Ministry of Finance
Finance Minister holds review meeting on Special Window for Stressed Residential Projects to boost investment in the Real Estate Sector
• Rs8767 crore approved for 81 projects;enable the completion of almost 60,000 homes across India
• Activation of construction sites by the Special Window would provide employment opportunities for various skilled and semi-skilled labourers
23 JUL 2020 7:45PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman, today reviewed the performance of Special Window for Affordable and Mid Income Housing (SWAMIH)with Secretaries of Ministries of Finance and senior management team of the State Bank of India, SBI Capital Markets Limited and SBICAPS Ventures Limited (SVL).The fund has so far approved 81 projects with an investment of Rs 8767 crore.
The SWAMIH Investment Fund I has progressed from a policy announcement to an operational initiative on the ground.It has approved 81 projects that will enable the completion of almost 60,000 homes across India.These projects are spread across a mix of markets including large cities such as NCR, MMR, Bengaluru, Chennai, Pune and also Tier 2 locations including Karnal, Panipat, Lucknow, Surat, Dehradun, Kota, Nagpur, Jaipur, Nashik, Vizag, Chandigarh etc. ( Annexure 1). Amongst these projects, investments in 18 projects have been given final clearance and disbursement is at various stages across 7 residential projects( Annexure 2).Applications from 353 stressed projects are under examination for provision of assistance.It was also highlighted that activation of these construction sites by the Special Window would provide employment opportunities for various skilled and semi-skilled labourers.Additionally, the Fund is actively evaluatingoptions to provide relief to ~15,000 homebuyersin certain long- stalled projects which are pending before the Honourable Supreme Court for resolution.
While reviewing the performance achieved by the Special Window, the Finance Minister appreciated the efforts. The recent initiative by the Fund to reduce the cost of capital to 12% has resulted in an increase in the number of projects that meet the funding criteria laid out under the Special Window. While acknowledging the steps taken by the Special Window to expedite participation from existing lenders, SmtSitharaman suggested that both private and public Banks, NBFCs and HFCs should see the Special Window as a stakeholder and increase support early completion of stressed projects.
The Team also apprised the Finance Minister about the control mechanisms being built in by the Fund to monitor project progress and ensure prudent utilisation by calibrating investments in line with project progress. These steps would also bring in greater transparency in the sector in terms of accountability of project cashflows and eliminating diversion of funds.
During review meeting ,the Finance Minister asked the Department of Economic Affairs to closely monitor the performance of the SWAMIH Investment Fund I in order to ensure that the capital raised by the Fund is rapidly committed towards resolving stressed projects and remove any impediments that could arise in this process. SmtSitharaman also wanted speedy efforts to complete construction of projects for which last mile funding has been sanctioned. The opportunity provided by the special mandate in this Fund combined with active support from existing project financiers should be directed towards this objective of providing immediate relief to homebuyers.SmtSitharaman stated that this Special Window was an unprecedented initiative that has provided extraordinary support to the real estate sector and poised it at the cusp of a turnaround despite such turbulent economic times.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
রিএল স্তেৎ সেক্তরদা শেন থাদবা হেনগৎহন্নবা মতম কুইরবা য়ুম শাবগী প্রোজেকশিংগী স্পিসিএল ৱিন্দোগী হন্না খন্নবা মীফম ফাইনান্স মিনিস্তরনা পাংথোকখ্রে
• প্রোজেক ৮১গী লুপা করোর ৮৭৬৭ অয়াবা পীরে; ভারত শীনবা থুংনা য়ুম ৬০,০০০ শাবা লোইশিনবা ঙম্লগনি
• স্পিসিএল ৱিন্দোনা য়ুম শাবা হৌবদা স্কিল অমসুং সেমি-স্কিল শিন্মী কয়া থবক ফংহনগনি
23 JUL 2020 7:45PM by PIB Imphal
ঙসি ফাইনান্স অমসুং কোরপোরেত এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন্না স্পিসিএল ৱিন্দো ফোর এফোরদেবল এন্দ মিদ ইনকম হাওসিং (শ্বামিহ)গী ফিবম অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে। হন্না য়েংশিনবা মীফম অদুদা ফাইনান্স মিনিস্ত্রীগী সেক্রেতরিশিং, স্তেৎ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া, এস.বি.আই কেপিতেল মার্কেতস লিমিতেদ অমসুং এস.বি.আই কেপস ভেঞ্জরস লিমিতেদকী সেনিয়র মেনেজরশিং য়াওখি। হৌজিক ফাওবদা প্রোজেক ৮১গী লুপা করোর ৮৭৬৭ থাদবদা অয়াবা পীরে।
থবক ওইনা পাংথোক্নবা লাউথোকখিবা থৌশিল অমদগী শ্বামিহ ইনভেস্তমেন্ত ফন্দ ১ অসি ওইরকখিবনি। অয়াবা পীরবা প্রোজেক ৮১ অসিনা ভারত শীনবা থুংনা য়ুম ৬০,০০০ শাবা লোইশিনবা ঙমগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসি এন.সি.আর, এম.এম.আর, বেঙ্গালুরু, চেন্নাই, পুনে, কারনাল, পানিপাত, লাখনৌ, সুরত, দেরাদুন, কোতা, নাগপুর, জয়পুর, নাশিক, ভিজাক অমসুং চান্দিগরদা লৈরি (এন্নেক্সর ১)। প্রোজেকশিং অসিগী মনুংদা, প্রোজেক ১৮দা শেন থাদবগী অয়াবা পীখ্রে অমসুং তোঙান-তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরিবা হাওসিং প্রোজেক ৭দা য়েন্থোকখ্রে(এন্নেক্সর ২)। পন্দুনা লৈরিবা প্রোজেক ৩৫৩গী এপ্লিকেসনশিং মতেং পাংনবা য়েংশিল্লি। স্পিসিএল ৱিন্দোনা য়ুম শাবা হৌবদা স্কিল অমসুং সেমি-স্কিল শিন্মী কয়া থবক ফংহনগনি। মতম শাংনা পন্দুনা লৈরিবা প্রোজেকশিংদা য়ুম লৈরুবা মীওই ১৫,০০০ হেনবদা মসিনা অৱাবা কোকহল্লগনি, মসিগী ৱাফম অসি ৱারোইশিন পুরক্নবা সুপ্রিম কোর্ততা লৈরিবনি।
স্পিসিএল ৱিন্দোনা পায়খৎলিবা থবকশিং হন্না য়েংশিনবদা, থবকশিং অদু ফাইনান্স মিনিস্তরনা থাগৎখি। ফন্দ অসিনা মরম ওইদুনা চঙগদবা শেনফমগী চাদা ১২ হন্থহন্দুনা স্পিসিএল ৱিন্দোগী মখাদা ফন্দ ফংবা য়ারবা প্রোজেক মশিং হেনগৎলে। স্পিসিএল ৱিন্দোনা পায়খৎলিবা থবকশিং খঙলদুনা ফাইনান্স মিনিস্তরনা হায়খি লনাই অমসুং সরকারগী বেঙ্কশিং, এন.বি.এফ.সিশিং অমসুং ঐচ.এফ.সিশিংনা স্পিসিএল ৱিন্দো অসি মরী লৈনবা অমা ওইনা লৌগদবনি অমসুং পন্দুনা লৈরিবা প্রোজেকশিং ঙন্না লোইশিন্নবা মতেং পাংবা হেনগৎলে।
প্রোজেকশিং খুমাং চাউশিনবা অমসুং থাদখিবা শেনফমশিং প্রোজেকশিংদা শীজিন্নরিবরা হায়না য়েংশিন্নবা থবকশিং ফন্দ অসিদা য়াওহনবদা কাংবু অদুনা ফাইনান্স মিনিস্তর থাগৎখি। মসিগী থবকশিং অসিনা প্রোজেকশিংদা শেন য়ৌহনবদা অরোন-অথুপ লৈহল্লোই অমসুং ফন্দ নারোন্দা থৈদোকপা থিংবা ঙমগনি।
ফন্দ অসি পন্দুনা লৈরিবা প্রোজেকশিংদা শোইদনা য়ৌহন্নবা শ্বামিহ ইনভেস্তমেন্ত ফন্দ ১গী ফিবম কুপ্না য়েংশিন্নবা মীফম অদুদা ফাইনান্স মিনিস্তরনা ইকোনোমিক এফেয়ার্স দিপার্তমেন্তদা খঙহনখি। য়ুম শাবগী প্রোজেকশিং অথুবদা লোইশিন্নবা মহাক্কী অপাম্বা শ্রীমতি সিতারমন্না থমখি। মসিগী ফন্দ অসিনা পীরিবা অখন্নবা খুদোংচাবশিং অসিনা খুদক্তা য়ুম লৈরিবশিংগী অৱাবা কোকহনগদবনি। মহাক্না হায়খি মসিগী স্পিসিএল ৱিন্দো অসি রিএল স্তেৎ সেক্তর মতেং পাংনবা মমাংদা অমুক্তা পায়খৎখিদ্রিবা থবক অমনি অমসুং শেন-থুমগী ফিবম ফত্তবা মতম অসিদা মসিনা অওনবা অমা পুরক্লগনি।