Ministry of Health and Family Welfare
India’s cumulative testing crosses 1.77 crore
Tests Per Million increase to 12858
29 JUL 2020 4:40PM by PIB Delhi
The State/UT governments under the guidance of Centre are steadily ramping up testing to ensure prompt identification and isolation of COVID-19 positive cases. With 4,08,855 samples tested in the last 24 hours, the number of Test Per Million (TPM) has increased to 12,858 and cumulative testing has crossed 1.77 crore.
The testing lab network in the country is continuously strengthened with 1316 labs in the country; 906 labs in the government sector and 410 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 675 (Govt: 411 + Private: 264)
• TrueNat based testing labs: 537 (Govt: 465 + Private: 72)
• CBNAAT based testing labs: 104 (Govt: 30 + Private: 74)
Ministry of Health and Family Welfare has released a document titled “COVID-19 Pandemic and Tobacco Use in India”. It can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/COVID19PandemicandTobaccoUseinIndia.pdf
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা ওইনা তেস্ত তৌখ্রবা মশীং কোতি ১.৭৭ য়ৌখ্রে
মিল্লিয়ন অমদা তেস্ত তৌবগী চাংনা ১২৮৫৮ হেনগৎখ্রে
29 JUL 2020 4:40PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারগী মীৎয়েং মখাদা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা অপুনবা ওইনা লৌখৎলকপা কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস ঙন্না খঙদোকপা অমসুং তোখাইনা থম্নবগীদমক তেস্ত তৌবগী চাং তপ্না তপ্না ৱাংখৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অপুনবা ওইনা সেম্পল ৪,০৮,৮৫৫ তেস্ত তৌখিবগা লোইননা মিল্লিয়ন অমদা তৌবা তেস্তকী মশীংনা ১২,৮৫৮ য়ৌখ্রে অমসুং অপুনবা ওইনা তৌখ্রবা তেস্তকী মশীংনা কোতি ১.৭৭ য়ৌখ্রে।
লৈবাক অসিগী তেস্তিং লেব নেৎৱার্ক অসি অপুনবা ওইনা লেব ১৩১০ লৈদুনা মপাঙ্গল কনখৎলক্লি; সরকারগী লেব ৯০৫ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৪০৫ শুরে। মসিগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৬৭৫ (সরকারগী ৪১১+ প্রাইবেৎঃ ২৬৪)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৫৩৭ (সরকারগী ৪৬৫+ প্রাইবেৎঃ ৭২)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ১০৪ (সরকারগী ৩০+ প্রাইবেৎঃ ৭৪)
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না "কোবিদ-১৯ অমসুং ভারত্তা হীদাক মনা শীজিন্নবা" হায়বসিদা দোক্যুমেন্ত অমা ফোংখ্রে। হায়রিবসি মখাগী লিঙ্ক অসিদা ফংবীগনিঃ
https://www.mohfw.gov.in/pdf/COVID19PandemicandTobaccoUseinIndia.pdf
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।