হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রেপিদ এন্তিজেন তেস্ত য়াওনা লেব ১২৩৪না মিল্লিয়ন অমদা পাঙথোকপা তেস্ত (তি.পি.এম.) মশীং ৯২৩১ য়ৌহনখ্রে
পুং ২৪গী মনুংদা সেম্পল লাখ ৩.২৬ হেন্না তেস্ত তৌখি
16 JUL 2020 5:41PM by PIB Imphal
"তেস্ত, ত্রেস, ত্রিৎ" খোংথাংগী মতুং ইন্না, কেন্দ্র সরকারনা তেস্ত তৌনবগীদমক রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা লৌখৎলক্লিবা খোংথাংশিংগী মপাঙ্গল হেনগৎনবা হোৎনরি। মসিগী ফলনা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা তেস্তিং লেব মশীং তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি। তেস্ত তৌবগী মশীং হেনগৎলকপসি আই.সি.এম.আর.গী চৎন-কাংলোনগী মখাদনি অমসুং মসিনা কেসশিং ঙন্না খঙদোকপদা মতেং পাংলি।
তৌরিবা তেস্তশিং অসিদা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌনবগীদমক্তদি খ্বাইদগী ফরবা স্তেন্দার্দ অমা ওইরিবা আর.তি.পি.সি.আর.সু য়াওরি। মসিনা পুংখাই অমগী মনুংদা রিজল পীবা ঙম্বা রেপিদ এন্তিজেন পোইন্ত ওব কেয়র (পি.ও.সি.) তেস্তিংগী মপাঙ্গল হেনগৎহল্লে। মসিনা কন্তেন্মেন্ত অমসুং বফর জোন্দা তেস্ত তৌবগী মশীং হেনগৎহল্লকপগী মরম অমা ওইরে। মসিনা লাইনা অসি শন্দোকপা লাকশিনবদসু য়াম্না চাউনা মতেং পাংলি।
হৌজিক্তি রেজিস্তর তৌরবা মেদিকেল প্রেক্তিসনর খুদিংমক্না তেস্ত তৌনবগীদমক পাউতাক পীবা য়ারগনি। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা আর.তি.-পি.সি.আর. ত্রুনাৎ অমসুং সি.বি.এন.এ.এ.তি. লেব নেৎৱার্ক শীজিন্নদুনা পাক শন্না তেস্ত তৌনবা হোৎনরিবসিনা সেম্পল তেস্ত তৌবগী মশীং কা হেন্না ৱাংখৎলকপনি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ৩,২৬,৮২৬ তেস্ত তৌখি। অপুনবা ওইনা তেস্ত তৌখ্রবা সেমপল ১,২৭,৩৯,৪৯০না ভারত্তা মিল্লিয়ন অমদা তেস্ত তৌবগী চাং অসি ৯২৩১.৫ য়ৌরে।
লৈবাক অসিগী তেস্ত তৌনবগী লেবকী নেৎৱার্ক অসি লেব ১২৩৪ লৈবগা লোইননা মপাঙ্গল হেনগৎলক্লি, সরকারগী লেব ৮৭৪ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৩৬০ শুরে। মসিগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৬৩৫ (সরকারগী ৩৯২+ প্রাইবেৎঃ ২৪৩)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৪৯৯ (সরকারগী ৪৪৭+ প্রাইবেৎঃ ৫২)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ১০০ (সরকারগী ৩৫+ প্রাইবেৎঃ ৬৫)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
1234 labs along with use of Rapid Antigen Tests drive Tests Per Million (TPM) to more than 9231
More than 3.26 lakh samples tested in 24 hours
16 JUL 2020 5:41PM by PIB Delhi
As per the “Test, Trace, Treat” strategy, the Central Government is driving enhanced testing initiatives in State/UTs. As a result, there has been a steady rise in the number of testing labs across the country. The increased testing is in accordance with the ICMR Guidelines and has helped in early detection of cases.
The testing includes the RT-PCR which is the golden standard of the COVID-19 testing. This has been augmented with Rapid Antigen Point of Care (POC) Testing that gives results within half-hour. This has resulted in ramped up testing in the Containment and Buffer Zones. This has significantly helped in controlling the spread of the infection.
All registered medical practitioners can now recommend testing. This coupled with the facilitation of widespread testing by States/UTs through the RT-PCR, TrueNat and CBNAAT lab network has contributed to a surge in the number of samples tested.
3,26,826 samples have been tested in the last 24 hours. The cumulative number of 1,27,39,490 samples tested translated to a figure of 9231.5 testing per million for India.
The testing lab network in the country is further strengthened with 1234 labs in the country; 874 labs in the government sector and 360 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 635 (Govt: 392 + Private: 243)
• TrueNat based testing labs: 499 (Govt: 447 + Private: 52)
• CBNAAT based testing labs: 100 (Govt: 35 + Private: 65)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.