Ministry of Tourism
Union Minister of State(IC) for Tourism Shri Prahlad Singh Patel virtually joins the inauguration of project ‘Development of Pilgrimage Amenities at Somnath, Gujarat'under Prashad scheme of Tourism Ministry today
Funded under PRASHAD Scheme of Tourism Ministry, the project successfully completed at a cost of Rs. 45.36 crores
16 JUL 2020 7:40PM by PIB Delhi
Union Minister of State(IC) for TourismSh. Prahlad Singh Patelvirtually joined Chief Minister of GujaratSh. Vijaybhai Rupanion the inauguration of project“Development of Pilgrimage Amenities at Somnath, Gujarat” today. The project “Development of Pilgrimage Amenities at Somnath, Gujarat” sanctioned under the PRASHADscheme in March 2017 has been successfully completed with the cost of Rs. 45.36 crores. High quality world class facilities for Parking, Tourism Amenities Centre and Solid Waste Management have been developed under the project.
2020-07-16 18:39:32.073000
Shri Patel praised the State Government for the optimum use of the funds released by the Government of India for creating the facilities of international standards. Minister further, assured the State Government for every cooperation and support required from the Ministry of Tourism under tourism sector.
2020-07-16 18:40:06.011000
The ‘National Mission on Pilgrimage Rejuvenation and Spiritual, Heritage Augmentation Drive’ (PRASHAD) launched by the Ministry of Tourism in the year 2014-15 with the objective of integrated development of identified pilgrimage and heritage destinations. The scheme aimed at infrastructure development such as entry points (Road, Rail and Water Transport), last mile connectivity, basic tourism facilities like Information/ Interpretation Centers, ATM/ Money exchange, eco-friendly modes of transport, area Lighting and illumination with renewable sources of energy, parking, drinking water, toilets, cloak room, waiting rooms, first aid centers, craft bazars /haats/ souvenir shops/ cafeteria, rain shelters, Telecom facilities, internet connectivity etc.

তুরিজম মন্ত্রালয়
রাজ্যগী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) পুরিবা তুরিজমগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা ভর্চুএল ওইনা তুরিজম মন্ত্রালয়গী প্রশাদ স্কিমগী মখাদা 'গুজরাৎকীসোম্নাথতা লাই খুইরুম্বা চৎপগী এমিনিতীশিং শেমগৎ শাগৎপা'গী প্রোজেক্ত শঙ্গাবদা শরুক য়াখ্রে
তুরিজম মন্ত্রালয়গী প্রশাদ স্কিমগী মখাদা শেল কাইথরদুনা প্রোজেক্ত অসিনা মাই পাক্না লুপা কোতি ৪৫.৩৬ চঙনা লোইশিনখ্রে
16 JUL 2020 7:40PM by PIB Imphal
রাজ্যগী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) পুরিবা তুরিজমগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা ঙসি 'গুজরাৎকী সোম্নাথতা লাই খুইরুম্বা লাকপশিংগী এমিনিতীশিং শেমগৎ শাগৎপ'গী প্রোজেক্ত অমা শাঙ্গাবদা গুজরাৎকী মুখ্য মন্ত্রীগা লোইননা শারুক য়ামিন্নখ্রে। মার্চ ২০১৭দা প্রশাদকী মখাদা শেল কাইথখিবা 'গুজরাৎকী সোম্নাথতা লাই খুইরুম্বা লাকপশিংগী এমিনিতীশিং শেমগৎ শাগৎপ'গী প্রোজেক্ত অসি লুপা কোতি ৪৫.৩৬ চঙদুনা লোইশিনখ্রে। মালেমগী থাক্তা শেম্বা গারী খাম্ফম, তুরিজম এমিনিতী সেন্তর অমসুং সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্তসু প্রোজেক্ত অসিগী মখাদা শেমগৎখ্রে।
শ্রী পতেলনা রাজ্য সরকারবু কেন্দ্র সরকারনা থাদখিবা শেনফম নিংথীনা শীজিনদুনা অন্তর্জাতীগী থাক্তা লৈবা ফেসিলিতীশিং শেমগৎখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মন্ত্রীনা মখা তানা রাজ্য সরকারদা তুরিজম মন্ত্রালয়দগী তুরিজম সেক্তরগীদমক পাংবা য়াবা মতেং পুম্নমক পাংগনি হায়না থাজবা পীখি।
তুরিজম মন্ত্রালয়না ২০১৪-১৫দা পিলগ্রিমেজ অমসুং হেরিতেজকী মফমশিংবু অপুনবা ওইনা শেমগৎ শাগৎনবগীদমক, 'নেসনেল মিসন ওন পিলগ্রিমেজ রিজুবেনেসন এন্দ স্পিরিচুএল, হেরিতেজ ওগমেন্তেসন দ্রাইব' (প্রশাদ) হৌদোকখি। স্কিম অসিনা চঙলকফম (লম্বী, রেল, অমসুং ঈশিংগী ত্রান্সপোর্ত), লাস্ত মাইল কনেক্তিবিতী, তঙাই ফদবা ইনফোর্মেসন/ইন্তর্প্রিতেসন সেন্তর, এ.তি.এম./মনি একচেঞ্জ, ইকো ফ্রেন্দলী ওইবা লম্বীগী থোং, মফমশিংদুদা মৈ থানবা অমসুং রিন্যুৱেবল ইনর্জী শীজিন্নদুনা ঙালহনবা, পার্কিং, থক্নবা ঈশিং, তোইলেৎ, ক্লোক রুম, ৱেতিং রুম, ফর্স্ত এদ সেন্তর, ক্রাফ বজার/হাৎ/সোবিনর সোপ/কেফেতরিয়া, নোং থুপফম, তেলিকোম ফেসিলিতী, ইন্তর্নেত কনেক্তিবিতী অসিনচিংবা তুরিজমগী ফেসিলিতীশিং শেমগৎ শাগৎপদা মীৎয়েং থমখি।