রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা অসম, বিহার অমসুং উত্তর প্রদেশতা ঈশিং-ঈচাওনা চৈথেং ফংহল্লবা মীশিংগীদমক্তা রেদ ক্রোস রিলিফ সপ্লাই লমথাখ্রে
24 JUL 2020 12:39PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী কেন্দ্র মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধন য়াওরগা অসম, বিহার অমসুং উত্তর প্রদেশতা ঈশিং-ঈচাওনা চৈথেং ফংহল্লবা মীশিংগীদমক্তা ঙসি (জুলাই ২৪, ২০২০) রাস্ত্রপতি ভবন্দগী রেদ ক্রোস রিলিফ সপ্লাইগীদমক্তা ত্রক মাপল লমথাখ্রে। ভারতকী রাস্ত্রপতিনা ইন্দিয়ন রেদ ক্রোস সোসাইতী(আই.আর.সি.এস.)কী অধ্যক্ষনি।
অসম, বিহার অমসুং উত্তর প্রদেশতা ঈশিং-ঈচাওনা চৈথেং ফংহল্লবা মীশিংগীদমক্তা মসিগী রিলিফ সপ্লাইশিং অসি দেল্লীদগী মরি লৈনবা রাজ্যশিংনা ত্রেন্দা পুগনি অমসুং মরি লৈনবা রাজ্যশিংগী রেদ ক্রোসকী মশাশিংনা লৌগনি।
মসিগী রিলিফকী পোৎলমশিং অসিদা তাপোলিনশিং, তেন্তশিং, সারীশিং, ফৈজোমশিং, লশিংগী কম্বলশিং, কিতচন সেতশিং, কাংখলশিং, মোম্পাক ফীদকশিং, বালতিনশিং অমসুং ঈশিং চুমথোক্নবা য়ুনিৎ অনি য়াওরি। মসিদা নত্তনা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবগী পোৎলমশিং-সর্জিকেল মাস্কশিং, পি.পি.ই.কীৎশিং, গ্লোবশিং অমসুং ফেস শীলশিংনচিংবশিং অসিসু রিলিফকী পোৎলমশিংসু রাস্ত্রপতি কোবিন্দনা লমথাখি। মসিগী পোৎলমশিং রাজ্য অসিদা আই.আর.সি.এস. মেদিকেল সর্ভিসশিংদা হকশেলগী থবক তৌরিবশিংগা লোয়ন-লোয়ননা ঈশিং-ইচাওগী রিলিফ অমসুং রিহেবিলিতেসনগী ওইনা মমাং থানা থবক তৌরিবা ভোলুন্তিয়রশিং অসি শোক্তনা থম্বদা অমদি ঙাকথোকপদা মতেং ওইগনি। মথক্কী পোৎলমশিং সপ্লাই তৌরিবা অসি রাজ্যগী রেদ ক্রোসকী মশাশিংনা চৈথেং ফংলবশিংদা আই.আর.সি.এস.না হান্ননা য়েন্থোককিবশিং অদুগী মখা তানা তৌবনি। লমথাবগী থৌরম অসি আই.আর.সি.এস.কী জেনরেল সেক্রতরী শ্রী আর.কে. জৈননা পায়খৎলিবা খোংথাংশিং অসিদা রাস্ত্রপতিদা মরিক চুম্না হায়রদুনা লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমদা আই.আর.সি.এস.না ঈশিং-ঈচাওনা অমসুং কোবিদ-১৯না শোকহল্লবা মীশিংগীদমক্তা তৌরিবা সেবাশিংগী মতাংদা হায়খি।
রাস্ত্রপতিগী সেক্রতরিএৎ অমসুং আই.আর.সি.এস.কী ওফিসিএলশিংনা থৌরম অদুদা য়াওখি।

President's Secretariat
President of India flags off Red Cross relief supply for flood affected people in Assam, Bihar and Uttar Pradesh
24 JUL 2020 12:39PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, flagged off nine trucks of Red Cross relief supplies from Rashtrapati Bhavan today (July 24, 2020) in the presence of Union Minister for Health and Family Welfare, Dr. Harsh Vardhan. The President of India is the President of Indian Red Cross Society (IRCS).
These relief supplies for the flood affected people of Assam, Bihar and Uttar Pradesh shall be carried from Delhi to the concerned states by train and will be received by the state Red Cross branches of respective states.
The relief material included items such as tarpaulins, tents, saris, dhotis, cotton blankets, kitchen sets, mosquito nets, bed sheets, buckets and two water purification units. In addition, COVID-19 protection items such as surgical masks, PPE kits, gloves and face shields are also part of the relief material flagged off by President Kovind. These items are meant to safeguard and protect health workers associated with IRCS medical services in these states as well as the volunteers of IRCS who are at the forefront of flood relief and rehabilitation efforts.
The supply of the above materials is in continuation and in addition to the material already provided by IRCS to be distributed by the state Red Cross branches to the affected people.
On the occasion of flagging off, Shri R. K. Jain, General Secretary, IRCS briefed the President on the initiatives and the work done by IRCS to serve the people affected by floods and COVID-19 in different parts of the country.
Officials of President’s Secretariat and IRCS were also present on the occasion.