ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
তি.আর.আই.এফ.ই.দি., এম/ও ত্রাইবেল এফিয়র্সনা ত্রাইবেল কম্মর্স য়োকখৎনবা লম পুম্নমক থুংবা দিজিতাইজেসন দ্রাইব অমা হৌখ্রে
তি.আর.আই.এফ.ই.দি.না ত্রাইবেলশিংদগী য়োলহৌদবা পোৎলম লাখ অমা হেন্না ওনলাইদা মমল তানা য়োন্নবা লৈশিনখ্রে
28 JUL 2020 12:31PM by PIB Imphal
পুন্সিগী হীরম পুম্নমক ওনলাইন ওনখ্রবা মতম অসিদা, ত্রাইবেল কম্মর্স য়োকখৎনবা ত্রাইবেল এফিয়র্সকী মন্ত্রালয়গী মখাদা তি.আর.আই.এফ.ই.দি.না লম পুম্নমক্তা থুংবা দিজিতাইজেসন দ্রাইফ অমা লৌখৎখ্রে। দ্রাইফ অসিনা খুঙ্গংদা য়ুম্ফম ওইবা ত্রাইবেলগী পোত্থোকশিং পুথোক্লিবশিংগা খুৎহৈবশিংগা পুনশিন্নদুনা অমসুং মরী থমহন্দুনা লৈবাক অসিগী অমসুং মালেমগী কৈথেলশিংদা খ্বাইদগী নৌবা ই-প্লেৎফোর্মশিং মালেমগী থাক য়ৌনা শেমগৎখ্রে। ললোং অসিনা ত্রাইবেল কম্মর্স মপুং ফানা য়োকখৎনবা পান্দম থম্লি।
জিতাইজেসন তৌনবা তি.আর.আই.এফ.ই.দি.না থবক পায়খৎলি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী “অত্মানির্ভর অভিয়ানগী খোঙথাংগী” মখাদা হায়রিবা মীওইশিং অসিদা কান্নবশিং ফংহনবদা মতেং পাংনবা জি.আই.এস. তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা ত্রাইবেল ক্লস্তর পুম্নমক খঙদোক্তুনা অমসুং মেপ তৌনবা দিজিতাইজেসন অসিনা হোৎনরি।
অৱাবা তারিবা তানফম অসিদা “গো ভোকেল ফোর লোকেল”গী লাইৱা অসি শীজিন্নদুনা “গো ভোকেল ফোর লোকেল গো ত্রাইবেল – মেরা ভন মেরা ধন মেরা উদিয়ম” ওন্থোক্তুনা তি.আর.আই.এফ.ই.দি.না হৌজিক লৈরিবা অচৌবা প্রোগ্রামশিং অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসনশিং মসিগী মথক্তা থোইদোক হেন্দোক্না শীংথানিংঙাই ওইবা খোঙথাং কয়া লৌখৎলি, অসিগুম্বা মতম অসিদা অৱাবা মায়োক্নরিবা ত্রাইবেলশিংনা শীদ হীদাক অমা ওইরি। হৌখিবা থাশিং অসিদা তি.আর.আই.এফ.ই.দি.না লৌখৎখিবা শীংথানিংঙাই ওইবা থবকশিংনা অৱাবা তারিবা মতম অসিদা ত্রাইবেল মীয়ামদা থবক পীবা অমসুং হিংনবগী পাম্বৈশিং ফংহনবদা মতেং পাংখি।
লায়চৎ অসিনা খঙহৌদনা ঐখোয়গী পুন্সি অসি খুদুম চনশিনখিবা অমসুং খুদক্তা লোকদাউন তৌখিবনা মরম ওইরগা ত্রাইবেল খুৎহৈবশিংগী লুপা কোতি ১০০ রোম ওইগদবা স্তোক য়োনবা ঙমদনা লৈরি। স্তোকশিং অসি য়োন্নবা অমসুং য়োল্লিবা পুম্নমক শোকহল্লবা ত্রাইবেলগী ইমুংশিংদা ফংহন্নবা তি.আর.আই.এফ.ই.দি.না পোৎলম লাখ ১ হেন্না লৈশিনখ্রে অমসুং য়োনবা ঙমহৌদ্রবা পোৎলমশিং অসি মখোয়গী ত্রাইবেল ইন্দিয়াগী ৱেবসাইৎ অমসুং এমাজোন, ফ্লিপকার্ত অমসুং জি.ই.এম.গুম্বা অতোপ্পা রিতেল প্লেৎফোর্মগী খুত্থাংদা ওনলাইনদা (অতাবা মমলশিংদা) য়োন্নবা অকনবা থৌরাং অমা পায়খৎলি।
লৈবাক পুম্বদা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিনা মীয়ামগী পুন্সিদা অকায়বা থোকহল্লিবা অসি থা মরি ফরে (অমসুং মখা তানা থোকহল্লি)। মীয়াম্না মখোয়গী পুন্সি অমসুং হিংনবগী পাম্বৈশিং ফগৎনবা হোৎনরিবা অসিদা তি.আর.আই.এফ.ই.দি.গী মীওইশিংগী তিমনা লেপ্পা লৈতনা মাংজিল থাদুনা ত্রাইবেল মীয়ামগী পুন্সি মপুং ওইনা ফগৎনবা হোৎনরি।

Ministry of Tribal Affairs
TRIFED, M/o Tribal Affairs embarks an All-Encompassing Digitisation drive to promote Tribal Commerce
TRIFED purchases more than one lakh unsold itmes from Tribals to market them online offering discounts
28 JUL 2020 12:31PM by PIB Delhi
TRIFED under Ministry of Tribal Affairs has embarked on an ‘all-encompassing digitisation drive’ to only promote tribal commerce at a time when all aspects of life have moved online. The drive also maps and links its village-based tribal producers and artisans to national and international markets by setting up state of art e- platforms benchmarked to international standards. The strategy is aimed to effectively promote tribal commerce.
TRIFED is in the process of digitising all the information related to the forest dwellers associated with the Van Dhan Yojana, village haats and their warehouses. This digitization effort wherein all tribal clusters are identified and mapped using GIS technology will help bring benefits to these people under the ‘Atmanirbhar Abhiyan’ clarion call given by the Prime Minister.
Adapting ‘Go Vocal for Local’, a mantra in these troubled times, into ‘Go Vocal for Local Go Tribal – Mera Van Mera Dhan Mera Udyam’, TRIFED has put in place several path-breaking initiatives, in addition to its existing flagship programmes and implementations, that have emerged as a panacea for the distressed tribals in such times. TRIFED’s noteworthy efforts in the recent months have aided the tribal people in employment and livelihood generation in these difficult times.
Due to the suddenness of the pandemic overtaking our lives and the immediate lockdown, stocks by tribal artisans worth Rs 100 crores were lying unsold. In order to ensure that these stocks got sold and all the sales proceeds go to the affected tribal families, TRIFED purchased more than 1 lakh items and launched an aggressive plan to market these unsold goods online (offering substantial discounts) through its Tribes India website and also other retail platforms such as Amazon, Flipkart and GeM.
It has now been four months since the pandemic has caused (and continues to cause) havoc in the lives of people, across the country. As people try to pick up their lives and livelihoods, the team of TRIFED warriors is continuing to forge ahead in its endeavour to bring the tribal people towards mainstream development.