ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
খ্বাইদগী অহানবা ওনলাইন পেত্রোইতিক ফিল্ম ফেস্তিবেল ওগস্ত ৭তগী হৌরগনি
06 AUG 2020 6:06PM by PIB Imphal
নেস্নেল ফিল্ম দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসননা লম অসিদা অহানবা ওইনা, ওনলাইন পেত্রোইতিক ফিল্ম ফেস্তিবেল শিল্লি। ২০২০গী নিংখা তম্বগী নুমিৎ পালন তৌবগী শরুক অমা ওইনা ইনফোর্মেসন এন্দ ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না ফেস্তিবেল অসি ওগস্ত ৭, ২০২০দগী হৌদুনা ওগস্ত ২১ ফাওবা তৌগনি। ফেস্তিবেল অসিনা ঐখোয়গী নিংতম লান্মীশিংগী থৌনা উৎলিবা ভারতকী ইতিহাস অদু উৎকনি অমসুং মালেমদা লৈরিবা ভারত মচাশিংগী মক্তা কুম্মৈগী অমসুং লৈবাক নিংবগী ৱাখল্লোন অমা পোকহন্নবা পান্দম থম্লি।
ফেস্তিবেল অসিনা নিংখা তম্বা নুমিৎতা য়ুম্ফম ওইবা হায় ক্বালিতী প্রেত্রোইতিক ফিল্ম শিং নুমিৎ খুদিংগী ৱেবসাইৎ www.cinemasofindia.com অসিদা লেম্না য়েংহনগনি।
হিন্দী, মরাথি, তেলেগু, তামিল, বেঙ্গলি, গুজরাতি অমসুং মলয়ালম য়াওনা ভরতকী তোঙান তোঙানবা লোলশিংগী থোইদোক হেন্দোকনা শীংথানিংঙাই ওইবা ফিল্ম শিং ফেস্তিবেল অসিদা উৎকনি। খনগৎলবা অসিনা নেস্নেল ফিল্ম দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন (এন.এফ.দি.সি.), নেস্নেল ফিল্ম আর্কাইব ওফ ইন্দিয়া (এন.এফ.এ.আই.), চিলদ্রেন ফিল্ম সোসাইতী ইন্দিয়া (সি.এফ.এস.আই.) অমসুং ফিল্ম স দিবিজনদগী অপুনবা ফিল্ম গী কলেক্সন অমা উৎকনি।
অমরোমদা অহানবা ওইনা সর রিচার্দ এত্তেনবোরোগকী ফিল্ম গান্ধী (১৯৮২) অসি য়েংবা ফংহল্লগনি অমসুং মীৎ উদ্রবা অমদি না তাদ্রবা মীওইশিংনসু মসিগী নুংঙাইবা অদু ফংহল্লগনি
লিঙ্ক অসি এম.আই.পি.গী ৱেবসাইৎ (mib.gov.in) অমসুং প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো অমসুং মাইগোবকী সোসিএল মিদিয়া হেন্দলশিংদসু হাপ্লগনি। মসিগী মথক্তা চপ মান্নবা লিঙ্ক অসি মখা তানা মপালদা লৈরিবা ভারত মচাশিংদা য়ৌহন্নবা মপাল থৌরম পুবা মন্ত্রালয়দা সিয়র তৌগনি।
উৎকদৌরিবা ফিল্ম শিং অদুদি:
ইন্দিপেন্দেন্স দে ফিল্ম ফেস্তিবল ২০২০ – ফিল্ম লিস্ত
এস.এল. নম্বর
ফিল্মগী মমিং
লোল
চহি
দিরেক্তর
গান্ধী (এসেসিবল)
হিন্দী
১৯৮২
সর রিচার্দ এত্তেনবোরোগ
গান্ধী
হিন্দী
১৯৮২
সর রিচার্দ এত্তেনবোরোগ
চিত্তাগোঙ্গ
হিন্দী
২০১২
বেদব্রতা পেন
দি লেজেন্দ ওফ ভগৎ সিংহ
হিন্দী
২০০২
রাজকুমারি সন্তোশি
তেঙ্গো চার্লি
হিন্দী
২০০৫
মনি সঙ্কর
খাকী
হিন্দী
২০০৪
রাজকুমারি সন্তোশি
গান্ধী সে মহাত্মা তক
হিন্দী
১৯৯৬
সিয়াম বেনেগল
কয়ামৎ– সিতী অন্দর থ্রেৎ
হিন্দী
২০০৩
হেরী বৱেজা
বত্তালিয়ন ৬০৯
হিন্দী
২০১৯
ব্রিজেশ বতুকনাথ ত্রিপাথি
১০
পেহলা অত্মি
হিন্দী
১৯৫০
বিমল রোই
১১
লাইফ ওফ নেতাজি সুবাশ চন্দ্র বোস
হিন্দী
২০০৪
লাইফ ফুতেজ/এন.এফ.এ.আই.
১২
বাপু নে কহাথা (গান্ধীজিস সেয়িং)
হিন্দী
১৯৬২
বিজে ভাত্ত
১৩
অভি কল হি কি বাত হে (নোৎ সো লোঙ্গ এগো(
হিন্দী
১৯৭০
ক্লেমেন্ত বপতিস্তা
১৪
হেদাহোদা (দি ব্লাইন কেমেল)
হিন্দী
২০০৩
বিনোদ গনত্রা
১৫
ছোতা সিপাহি (দি লিতল সোলজর)
হিন্দী/ইংলিশ
২০০৪
জেশ্রী কনাল অমসুং এ এস জনাল
১৬
দি মেকিং ওফ দি মহাত্মা
ইংলিশ
১৯৯৬
সিয়াম বেনেগল
১৭
ভীরা পন্দিয়া কত্তাবোম্মন
তামিল
১৯৫৯
বি. রামা কৃষ্ণয়া পন্থলু
১৮
রোজা
তামিল
১৯৯২
মনি রত্নম
১৮
অন্ধ্র কেসরি
তামিল
১৯৮৩
বিজেচন্দের
২০
১৯৭১-বিয়োন্দ বোর্দরস
মলায়ালম
২০১৭
মেজর রবী
২১
ভন্দে মাতরম
মলায়ালম
২০১০
তি. অরাবিন্দ
২২
উত্তরায়নম
মলায়ালম
১৯৭৪
জি. অরাবিন্দন
২৩
উদয়ির পথে (তুৱার্দস দি লাইদ)
বেঙ্গলি
১৯৪৪
বিমল রোয়
২৪
৪২/ফোর্তী-তু/বিয়ালিশ
বেঙ্গলি
১৯৪৯
হেমেন গুপ্ত
২৫
সুবাশ চন্দ্র
বেঙ্গলি
১৯৬৬
পিয়ুশ বোস
২৬
হগালু বেশা
কানাদা
২০০০
বারাগুরু রামচন্দ্রপা
২৭
হরুন অরুন
গুজরাতি
২০০৯
বিনোদ গনত্র
২৮
সেনানি সানে গুরুজি
মরাথি
১৯৯৫
রামেশ দিও
২৯
স্প্রেদ দি লাইত ওফ ফ্রীদম (হর দিল মেন জগায়েন রাস্ত্র জোত)
ম্যুজিকেল
১৯৯৬
ফিল্ম দিভিজন
৩০
দি ফ্লেগ (মাই ইন্দিয়া, অৱর ইন্দিয়া)
ম্যুজিকেল
১৯৯৯
ফিল্ম দিভিজন
৩১
এ বতন তেরে লিয়ে
হিন্দী
১৯৯৯
ফিল্ম দিভিজন
৩২
শহাদত
হিন্দী
২০০১
ফিল্ম দিভিজন
৩৩
এন.এম.০৫৫২: বন্দেমাতরম
হিন্দী
২০০৭
ফিল্ম দিভিজন
৩৪
সাত সাত প্রনাম
হিন্দী
২০০৮
ফিল্ম দিভিজন
৩৫
সত্যমেভজায়তে
হিন্দী
১৯৭২
ফিল্ম দিভিজন
৩৬
১৩ ০৪ ১৯১৯ (এল.ভি.)
হিন্দী
২০১৯
ফিল্ম দিভিজন
৩৭
ইন্দিয়া ইন্দিপেন্দেন্ত
ইংলিশ
১৯৪৯
ফিল্ম দিভিজন
৩৮
ইন্দিয়া ৱিন্স ফ্রীদম
ইংলিশ
১৯৮৫
ফিল্ম দিভিজন
৩৯
ৱি দি পিপল ওফ ইন্দিয়া
ইংলিশ
১৯৮৬
ফিল্ম দিভিজন
৪০
1857 – এ সেলুৎ
ইংলিশ
২০০৮
ফিল্ম দিভিজন
৪১
দি ফ্লেগ ফ্লাইজ হাই
ইংলিশ
২০১১
ফিল্ম দিভিজন
৪২
সর্দার পতেল: এ নেসন স্তেন্দস য়ুনাইতেদ
ইংলিশ
২০১৬
ফিল্ম দিভিজন
৪৩
এ সোং ইতর্নেল
ইংলিশ
১৯৭৬
ফিল্ম দিভিজন
সৌরব সিংহ

Ministry of Information & Broadcasting
First ever online patriotic film festival kicks off on 7th August
06 AUG 2020 6:06PM by PIB Delhi
National Film Development Corporation is organizing a first of its kind, online patriotic film festival. The festival, a part of Independence Day Celebrations 2020 by Ministry of Information and Broadcasting, begins on 7th August, 2020 and runs till 21st August. The festival will showcase Indian history that marks the bravery of our freedom fighters and aims to create a festive and patriotic mood among Indians across the globe.
The festival will showcase high quality Independence Day themed patriotic films daily at the websitewww.cinemasofindia.comfree of cost.
Critically acclaimed films from various Indian languages including Hindi, Marathi, Telugu, Tamil, Bengali, Gujarati and Malayalam will showcased in the festival. The selection showcases a consolidated collection of films from National Film Development Corporation (NFDC), National Film Archive of India (NFAI), Children's Film Society India (CFSI) and Films Division.
Moreover, for the first time ever, the film Gandhi (1982) by Sir Richard Attenborough will be made accessible and can be enjoyed by people with vision and hearing impairment.
The link will be hosted on the website of MIB (mib.gov.in), and the social media handles of Press Information Bureau and MyGov. Additionally, the same link will be shared with the Ministry of External Affairs for sharing it further with the Indian missions abroad.
The films which will be showcased are:
Independence Day Film Festival 2020 - Film List
Sl.No.
Name of the Film
Language
Year
Director
1
Gandhi (Accessible)
Hindi
1982
Sir Richard Attenborough
2
Gandhi
Hindi
1982
Sir Richard Attenborough
3
Chittagong
Hindi
2012
Bedabrata Pain
4
The Legend Of Bhagat Singh
Hindi
2002
RajkumarSantoshi
5
Tango Charlie
Hindi
2005
Mani Shankar
6
Khakhee
Hindi
2004
RajkumarSantoshi
7
Gandhi Se Mahatma Tak
Hindi
1996
ShyamBenegal
8
Qayamat – City Under Threat
Hindi
2003
Harry Baweja
9
Batallion 609
Hindi
2019
BrijeshBatuknathTripathi
10
PehlaAadmi
Hindi
1950
Bimal Roy
11
Life of Netaji Subhash Chandra Bose
Hindi
2004
Live Footage/NFAI
12
Bapu Ne KahaTha (Gandhiji’s Saying)
Hindi
1962
Vijay Bhatt
13
AbhiKal Hi Ki Baat Hai (Not So Long Ago)
Hindi
1970
Clement Baptista
14
HedaHoda (The Blind Camel)
Hindi
2003
Vinod Ganatra
15
ChotaSipahi (The Little Soldier)
Hindi/English
2004
JayshreeKanal& A S Kanal
16
The Making of the Mahatma
English
1996
ShyamBenegal
17
VeeraPandiyaKattabomman
Tamil
1959
B. RamakrishnaiahPanthulu
18
Roja
Tamil
1992
Mani Ratnam
19
Andhra Kesari
Tamil
1983
Vijaychander
20
1971- Beyond Borders
Malayalam
2017
Major Ravi
21
VandaeMaatharam
Malayalam
2010
T. Aravind
22
Uttarayanam
Malayalam
1974
G.Aravindan
23
UdayerPathey (Towards the Light)
Bengali
1944
Bimal Roy
24
42/Forty-two/Biyallish
Bengali
1949
Hemen Gupta
25
Subhash Chandra
Bengali
1966
Piyush Bose
26
HagaluVesha
Kannada
2000
Baraguru
Ramachandrappa
27
Harun Arun
Gujarati
2009
Vinod Ganatra
28
Senani Sane Guruji
Marathi
1995
Ramesh Deo
29
Spread The Light of Freedom (HarDil Main JagayenRashtraJyot)
Musical
1996
Films Division
30
The Flag (My India, Our India)
Musical
1999
Films Division
31
Ae VatanTereLiye
Hindi
1999
Films Division
32
Shahadat
Hindi
2001
Films Division
33
NM0552 : VandeMataram
Hindi
2007
Films Division
34
Sat SatPranam
Hindi
2008
Films Division
35
SatyamevaJayate
Hindi
1972
Films Division
36
13 04 1919 (L.V.)
Hindi
2019
Films Division
37
India Independent
English
1949
Films Division
38
India Wins Freedom
English
1985
Films Division
39
We The People of India
English
1986
Films Division
40
1857 - A Salute
English
2008
Films Division
41
The Flag Flies High
English
2011
Films Division
42
Sardar Patel : A Nation Stands United
English
2016
Films Division
43
A Song Eternal
English
1976
Films Division
Saurabh Singh