Ministry of Chemicals and Fertilizers
NDA Government has taken various initiatives to boost fertilizer Sector- Shri Gowda
10 AUG 2020 10:25AM by PIB Delhi
Union Minister of Chemicals and Fertilizers Shri DV Sadananda Gowda has said NDA Government has taken various initiatives to boost fertilizer sector towards servicing farmers. Shri Gowda said that with a view to disseminate knowledge on optimum usage of fertilizer nutrients to sustain the agriculture productivity and to make farmers aware of new developments in the field of fertilizer usage, Department of Fertilizers, Department of Agriculture Cooperation & Farmers Welfare and Department of Agricultural Research and Education jointly organized Fertilizer Application Awareness Programme for farmers .
Shri Gowda further stated that in order to encourage research and innovation in fertilizer and fertilizer technology, CPSEs under Department of Fertilizers formed a separate think tank body called “Indian Council for Fertilizers and Fertilizer Technology Research (ICFFTR)”. The Council has been registered as society under the Societies Registration Act, 1860 on 19th August 2019. The Council will undertake / promote R&D and research work in the area of fertilizer and fertilizer manufacturing technology, use of raw materials and innovation in products through partnership and collaboration with various research institutions, fertilizer industry and other stakeholders. So far, the General Council have held two meetings and the Executive Committee have held three meetings.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
এন.দি.এ. সরকারনা হারগী লমদা ফগৎপা হেনগৎনবা মখল কয়াগী খোঙথাং লৌখৎলি - শ্রী গৌদা
10 AUG 2020 10:25AM by PIB Imphal
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী দি.ভি. সদানন্দা গৌদানা হায়খি মদুদি এন.দি.এ. সরকারনা লৌমীগী থবকশিংদা পুক্নিং চংদুনা হারগী লমদা ফবা হেনগৎনবা মখল কয়াগী খোঙথাং লৌখৎলি হায়না। শ্রী গৌদানা হায়খি মদুদি লৌউ-শিংউবগী পোত্থোক হেনগৎনবা হোৎনবদা হার শিজিন্নবগী লৌশিং মখল কয়া পিনবা অমসুং লৌমীশিংদা মতৌ করম্না হার শিজিন্নগনি হায়বগী অনৌবা চাওখৎ থৌরাংশিং হায়বদি হার শিজিন্নবগী হিরম্দা লৈরিবাশিং মদুদি দিপার্তমেন্ত ওফ ফর্তিলাইজর, দিপার্তমেন্ত ওফ এগ্রিকলচর কোওপরেসন অমসুং ফার্মস ৱেলফেয়র অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ এগ্রিকলচরেল রির্সস অমসুং ইজুকেসন পুন্না খুৎশম্নদুনা লৌমীশিংগীদমক ফর্তিলাইজর এপ্লিকেসন এৱ্যারনেস প্রোগ্রাম অমা পাংথোকখ্রে।
শ্রী গৌদানা হায়খি মদুদি হারগীদমক থি-হুম্বা অমসুং অনৌবা পুথোক্নবা হোৎনরিবশিং অমসুং ফর্তিলাইজর তেক্নোলোজি, সি.পি.এস.ই.শিংনা “ইন্দিয়ন কাউন্সিল ফোর ফর্তিলাইজর অমসুং ফর্তিলাইজর তোক্নোলোজি রির্সস (আই.সি.এফ.এফ.তি.আর.) কৌবা দিপার্তমেন্ত ওফ ফর্তিলাইজরনা পুক্নিং থৌগৎখ্রে। কাউল্সিল অসিনা ২০১৯গী ওগস্তকী ১৯দা সোসাইতিস রেজিস্ত্রেসন এক্ত, ১৮৬০গী মখাদা সোসাইতি অমা ওইনা মিং চনখ্রে। কাউল্সিল অসিনা আর.এন্দ.দি.দা থৌদাং লৌগনি অমসুং চাওখৎনবা অমসুং থি-হুম্বগী লমদা অমদি ফর্তিলাইজর মেনুফেকচুরিং তেক্নোলোজি, মখল কয়াগী রির্সস ইন্সতিত্যুসনশিংগা খুৎশম্নরগা শুংদোক্ত্রিবা অমসুং অনৌবা পোৎলমশিংবু পুথোক্নবা হোৎনগনি। হৌজিক ফাওবদা, জেনেরেল কাউন্সিলনা মিতিং অনি অমসুং ইজুক্যুতিব কম্মিতিনা মিতিং অহুম পাংথোকখ্রে।