ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 20,000ରୁ ଅଧିକ ମାମଲା ଆରୋଗ୍ୟ ହେବା ଦ୍ଵାରା ସୁସ୍ଥତା ହାର 63.24%ରେ ପହଞ୍ଚିଛି
• ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ପାଖାପାଖି 6 ଲକ୍ଷ
• କୋଭିଡ-19ର ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା ମାତ୍ର 3,19,840
15 JUL 2020 5:35PM by PIB Bhubaneswar
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା କୋଭିଡ-19 ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାରେ ତୀବ୍ର ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଛି । 20,572 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହେବା ଦ୍ଵାରା କୋଭିଡ-19 ରୋଗୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 5,92,031ରେ ପହଞ୍ଚାଇଛି । ଆଜି ସୁସ୍ଥତା ହାର 63.24%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଜୋରଦାର ପରୀକ୍ଷଣ, ସମୟାନୁବର୍ତ୍ତୀ ନିରାକରଣ ଏବଂ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କୁ ଗୃହ ବିଚ୍ଛିନ୍ନତା କିମ୍ବା ହସ୍ପିଟାଲରେ ସକ୍ରିୟ ଡାକ୍ତରୀ ଚିକିତ୍ସାର ସଠିକ ପରିଚାଳନା ଦ୍ଵାରା ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ । ବର୍ତ୍ତମାନ କୋଭିଡ-19ର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା 3,19,840 ରହିଛି । ସେମାନେ ସମସ୍ତେ ଡାକ୍ତରୀ ତତ୍ତ୍ୱାବଧାନରେ ଅଛନ୍ତି । ଗୃହ ବିଚ୍ଛିନ୍ନତା ପାଇଁ ଆଦର୍ଶ ଓ ମାନକ ଅକ୍ସିମିଟର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ଵାରା ହସ୍ପିଟାଲଗୁଡିକରେ ଭିଡ ନକରି ଅସ୍ଵାଭାବିକ ଏବଂ ସାମାନ୍ୟ ଲକ୍ଷଣ ରୋଗୀଙ୍କୁ ଯାଞ୍ଚ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଛି ।
ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟରେ ଦୂରତା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି । ଏହା ଆଜି 2,72,191ରେ ରହିଛି । ସୁସ୍ଥ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟାଠାରୁ 1.85 ଗୁଣ ଅଧିକ ।
କୋଭିଡ-19 ରୋଗୀଙ୍କ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ପାଇଁ ଦେଶରେ ହସ୍ପିଟାଲର ଭିତ୍ତିଭୂମି ଦୃଷ୍ଟି କୋଣରୁ 1378ଟି ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ହସ୍ପିଟାଲ, 3077 ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ କୋଭିଡ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ 10351 କୋଭିଡ ଯତ୍ନ କେନ୍ଦ୍ର ରହିଛି । ସେଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରେ କୋଭିଡ-19 ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ 21,738ଟି ଭେଣ୍ଟିଲେଟର, 46,487ଟି ଆଇସିୟୁ ଶଯ୍ୟା ଏବଂ 1,65,361ଟି ଅମ୍ଳଜାନ ସହାୟକ ଶଯ୍ୟା ଉପଲବ୍ଧ ରହିଛି ।
ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଢଙ୍ଗରେ କୋଭିଡ-19ର ଚିକିତ୍ସା ପରିଚାଳନାକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର 230.98 ଲକ୍ଷ ଏନ-95 ମାସ୍କ, 123.56 ଲକ୍ଷ ପିପିଇ ଏବଂ 11,660 ଭେଣ୍ଟିଲେଟର ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ତଥା କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସଂସ୍ଥାନକୁ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି ।
କୋଭିଡ-19 ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ବୈଷୟିକ ତଥ୍ୟ, ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଓ ନିୟମାବଳୀର ସୂଚନା ପାଇଁ ନିୟମିତ ପରିଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ: https://www.mohfw.gov.in/ ଏବଂ @MoHFW_INDIA ।

Ministry of Health and Family Welfare
Recovery of more than 20,000 cases in the last 24 hours pushes the Recovery Rate to 63.24%
Recovered Cases close to 6 lakhs
Actual Case Load of COVID-19 is only 3,19,840 active cases
15 JUL 2020 5:35PM by PIB Delhi
The last 24 hours have seen a sharp rise in the number of COVID-19 patients recovering. 20,572 people were cured which has taken the total number of recovered cases among COVID-19 patients to 5,92,031. The recovery rate has climbed up to 63.24% today.
The surge in recovered cases is driven by aggressive testing, timely diagnosis and effective management of the patients either through supervised home isolation or under active medical attention in the hospitals. The actual case load of COVID-19 is only 3,19,840 active cases. They are all under medical supervision. The norms and standards for Home Isolation along with use of oxymeters have helped to keep a check on the asymptomatic or mildly symptomatic patients without putting pressure on the hospital infrastructure.
The gap between recovered and active cases has been consistently growing. It stands at 2,72,191 today. The number of recovered cases outweighs the active cases by a factor of 1.85.
Medical infrastructure in India to treat COVID-19 patients includes 1378 Dedicated COVID Hospitals (DCH), 3077 Dedicated COVID Health Centres (DCHC), and 10351 COVID Care Centres (CCC). They have a total of 21,738 ventilators, 46,487 ICU beds, and 1,65,361 Oxygen beds to treat COVID-19 patients.
The Central government has distributed 230.98 lakhs N95 masks, 123.56 lakhs PPEs and 11,660 ventilators to States/UTs/Central institutions to ensure effective clinical management of COVID-19.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .