ঙাকশেল মন্ত্রালয়
নেভীগী খ্বাইদগী চাউবা সোলার পাৱর প্লান্ত কম্মিসন তৌখ্রে
23 JUL 2020 5:03PM by PIB Imphal
ভাইস এদমিরেল অনিল কুমার চৌলা, পি.ভি.এস.এম., এ.ভি.এস.এম., এন.এম., ভি.এস.এম., এ.দি.সি. ফ্লেগ ওফিসর কম্মনাদিং-ইন-চীফ, সাদর্ন নেভেল কম্মান্দনা মেগাৱাৎ ৩গী সোলার পাৱর প্লান্ত অমা ইন্দিয়ন নেভেল একাদেমী, এঝিমলাদা জুলাই ২২, ২০২০দা ভর্চুএল কনফরেন্সকী খুথাংদা কম্মিসন তৌখ্রে। হায়রিবসি ভারত সরকারগী মীৎয়েং মখাদা পায়খৎপা 'নেসনেল সোলার মিসন'গী মখাদা ২০২২ ফাওবদা মেগাৱাৎ ১০০গী সোলার পাৱর ফংনবগী পান্দমগা মরী লৈননা পায়খৎপনি।
মসিগী সোলার প্লান্ত অসিনা ইন্দিয়ন নেভীগী ওইনা খ্বাইদগী চাউবনি অমসুং মসিনা চহী ২৫গী মপুন্সি চৎকনি হায়না পানরি। মচাক খুদিংমক খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজীদা য়ুম্ফম ওইদুনা শাবা মোনোক্রিস্তেলিন সোলার পেনেল ৯১৮০ য়াওনা লমদম অসিদা ফংবা ঙাক্তনি। প্রোজেক্ত অসি কেরলা স্তেত ইলেক্ত্রোনিক দিবেলপমেন্ত কোরপোরেসন লিমিতেদ (কেলত্রোন)না পায়খৎপনি।
অকনবা মোন্সুন অমসুং কোবিদ-১৯না অথিংবা কয়া পীরবসু, কেরলা স্তেৎ ইলেক্ত্রিসিতী বোর্দ (কসেব) য়াওনা মরী লৈনবা এজেন্সীশিংনা কোবিদ-১৯গী চৎন-কাংলোন/প্রোতোকোল পুম্নমক ঙাক্না প্রোজেক্ত অসিগীদমক থবক মখা চত্থখি অমসুং থবক খুদিংমক মতম চানা লোইশিনখি।
সোলার পাৱর প্লান্ত প্রোজেক্ত অসিনা নেভেল স্তেসন ইঝিমলাদা কার্বোন থাদোকপা হন্থহল্লগনি অমসুং মসিনা অশেংবা অমসুং অশংবা অকোইবা অমা ওইহন্নবা হোৎননবগীদমক লৌখৎলিবা আই.এন.এ.গী থৌরাংশিংগী মনুংদা অমা ওইরগনি। অহেনবা শুংলক্লিবা মৈশিংবুনা কসেব ইলিক্ত্রিসিতী গ্রিদতা পীগনি।

Ministry of Defence
Largest Solar Power Plant of Navy Commissioned
23 JUL 2020 5:03PM by PIB Delhi
Vice Admiral Anil Kumar Chawla, PVSM, AVSM, NM, VSM, ADC Flag Officer Commanding-in-Chief, Southern Naval Command commissioned a 3 MW Solar Power Plant at Indian Naval Academy, Ezhimala on 22 July 2020, via virtual conferencing. This is in line with the Govt of India initiative of ‘National Solar Mission’ to achieve 100GW of solar power by 2022.
The solar plant is the largest in the Indian Navy and has an estimated life of 25 years. All components have been indigeneously sourced, including 9180 highly efficient monocrystalline solar panels employing the latest technology. The project has been executed by Kerala State Electronics Development Corporation Ltd (KELTRON).
Despite heavy monsoons and restrictions due to COVID-19, all concerned agencies including Kerala State Electricity Board (KSEB) continued work on the project adhering to all guidelines/ protocols against COVID-19 and executed the work in a timebound manner.
The Solar Power Plant project will help Naval Station Ezhimala in reducing the carbon foot print and is one of the many initiatives undertaken by INA towards a clean and green environment. Surplus power generated will also feed the KSEB electricity grid.