Ministry of Road Transport & Highways
MoRTH invites public suggestions on enforcing BIS certification for two-wheeler helmets
01 AUG 2020 1:16PM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways has issued a draft notification for bringing Protective Helmets for two wheelers rider under compulsory certification as per Bureau of Indian Standards Act, 2016. This will enable to have only BIS certified helmets for two wheelers to be manufactured and sold in India. It will also improve the quality of two wheeler helmets and would improve road safety scenario, and further would be helpful in reducing fatal injuries involving two wheelers.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মন্ত্রালয়না তু-হ্বীলর হেলমেতশিংগী ওইনা বি.আই.এস. সর্তিফিকেসন চৎনহন্নবগীদমক্তা মীয়ামদগী সজেসনশিং কৌখ্রে
01 AUG 2020 1:16PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মন্ত্রালয়না তু হ্বীলর থৌবশিংদা ঙাকথোক্নিংঙাই ওইবা হেলমেত অসি ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দ এক্ত, ২০১৬গী মতুং ইন্না তঙাই ফদবা সর্তিফিকেসন অসি চৎনহনবগী মওংদা পুশিল্লক্নবগীদমক্তা দ্রাফ তৌরবা নোতিস অমা থোকখ্রে। মসিদগী ভারত্তা তু-হ্বীলরশিংগীখক্তমক সর্তিফাই তৌরবা হেলমেতশিং শাবা অমদি য়োনবা য়াহল্লগনি। মসিদগী তু হ্বীলরগী হেলমেতকী ফবগী থাক অসিসু হেনগৎহল্লগনি অমসুং মসিগা লোয়ননা লম্বিদা শোক্তনবগী মওং অসি ফগৎহন্দুনা মখা তানা তু হ্বীলরশিংদগী শিবা য়ানা শোকপা হন্থহনবদা মতেং ওইরগনি।