Ministry of Health and Family Welfare
India tests more than 6.6 lakh samples in last 24 hours
​​​​​​​28 States/UTs conducting more than 140 tests/day/million
28 States/UTs with positivity rate less than 10%
04 AUG 2020 7:53PM by PIB Delhi
A record 6,61,892 samples were tested for COVID-19 in the last 24 hours. This takes the cumulative testing to 2,08,64,750 samples and the Tests per Million (TPM) to 15,119.
The combined and focused efforts of Union and State/UT Governments have resulted in ramped up testing across the country aimed at early detection and isolation of COVID-19 positive cases. The evolving ICMR’s testing strategy has widened the testing net in India.
WHO in its Guidance Note on “Public Health Criteria to Adjust Public Health and Social Measures in the Context of COVID-19” has advised comprehensive surveillance for suspected cases. WHO advises that a country needs 140 tests per day per million population.
While India conducts 479 tests/day/million on an average, there are 28 States/UTs in India which are conducting more than 140 tests/day/million, prescribed by WHO.
The focused strategy based on the “Test, Track and Treat” approach focuses on reducing the Positivity Rate of COVID-19 tests. India’s average positivity rate stands at 8.89%, as on date. There are 28 States/UTs which have positivity less than 10% which indicates that the testing strategy is on the right track. The effort of Centre and State/UT governments is to further improve the Positivity Rate to 5%.
With the aim to conduct 10 lakh tests daily, the testing capacity is being continuously ramped up. The testing lab network in the country currently stands at a total of 1356 labs in the country; 917 labs in the government sector and 439 private labs. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 691 (Govt: 420 + Private: 271)
TrueNat based testing labs: 558 (Govt: 465 + Private: 93)
CBNAAT based testing labs: 107 (Govt: 32 + Private: 75)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা সেম্পল লাখ ৬.৬ হেন্না তেস্ত তৌখি
রাজ্য/য়ু.তি. ২৮ নোঙমদা তেস্ত পর মিলিয়ন ১৪০ হেন্না পাঙথোক্লি
রাজ্য/য়ু.তি. ২৮গী পোজিতি ওইবগী রেৎ অসি ১০%দগী তাথনা লৈরি
04 AUG 2020 7:53PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা মশক থোকনিংঙাই ওইবা থৌওং অমদা কোবিদ-১৯ সেম্পল ৬,৬১,৮৯২ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে। মসিনা অপুনবা তেস্ত তৌবগী সেম্পল মশিং অসি ২,০৮,৬৪,৭৫০ য়ৌহল্লে অমসুং তেস্ত পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.)না ১৫,১১৯দা লৈহল্লে।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.গী সরকারশিংনা পুন্না মিৎয়েংবা চংমিন্নদুনা হোৎনবা অসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্ত তৌবগী মশিং হেনগৎহন্দুনা কোবিদ-১৯গী অনাববু ঙন্না শক খঙদোক্নবা অমসুং আইসোলেসন তৌদুনা থম্বগী পান্দম থম্লি। আই.সি.এম.আর.গী অনৌবা তেস্ত তৌবগী থৌওং অসিনা ভারতকী ওইবা অপুনবা তেস্ত তৌবগী মশিং হেনগৎহল্লি।
দবল্যু.ঐচ.ও.না মসিগী “কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা মীয়ামগী হকশেল অমসুং খুন্নাইগী থৌওংশিং শিন্দোক্নবা পব্লিক হেলথ ক্রাইতেরিয়া”গী মতাংদা থোকপা কাংলোনগী মতুং ইন্না চিংনবা কেসশিংবু পাক্তক্ননা তেস্ত তৌনবা খঙহল্লি। দবল্যু.ঐচ.ও.না লৈবাক অমনা নোঙমদা তেস্ত পর মিলিয়ন ১৪০ পাঙথোক্কদবনি হায়খ্রে।
ভারতনা চাংচত্তা তেস্ত পর মিলিয়ন ৪৭৯ পাঙথোকপা মতমদা ভারতকী রাজ্য/য়ু.তি. ২৮দি দবল্যু.ঐচ.ও.গী কাংলোনগী মতুং ইন্না নোঙ্মদা তেস্ত পর মিলিয়ন ১৪০ হেন্না পাঙথোক্লি।
“তেস্ত ত্রেক অমসুং ত্রেত”তা মিৎয়েং চংবা থৌরাং য়াৎপা থৌওংশিং অসিনা মরম ওইদুনা কোবিদ তেস্ত তৌবদা পোজিতিব ওইবগী চাং হন্থহনবদা মিৎয়েং থম্লি। ঙসি ফাওবগী ওইবগী ওইনা ভারতকী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ৮.৮৯%নি। হৌজিক ভারতকী রাজ্য/য়ু.তি. ২৮গী পোজিতি ওইবগী রেৎ অসি ১০%দগী তাথনা লৈরি অমসুং মসিনা তাকপদি চত্থরিবা থৌরাংশিং অসি মায় পাক্লে হায়বনি। কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.সরকারগী হৌজিক্কী ওইবা মরু ওইবা পান্দমদি পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ৫%দা হন্থহল্লকপনি।
নোঙমদা তেস্ত মশিং লাখ ১০ তেস্ত তৌবা ঙম্নবা লৈবাক অসিগী তেস্ত তৌবা ঙম্বগী চাং অসি হেনগৎহন্নবা লেপ্তনা হোৎনরি। লৈবাক অসিদা লৈরিবা তেস্ত তৌনবা লেবসু সরকারগী লেব ৯১৭ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৪৩৯ শুরবগা লোইননা লৈবাক অসিদা অপুনবা ওইনা ১৩৫৬ শুদুনা মপাঙ্গল কনখৎলক্লি। মসিগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৬৯১ (সরকারগী ৪২০+ প্রাইবেৎঃ ২৭১)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৫৫৮ (সরকারগী ৪৬৫+ প্রাইবেৎঃ ৯৩)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ১০৭ (সরকারগী ৩২+ প্রাইবেৎঃ ৭৫)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।