হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
থংনা- থংননা নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা, হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা তেস্ত লাখ ৬ হেন্না তৌখ্রে
পুন্না সেম্পল কোতি ২.১৪ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে
তেস্তস পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) ১৫৫৬৮ য়ৌখ্রে
05 AUG 2020 3:43PM by PIB Imphal
থংনা-থংননা নুমিৎ নিনিদা ভারতনা কোবিদ-১৯গী সেম্পল লাক ৬ হেন্না তেস্ত তৌরি। কোবিদ-১৯গী পোজিতিব কেসশিং ঙন্না খঙদোক্নবা অমসুং লায়েংনবা/য়ুমদা আইসোলেসন তৌনবা অহানবা মরু ওইবা খোঙথাং ওইনা তেস্ত তৌবা কনশিন্নবা কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা রারেপ লৌবনা ভারত্তা নোংমদা তেস্ত তৌবগী মশিং অসি লেপ্তনা হেনগৎলিবনি।
তেস্ত তৌনবা লালোংদা গ্রেদেদ ওইরকপা অমদি ফগৎলকপনা লৈবাক অসিগী তেস্তিং নেৎৱার্ক অসি তপ্না-তপ্না চাউথোরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৬,১৯,৬৫২ তৌখিবগা লোয়ননা ঙসি ফাওবদা পুন্না তেস্ত তৌখিবগী মশিং অসি ২,১৪,৮৪,৪০২ য়ৌখ্রে। তেস্ত পর মিলিয়ন অসি ১৫৫৬৮তা খঙহেন হেনগৎখ্রে।
তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রীৎ”কৌ লালোং পাকশন্না শীজিন্নবগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী তেস্তিং লেবকী নেৎৱার্ক অসি লেপ্তনা মপাঙ্গল কনখৎলক্লি। সরকারগী লেব ৯২০ অমদি লনাই লেব ৪৪৬ শুবগা লোয়ননা ঙসি ফাওবদা লৈবাক অসিদা লেব নেৎৱার্ক ১৩৬৬ লৈরে। মসিদা য়াওরিবশিং অদুদি:
• রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা বেজ ওইবা তেস্তিং লেব: ৬৯৬ (লৈঙাক্কী: ৪২১ + লন্নাইগী: ২৭৫)
• ত্রুনেতদা বেজ তেস্তিং লেব: ৫৬১ (লৈঙাক্কী: ৪৬৭ + লন্নাইগী ৯৪)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা বেজ তেস্তিং লেব: ১০৯ (লৈঙাক্কী ৩২ + লন্নাইগী ৭৭)
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA

Ministry of Health and Family Welfare
India tests more than 6 lakh tests in 24 hours, for 2nd day in a row
More than 2.14 crore samples tested cumulatively
Tests Per Million (TPM) rises to 15568
05 AUG 2020 3:43PM by PIB Delhi
India has continued testing more than 6 lakh COVID-19 samples for the second consecutive day. The resolve of Union and State/UT Governments to follow aggressive testing as the first important step in the early detection and treatment/home isolation of COVID-19 positive cases has resulted in India rapidly increasing the number of tests done per day.
The graded and evolving response resulted in a testing strategy that steadily widened the testing network in the country. With 6,19,652 tests conducted in last 24 hours, the cumulative testing as on date has reached 2,14,84,402. The Tests Per Million has seen a sharp increase to 15568.
To keep up with the comprehensive “TEST, TRACK and TREAT” strategy, the testing lab network in the country is being continuously strengthened. The lab network as on today consists of 1366 labs in the country with 920 labs in the government sector and 446 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 696 (Govt: 421 + Private: 275)
• TrueNat based testing labs: 561 (Govt: 467 + Private: 94)
• CBNAAT based testing labs: 109 (Govt: 32 + Private: 77)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.