Ministry of Finance
Memorandum of Understanding(MoU) between CBDT and MoMSME signed today
20 JUL 2020 6:55PM by PIB Delhi
A formal Memorandum of Understanding (MOU) was signed today between the Central Board of Direct Taxes (CBDT) and the Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises, Government of India (MoMSME) for sharing of data by CBDT to MoMSME. The MoU was signed by Smt. Anu J. Singh, Principal Director General of Income Tax (Systems), CBDT and Shri. Devendra Kumar Singh, Additional Secretary & Development Commissioner, MoMSME.
The MoU will facilitate seamless sharing of certain Income-tax Return (ITR) related information by the Income Tax Department to MoMSME. This data will enable MoMSME to check and classify enterprises in Micro, Small and Medium categories as per the criteria notified in the Notification No. S.O. 2119(E) dated 26/06/2020 of MoMSME.
The MoU comes into force from the date it was signed. Both the organisations will appoint Nodal Officer and Alternate Nodal Officers to facilitate the process of data exchange.
The MoU marks the beginning of a new era of cooperation and synergy between the CBDT and MoMSME.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ঙসি সি.বি.দি.তি. অমসুং মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজেস মিনিস্ত্রিগী মরক্ত মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং অমা খুৎয়েক পীনখ্রে
20 JUL 2020 6:55PM by PIB Imphal
সি.বি.দি.তি.না মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজেস মিনিস্ত্রিদা দেতা পীনবগী মতাংদা ঙসি সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্সসেস(সি.বি.দি.তি.) অমসুং মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজেস মিনিস্ত্রি অনিগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। এম.ও.য়ু. অদু সি.বি.দি.তি.গী ইনকম তেক্স(সিস্তেমস)গী প্রিন্সিপাল দিরেক্তর জেনেরেল, শ্রীমতি অন্নু জে সিংহ অমসুং মিনিস্ত্রিগী এদিসনেল সেক্রেতরি অমসুং দিবলপমেন্ত কমিসন্নর , দেবেন্দ্র কুমার সিংহনা খুৎয়েক পীখি।
এম.ও.য়ু অদুনা অকক্নবা ইনকম তেক্স রিতর্ন ফাইলগা মরী লৈনবা ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তগী ই-পাউশিং মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজেস মিনিস্ত্রিনা ফংনবগী খুদোংচাবা পীগনি। মসিগী দেতা অসিনা , মিনিস্ত্রিনা ২০২০গী জুন ২৬দা থোকখিবা নোতিফিকেসন নম্বর এস.ও. ২১১৯(ই)গী মতুংইন্না মিনিস্ত্রিনা মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজেসশিং য়েংশিনবা অমসুং মখল খাইদোকপা ঙমহনগনি।
খুৎয়েক পীনবা নুমিৎতগী এম.ও.য়ু অসি চৎনবা হৌরে। দেতা পীথোক-পীশিনগী থবকশিং পাংথোক্নবা লুপ অনিমক্না নোদেল ওফিসারশিং অমসুং অলতরনেত নোদেল ওফিসারশিং হাপকনি।
এম.ও.য়ু. খুৎয়েক পীনবা অসি সি.বি.দি.তি. অমসুং মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজেস মিনিস্ত্রি অনিগী মরক্তা মতেং পীনবগী অনৌবা তাঙ্কক অমা হৌবনি।