হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রিকোবরী রেৎ অসি অনৌবা অৱাংবা ওইনা ৬৮%দা হেনগৎখ্রে
কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) লেপ্তনা তারক্লি, ঙসিগী ফাওবদা ২.০৫%দা লৈরে
07 AUG 2020 12:20PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী অনাবশিং ফগৎলকপগী চাং হেনগৎপা অমসুং মালেমগী চাংচত্তগী তাথনা লৈবা কেস ফেতেলিতী রেত্তা লৈরিবা অচৌবা মায় পাকপগী থৌওং অনিসিনা মরম ওইদুনা ভারতনা কোবিদ-১৯ লাকশিনবগী লম্বীদা নীংথিনা চৎলি। অহানবা অসিনা খ্বাইদগী ফবা ৬৮%গী চাংদা অমসুং অকোনবা অসিনা খ্বাইদগী নেম্বা ২.০৫%দা লৈরি। হায়রিবা মওং অসিনা চান্ননা চৎপদগী নাবা ফরবা মীওই অমসুং এক্তিব কেসকী মশিংগী অহাঙবা (লাখ ৭.৭ হেনবা) অসি য়াম্না হেনগৎলক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৯,৭৬৯ নাবা ফদুনা অপুনবা নাবা ফরবা মীওইগী মশিং ১৩,৭৮,১০৫ নাবা ফখ্রে।
হোস্পিতালগী ইনফ্রস্ত্রকচরশিং ফগৎহনবা অমসুং হেনগৎহনবা অমদি কেন্দ্র সরকারগী ক্লিনিকেল ত্রীতমেন্ত প্রোতোকোলগী কাঙলোন ইনবা স্তেন্দর্দ কেয়রগী খুত্থাংদা হোস্পিতালদা লৈরিবা অনাবশিংবু নীংথিনা লায়েংবগী থৌশিল অসিনা নাবা ফবা মীওইগী মশিং হেনগৎহনবা ঙম্লিবনি। হৌখিবা চয়োল অনিদা নোঙমদা নাবা ফবগী চাংচৎ (নুমিৎ ৭নিগী ওইনা পাবদা) অসি কেস ২৬০০০দগী কেস ৪৪০০০দা হেনগৎলে।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা শরুক য়ামিন্নদুনা কন্তেনমেন্ত তৌবদা মিৎয়েং চংবা, পাক শন্না তেস্ত তৌবগা লোয়ননা আইসোলেসন তৌবদা য়েংশিনবা অমসুং অনাবশিংবু নীংথিনা লায়েংবগী পথাপ্তা য়ুম্ফম ওইদুনা পাঙথোকপা থৌওংশিং অসিনা এক্তিব কেসকী চাদা ওইবা মশিং হন্থহল্লি অমসুং নাবা ফবগী চাদা ওইবা মশিংনা হেনগৎলক্লিবনি।
নোঙমদা নাবা ফবা কেস মশিংসু লেপ্তনা অমসুং মশক থোকপা মওংদা হেনগৎলক্লি।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
Recovery Rate climbs a new high of nearly 68%
Case Fatality Rate (CFR) continues falling, stands at 2.05% today
07 AUG 2020 12:20PM by PIB Delhi
India continues on the path of COVID-19 management boosted by two significant achievements, continuously rising recovery rate among the COVID-19 patients and Case Fatality Rate that has remained much below the global average. While the former is at a record high of 68%, the latter has touched a new low of 2.05%, thus ensuring low mortality among COVID-19 patients. These two in tandem have enabled a higher and rising difference (more than 7.7 lakhs) between the number of recovered patients and active cases in India.
The total recoveries have jumped to 13,78,105 with recovery of 49,769 patients in the last 24 hours.
Ramped up hospital infrastructure and emphasis on efficient treatment of hospitalized patients through the Standard of Care incorporated in the Clinical Treatment Protocol issued by the Centre, have effectively ensured improvement in the recovery rate. The average daily recovered cases (7 day moving average) have increased from around 26000 cases to 44000 cases in the last 2 weeks.
Sustained efforts by the Centre and State/UT governments through focused & coordinated containment, widespread testing combined with supervised isolation and effective treatment have together ensured the decline in the percentage of active cases and rise of the percentage recovered cases.
There has been significant and sustained increase in the number of daily new recovered cases too.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.