রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতীনা ভিজয় দিবস নুমিত্তা আর্মী হোস্পিতাল অমা খুদোল তমখ্রে
ফন্দশিংনা কোরোনা লান্মীশিংগী এয়র ফিল্তরিং ইক্বিপমেন্তশিং লৈবদা শীজিন্নগনি
26 JUL 2020 12:57PM by PIB Imphal
কার্গিল লান্দা মথৌনা লৈনা লান শোক্নখিবা অমসুং থৱাই থাখ্রবা অথৌবা লান্মীশিংবু ইকাই খুম্নবা ওইনা ভারতকী রাস্ত্রপতী শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা ঙসি (জুলাই ২৬, ২০২০)দা লুপা লাখ ২০গী চেক অমা আর্মী হোস্পিতাল (রিসর্চ এন্দ রিফরেল), দিল্লীদা দোক্তর অমসুং পেরামেদিকশিংনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মায় পাক্না থেংননবা খুৎলাই লৈনবা খুদোল তমখ্রে। ঙসি অসি ভিজয় দিবস পালন হায়না পাঙথোকপা কার্গিল লানগী চহী ২১ শুরকপগী পালন নুমিৎনি।
রাস্ত্রপতীনা আর্মী হোস্পিতালদা পীরিবা মতেং অসি রাস্ত্রপতী ভাবন্দা চাদিং হন্থনা চৎনবা হোৎনখিবশিংদুনা পীবা ঙমখিবনি অমসুং মসিনা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগী রিসোর্স হেন্না পীবা ঙমহল্লে। রাস্ত্রপতীনা মমাংদা রাস্ত্রপতী ভাবন্দা শেল চৎপা হন্থনবা খোংথাং খরা লৌখৎনবা য়াথং পীখিবনি। মসিগী খোংথাংশিং অসিগী মতুংদা লৌখৎলকপা শরুক অমা ওইনা মহাক্না অচৌবা থৌরমশিংদা শীজিন্ননবা লিমোজিন লৈনবগী হৌদোক্লকপা অমা য়ৈথখিবনি।
রাস্ত্রপতীনা আর্মী হোস্পিতালদা পীরিবা মতেং অসি মেদিকেল প্রোফেসনেলশিংনা সর্জরী তৌবদা ইনফেক্সন তৌহন্দনা নিংশা হোনবা য়ানবা অনৌবা ইক্বিপমেন্ত অমা ওইরিবা পি.এ.পি.আর. (পাৱর্দ এয়র প্যুরিফাইং রেস্পিরেতর)গী য়ুনিৎশিং লৈবদা শীজিন্নগনি। মসিনা অনাবশিং চেকশিন্না য়েংশিনবীনবা অমসুং শক উদবা য়েক্নবা অসিবু লান্থেংনবদা ঙাক শেনবীনবা শীজিন্নগনি।
মহাক্না আর্ম্দ ফোর্সেস্কী সুপ্রিম কম্মান্দর অমা ওইবগী থৌদাং অমা ওইনা রাস্ত্রপতীগী থৌদৌ অসিনা মমাং থাদুনা কোবিদ লান্থেংনরিবা আর্মী হোস্পিতালসিগী লান্মীশিংবু পুক্নিং থৌগৎপীরনি। মসিনা মতম শাংনা অশোই অঙম য়াওদবা, অপুনবা ওইনা তেংবাংমিন্নবা অকোইবা অমা শাগত্তুনা মখোয়না অঙম্বা থাক্তা থবক পাঙথোকপা ঙমহল্লগনি। অসিগুম্বা মওং মতৌ অসিনা অতোপ্পা মীওইশিংবু অমসুং ওর্গনাইজেসনশিংবু শেল য়াম্না চৎহন্দনবা অমসুং তুংশিনলবা শেলশিংবু কোবিদ লান্মীশিং মতেং পাংনবা শীজিন্ননবা হোৎনবদা ইথিল অমা পীরগনি।
আর্মী হোস্পিতাল (রিসর্স অমসুং রিফরেল) অসি ভারতকী আর্ম্দ ফোর্সেস্কী খ্বাইদগী ৱাংবা মেদিকেল কেয়র সেন্তর অমনি। ওফিসিএতিং কম্মান্দেন্ত মেজর জেনরেল সরত চন্দ্র দাশসু ও.পি. বিজয়দা শরুক য়াখিবা য়ুধ সেবা মেদল ফংখ্রবা মীশক অমনি। হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসিদা, মখোয়গী দোক্তর, নর্স অমসুং পেরামেদিকেল স্তাফশিংনা পুংজা খুদিং চোকথবা নাইদনা হোৎনরি অমসুং খ্বাইদগী ৱাংবা অনা লাইয়েং কয়া মশাগী ওইজবা কত্থোক্তুনা হোৎনরি।

President's Secretariat
President of India donates to Army Hospital on Vijay Diwas
Funds to be used to procure Air Filtering Equipment for Corona Warriors
26 JUL 2020 12:57PM by PIB Delhi
As a tribute to soldiers who fought valiantly and made supreme sacrifice in the Kargil war, the President of India, Shri Ram Nath Kovind today (July 26, 2020) presented a cheque of Rs 20 lakh to the Army Hospital (Research and Referral), Delhi, to buy equipment that will help doctors and paramedics to combat the Covid-19 pandemic effectively. Today is the 21st anniversary of the Kargil war victory which is celebrated as Vijay Diwas.
The President’s contribution to the Army Hospital has been made possible due to an exercise to economise expenditure in the Rashtrapati Bhavan and thus make more resources available to contain Covid-19. The President had earlier issued directions to reduce expenses by initiating a slew of measures in the Rashtrapati Bhavan. As a sequel to this initiative, he had earlier deferred the proposal to buy a limousine which was to be used for ceremonial occasions.
The contribution from the President to the Army Hospital will be used to procure units of PAPR (powered air purifying respirator), which are state-of-art equipment to enable medical professionals breathe during surgeries and protect them from infection. This will serve the larger cause of patients’ care and protection to those warriors who are fighting an invisible enemy.
In his role as the Supreme Commander of the Armed Forces, the President’s gesture will boost the morale of the frontline Covid Warriors of the Army Hospital. It will go a long way in providing a safe, conducive environment to them so that they can perform to the best of their ability. It is also hoped that the gesture will inspire other people and organisations to economise expenditure and utilise the savings to aid and support our Covid warriors.
The Army Hospital (Research and Referral) is the apex medical care centre for the Armed Forces of India. The Officiating Commandant Maj. Gen. Sarat Chandra Dash was also a participant in OP VIJAY for which he was awarded Yudh Seva Medal. In the prevailing situation, its doctors, nurses and paramedical staff are tirelessly working round the clock and providing the highest quality of medical care at great risk to their own lives.