Ministry of Railways
Clarification Regarding Timeline of Introduction of Private Trains
19 JUL 2020 12:43PM by PIB Delhi
Kindly refer to the story in some of the publications regarding “Timeline of introduction of Private Trains”, where it's mentioned that "Private Trains project would start in March 2024”.
While a clarification was posted in the media group yesterday i.e. 18th July 2020, the same is being reiterated once again.
It may be noted that Private Trains are slated to run from March 2023 only.
Tenders will be finalised by March 2021 and Trains will operate from March 2023.
In case any misgiving has arisen due to any previous reason, the above mentioned facts may be taken as actual statement of fact.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଘରୋଇ ଟ୍ରେନ ପ୍ରଚଳନର ସମୟ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ଖବର ପ୍ରକାଶନ ଉପରେ ରେଳବାଇର ସ୍ପଷ୍ଟୀକରଣ
19 JUL 2020 12:43PM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରେ ଘରୋଇ ଟ୍ରେନ ପ୍ରଚଳନ ନେଇ କେତେକ ଗଣମାଧ୍ୟମରେ ତଥ୍ୟ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି । ସେଥିରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି ଯେ 2024ରୁ ଦେଶରେ ଘରୋଇ ଟ୍ରେନ ପ୍ରକଳ୍ପ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହେବ ।
ଏ ସଂପର୍କରେ ଗତକାଲି ଅର୍ଥାତ ଜୁଲାଇ 18ରେ ଏକ ସ୍ପଷ୍ଟୀକରଣ ମିଡିଆ ଗୋଷ୍ଠୀକୁ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା । ଆଜି ପୁନର୍ବାର ସେକଥା କୁହାଯାଇଛି ।
ଏଠାରେ ସୂଚନା ଯୋଗ୍ୟ ଯେ ଦେଶରେ ଘରୋଇ ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ 2023ରୁ ହିଁ ଆରମ୍ଭ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ହୋଇଛି । ଏଥିପାଇଁ 2021 ମାର୍ଚ୍ଚ ସୁଦ୍ଧା ନିଲାମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଶେଷ ହେବ । ଏହାପରେ 2023 ମାର୍ଚ୍ଚରୁ ଘରୋଇ ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ ଆରମ୍ଭ କରିବ ।
କୌଣସି କାରଣରୁ ଏହି ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳର ସମୟ ନେଇ ଯଦି ଭ୍ରାନ୍ତି ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ ତାହାକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ଏହି ସ୍ପଷ୍ଟୀକରଣକୁ ଗ୍ରହଣ କରିବା ନିମନ୍ତେ ସରକାରଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ କୁହାଯାଇଛି ।