Ministry of Health and Family Welfare
India records highest ever single day recoveries of 51,706
Recovery Rate reaches a record high of 67.19%
Case Fatality Rate (CFR) further dips to 2.09%
05 AUG 2020 2:47PM by PIB Delhi
India has recorded the highest ever single day recoveries in the last 24 hours. With a sharp increase of 51,706 COVID-19 patients recovering, the recovery rate has reached a new high of 67.19% and continues to improve each day. The recoveries till now total up to 12,82,215, more than twice the active cases.
With increasing number of COVID-19 patients recovering, there has been a 63.8% increase in recovered cases in the last 14 days, indicating that the COVID-19 response and management driven by the Centre’s “TEST, TRACK, TREAT” strategy is yielding the desired results.
The aggressive testing along with ramped up hospital infrastructure by collective efforts of the public and private sectors has ensured the increasing Recovery Rate which has improved from 63% to 67% in the last 14 days.
With such consistent increase in recoveries, the gap between recovered patients and active COVID-19 cases has reached nearly 7 lakh. Due to the record highest daily recoveries, the active cases have reduced to 5,86,244 (less than 5,86,298 recorded yesterday) and all are under medical supervision.
Coordinated implementation of “Test, Track, Treat” strategy by the Union and State/UT governments has ensured that the CFR has been low when compared to the global scenario and it has been progressively falling. The Case Fatality Rate stands at 2.09% today.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা নোংমদা অনাবা মশিং ৫১,৭০৬ ফহন্দুনা খ্বাইদগী ৱাংবা রেকোর্দ ওইরে
অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৬৭.১৯% য়ৌরে
কেস ফেতেলিতি রেত (সি.এফ.আর)না অসুম তাথরক্তুনা ২.০৯% ওইরি
05 AUG 2020 2:47PM by PIB Imphal
নোংমদা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ইন্দিয়ানা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইদুনা পুং ২৪গী অসিগী মনুংসিদা রেকোর্দ থমখ্রে। কোভিদ-১৯গী অনাবশিং ফগৎলকপা ৫১,৭০৬তা খঙহেন হেনগৎতুনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৬৭.১৯% য়ৌরে অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ফবা হেনগৎলক্লি। হৌজিক ফাওবদা পুন্না ১২,৮২,২১৫ নাবা ফগৎলক্তুনা এক্তিব কেস্তগী শরুক অনি থোক্না হেল্লী।
কোভিদ-১৯ অনাবশিং ফগৎলকপা অসি অশুম হেনগৎলক্তুনা ফগৎলকপগী চাং নুমিৎ ১৪ অসিদা ৬৩.৮% য়ৌখ্রে অমসুং কোভিদ-১৯গী শিল-লাংলিবশিংনা থম্লিবা পান্দম “তেস্ত, ত্রেক, ত্রীত” অসি মপুং ফানা চৎথরি।
মীয়াম অমসুং লনাই পুন্না হোৎনমিদুনা মতিক চারবা হোস্পিতালদা নমদুনা তেস্ত তৌদুনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি নুমিৎ ১৪নি অসিদা ৬৩%দগী ৬৭%দা য়ৌরকখিবনি।
অসুম্না লেপ্তনা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলকপনা কোভিদ-১৯গী অনাবা ফগৎলকপা অসি লাখ ৭ হেন্না খেৎনরে। ফগৎলকপা চাং অসি য়াম্না হেনগৎলকপনা এক্তিব কেসকী মশিং অসি ৫,৮৬,২৪৪দা হন্থখ্রে (৫,৮৬,২৯৮ ঙরাংগী রেকোর্দতগী তানা) অমসুং পুম্নমক মেদিকেলগী মিয়েং মখাদা চৎথবনি।
য়ুনিয়ন অমসুং স্তেত/য়ু.তিয় সরকারনা চৎথরিবা “তেস্ত, ত্রেক, ত্রীত” লালোং অসিনা থাজবা থম্লি মদুদি সি.এফ.আর. অসি মালেমগী লৈরিবা অসিগা য়েংনবদা য়াম্না নেম্লি অমসুং তপ্না তপ্না তাথরক্লি। ঙসিগী কেস ফেতেলিতি রেত অসি ২.০৯%নি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA