শেল-থুম মন্ত্রালয়
সি.বি.আই.সি. অমসুং সি.বি.দি.তি.না বাইলেতরেল দেতা একচেঞ্জ হেন্না ফগৎহন্নবা এম.ও.য়.দা খুৎয়েক পীনখ্রে
21 JUL 2020 12:40PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্সেস (সি.বি.দি.তি.) অমসুং সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ কস্তমস (সি.বি.আই.সি.)গী মরক্তা ওর্গনাইজেসন অনিগী মরক্তা দেতা এক্সচেঞ্জ তৌনবগী ঙসি মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। ওর্গনাইজেসন অনিমক্তগী মকোক থোংবা ওফিসরশিংগী মমাংদা এম.ও.য়ু. অসি সি.বি.দি.তি.গী চ্যেরমেন ওইরিবা শ্রী প্রমোদ চন্দ্রা মোদী অমসুং সি.বি.আই.সি.গী চ্যেরমেন ওইরিবা শ্রী এম. অজিৎ কুমারনা খুৎয়েক পীনখি।
ইং ২০১৫দা হান্নগী সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ এক্সাইস এন্দ কস্তমস (সি.বি.ই.সি.)গা সি.ব.দি.তি.গী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা এম.ও.য়ু. অদু মসিগী এম.ও.য়ু. অসিনা মহুৎ শিল্লগনি। জি.এস.তি. চৎনহনবা, জি.এস.তি.এন. হাপচিনবা অমসুং সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ এক্সাইস এন্দ কস্তমস (সি.বি.ই.সি.)দগী সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ কস্তমস (সি.বি.আই.সি.)দা মমিং ওনবা য়াওনা মমাংগী এম.ও.য়ু. অসি ২০১৫আ খুৎয়েক পীনখিবদগী শীংথানিংঙাই ওইবা দিবেলপমেন্তশিং উবা ফংখি। ঙসি নৌনা খুৎয়েল পীনখ্রিবা এম.ও.য়ু. অসিদা তেক্নোলোজীদা চাউখৎলকপা য়াওনা অহোংবা খরা হাপচিনখি।
এম.ও.য়ু. অসিনা সি.বি.দি.তি.দা অমসুং সি.বি.আই.সি.গী মরক্তা ওতোমেতিক ওইবা অমসুং চাং নাইনা দেতা অমসুং ই-পাও পীনবদা মতেং ওইরগনি। চাং নাইনা দেতা একচেঞ্জ তৌবগী মথক্তা, সি.বি.দি.তি. অমসুং সি.বি.আই.সি.গী মরক্তসু হায়নরগা মথৌ তাবগী মতুং ইন্না মখোয়গী দেতাবেজতা য়াওবা ই-পাও অমা হেক্তা অতোপ্পা ওর্গনাইজেসন অমদা কান্নগদবা ওইরবদি পীথোক পীশিন তৌনগনি।
এম.ও.য়ু.অসি খুৎয়েক পীনখিবা নুমিৎ অসিদগী চৎনবা হৌগনি অমসুং মখল কয়াগী হান্ননা লৈরবা মেকানিজমশিংগী খুত্থাংদা চুংশিন্নদুনা লৈরবা সি.বি.দি.তি. অমসুং সি.বি.আই.ই.গী হৌজিক চত্থরিবা খোঙথাং অমনি। খোঙথাং অসিগীদমক দেতা একচেঞ্জ স্তীরিং গ্রুপ অমসু শেমখ্রে মসিনা মতম মতমগী ওইনা দেতা একচেঞ্জকী স্তেতস য়েংশিনগনি অমসুং দেতা পীথোক পীশিন তৌরিবগী মওং অসি হেন্না মপুং ফানবা মখা তাবা খোঙথাংশিংসু লৌখৎকনি।
এম.ও.য়ু. অসিনা সি.বি.দি.তি. অমসুং সি.বি.আই.সি. অনিগী মরক্তা মতেং পাংনবা অমসুং ৱাখল চুংশিন্নবগী অনৌবা মায়োল অমদা পুনবগী অহৌবা ওইরগনি।

Ministry of Finance
CBIC & CBDT sign MoU to facilitate smoother bilateral exchange of data
21 JUL 2020 12:40PM by PIB Delhi
A Memorandum of Understanding (MoU) was signed between the Central Board of Direct Taxes (CBDT) and the Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) today, for data exchange between the two organisations. The MoU was signed by Shri Pramod Chandra Mody, Chairman, CBDT, and Shri M. Ajit Kumar, Chairman, CBIC, in the presence of senior officers from both the organizations.
This MoU supersedes the MoU signed between CBDT and the erstwhile Central Board of Excise and Customs (CBEC) in the year 2015. Significant developments have taken place since the signing of earlier MoU in 2015 including introduction of GST, incorporation of GSTN and change in the nomenclature of Central Board of Excise and Customs (CBEC) to Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC). Changed circumstances, including advancements in technology, are duly incorporated in the MoU signed today.
This MoU will facilitate the sharing of data and information between CBDT and CBIC on an automatic and regular basis. In addition to regular exchange of data, CBDT and CBIC will also exchange with each other, on request and spontaneous basis, any information available in their respective databases which may have utility for the other organisation.
The MoU comes into force from the date it was signed and is an ongoing initiative of CBDT and CBIC, who are already collaborating through various existing mechanisms. A Data Exchange Steering Group has also been constituted for the initiative, which will meet periodically to review the data exchange status and take steps to further improve the effectiveness of the data sharing mechanism.
The MoU marks the beginning of a new era of cooperation and synergy between the CBDT and CBIC.