য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্র সরকারনা মীওই অমদগী নত্রগা লোয়শঙ অমদগী হেক্তা নেস্নেল দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ(এন.দি.আর.এফ.)দা শেল কত্থোকপা য়াহনখ্রে
18 JUL 2020 4:52PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা দিজাস্তর মেনেজমেন্ত(দি.এম.) এক্ত, ২০০৫গী সেক্সন ৪৬(১)(বি.)গী মতুং ইন্না দিজাস্তর মেনেজমেন্তকী ওইনা মীওই অমদগী নত্রগা লোয়শঙ অমদগী নেস্নেল দিজাস্তর রেসোপোন্স ফন্দ(এন.দি.আর.এফ.)তা শেল কত্থোকপা/গ্রান্তশিং লৌশিন্নবগীদমক্তা থবক-থৌওং অমা অরেপ্পা মওংদা শেমখ্রে। মসিগী মতুং ইন্না মীওই অমনা নত্রগা লোয়শঙ অমনা মখাদা পীরিবা মওংশিং অসিদগী শেল কত্থোকপা/গ্রান্তশিং তৌবা য়াগনিঃ
1. ফিজিকেল ইন্সত্রুমেন্তশিংগী থোংদগী: “ন্যু দিল্লীদা পি.এ.ক্যু.(সেক্রতরিএত), এম.ঐচ.এ.)” গী মিংদা শেল কত্থোকপা য়াই। ইন্সত্রুমেন্ত অদুগী মনিংদা মীওই অদুনা “এন.দি.আর.এফ.তা শেল কত্থোকপা/গ্রান্তশিং” তৌবা হায়না পনবা য়াই।
1. আর.তি.জি.এস./এন.ই.এফ.তি./য়ু.পি.আই.গী থোংদগী: “এন.দি.আর.এফ.তা শেল কত্থোকপা/গ্রান্তশিং”গী মতাংদা আর.তি.জি.এস./এন.ই.এফ.তি./য়ু.পি.আই.দগী শেল খাইদুনা অমসুং একাউন্ত নম্বর. ১০৩১৪৩৮২১৯৪, আই.এফ.এস.সি. কোদ-এস.বি.আই.এন.০০০০৬২৫ স্তেত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া, সেন্ত্রেল সেক্রতরিএত ব্রাঞ্চ, ন্যু দিল্লীদা শেল হাপচিনবা য়াই।
1. নেত বেঙ্কিং, দেবিৎ কার্দশিং, ক্রেদিৎ কার্দশিং অমসুং য়ু.পি.আই. শিজিন্নদুনা ভারতকোশ পোর্তেল https://bharatkosh.gov.in দা মখাদা পীরিবা খোংথাংশিং অসিদাঃ
1. https://bharatkosh.gov.in গী হোম পেজদা on “ক্বিক পেমেন্ত”কী ওপ্সন্দা ক্লিক তৌবিয়ু।
1. মথংগী পেজদা “হোম এফেয়র্স”কী মন্ত্রালয় অদু ওইনা অমসুং “এন.দি.আর.এফ.তা শেল কত্থোকপা/গ্রান্তশিং”কী মরম অদু খনবিয়ু অমদি ৱেবসাইত অদুদা মখা তানা পেমেন্ত অদু তৌনবা তাক্লক্কনি।

Ministry of Home Affairs
Central Government allows contributions from any person or institution in the National Disaster Response Fund (NDRF)
18 JUL 2020 4:52PM by PIB Delhi
Central Government has laid out the modalities for receipt of contributions/ grants from any person or institution for the purpose of disaster management in the National Disaster Response Fund (NDRF) as per Section 46(1)(b) of the Disaster Management (DM) Act, 2005. Accordingly, contributions/ grants can be made by any person or institution in NDRF through any of the following modes:
1. Through physical instruments: to be drawn favoring “PAO (Secretariat), MHA” at New Delhi. On the back of the instrument, the individual may mention the remarks for “Contributions/ Grants to NDRF”.
1. Through RTGS/ NEFT/ UPI: Contributions may also be made through RTGS/ NEFT indicating the purpose as “Contributions/ Grants to NDRF” and deposited in the Receipt Account No. 10314382194, IFSC Code- SBIN0000625, State Bank of India, Central Sectt Branch, New Delhi.
1. Through Bharatkosh portal https://bharatkosh.gov.in using Net banking, Debit Cards, Credit Cards & UPI as per following steps:
1. Click on “Quick Payment” option on the home page https://bharatkosh.gov.in
1. On the next page, select the Ministry as “HOME AFFAIRS” and the Purpose as “Contributions/ Grants to NDRF” and the website would further guide for payment.