অসি হৌজিক ওইরিবা মতম অসিদা খুৎশম্নরগা চৎমিন্নরি। ফল ওইনা ‘আত্মানির্ভর ভারত’ অমসুং ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ ফংনবা মপাঙ্গল হাপ্লি অমসুং য়ুনিয়ন গবর্নমেন্তনা য়েল্লিবা অয়াম্বা য়ু্‌মদা শাবনি।
২০২০গী মার্চকী ১১দা, য়ুনিয়ন গবর্নমেন্তনা করোর ৩.০৪ হেনবা এন৯৫ মাস্ক অমসুং করোর ১.২৮ হেনবা পি.পি.ই. কিত অসি স্তেত/য়ু.তি./সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুসনশিংদা লেম্না য়েন্থোকখি। অদুগা করোর ১০.৮৩ হেনবা ঐচ.সি.ক্যু. তেব্লেত সু মখোয়দা য়েন্থোকখি।
মখা তারকপদা, স্তেত/য়ু.তি./সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুসন শিংদা ভেন্তিলেতর ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ ২২৫৩৩ ফংহনখ্রে। সেন্তরনা মখোয়গী হাপচিনবা অমসুং য়াহননবা হোৎনগনি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA