পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
দুচকীয়া যান-বাহণৰ ‘হেলমেট’-ৰ ‘বিআইএছ’ প্ৰামাণিকীকৰণ ব্যৱস্থা প্ৰবৰ্তন সন্দৰ্ভত ৰাজহুৱা পৰামৰ্শ বিচাৰি ‘স্থলপথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়’ৰ অধিসূচনা
01 AUG 2020 1:16PM by PIB Guwahati
দুচকীয়া যান-বাহণ আৰোহীৰ সুৰক্ষা উপকৰণ ‘হেলমেট’-ৰ বাবে ‘ব্যুৰো অব ইণ্ডিয়ান ষ্টেণ্ডাৰ্ডছ(বিআইএছ) আইন ২০১৬’ৰ অধীনত প্ৰামাণিকীকৰণ ব্যৱস্থা প্ৰবৰ্তন সন্দৰ্ভত ৰাজহুৱা পৰামৰ্শ বিচাৰি ‘স্থলপথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়’য়ে খচৰা অধিসূচনা প্ৰকাশ কৰিছে। এই ব্যৱস্থাৰ আধাৰত ভাৰতত কেৱল ‘বিআইএছ’ প্ৰত্যায়িত ‘হেলমেট’হে তৈয়াৰ কৰাৰ লগতে বিক্ৰীৰ ব্যৱস্থা কৰিব পৰা যাব। এই ব্যৱস্থাই দুচকীয়া যানৰ ‘হেলমেট’ৰ মান উ্ন্নত কৰাৰ লগতে পথ সুৰক্ষা প্ৰেক্ষাপটকো উন্নত কৰিব আৰু দুকচকীয়া যান জড়িত হোৱা দুৰ্ঘটনাৰ হাৰো বহু পৰিাণে হ্ৰাস কৰিব।

Ministry of Road Transport & Highways
MoRTH invites public suggestions on enforcing BIS certification for two-wheeler helmets
01 AUG 2020 1:16PM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways has issued a draft notification for bringing Protective Helmets for two wheelers rider under compulsory certification as per Bureau of Indian Standards Act, 2016. This will enable to have only BIS certified helmets for two wheelers to be manufactured and sold in India. It will also improve the quality of two wheeler helmets and would improve road safety scenario, and further would be helpful in reducing fatal injuries involving two wheelers.