হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দি.সি.জি.আই.না ন্যুমোকোকেল পোলিসেকরাইদ কঞ্জুগেৎ ভেক্সিন য়োনবদা অয়াবা পীরে
15 JUL 2020 3:13PM by PIB Imphal
দ্রগ কন্ত্রোল্লর জেনরেল ওব ইন্দিয়া (দি.জি.সি.আই.)না লমদম অসিদা মপুং ফানা শাজবা ন্যুমোকোকেল পোলিসেকরাইদ কঞ্জুগেৎ ভেক্সিনগী অয়াবা পীখ্রে। হায়রিবা তিকা অসি এম./এস. সেরম ইন্সতিত্যুৎ ওব ইন্দিয়া প্রাইবেৎ লিমিতেদ, পুনেনা পুথোকপনি। সেরম ইন্সতিত্যুৎ অসিনা অহানবা ওইনা ন্যুমোকোকেল পোলিসেকরাইদ কঞ্জুগেৎ ভেক্সিন অসিগী ফেজ ১, ফেজ ২ অমসুং ফেজ ৩ ক্লিনিকেল ত্রাইএল ভারত্তা তৌবা য়াবগী অয়াবা দি.সি.জি.আই.দগী ফংখি। হায়রিবা কম্পেনী অসিনা অতোপ্পা লৈবাক গম্বিয়াদসু ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিং তৌখ্রে।
মসিগী মতুংদা, হায়রিবা কম্পেনী অসিনা তিকা অসিবু শাবগী অয়াবা অমসুং পর্মিসন লৌনবা থাজিনখি। ক্লিনিকেল ত্রাইএলগী দেতাশিং য়াওরবা এপ্লিকেসন অদু দ্রগ কন্ত্রোল্লর জেনরেল ওব ইন্দিয়াগী ওফিসনা তিকাশিংগী অখন্নবা অখঙ-অহৈগী কম্মিতী (এস.ই.সি.)গী মতেংগা লোইননা কুপ্না য়েংশিনখি। কম্মিতী অসিনা হায়রিবা তিকা অসি কৈথেলদা থাদোকপা য়াবগী অয়াবদু পীখি। তাং ১৪/০৭/২০২০দা, এম./এস. সেরম ইন্সতিত্যুৎ ওব ইন্দিয়া প্রাইবেৎ লিমিতেদ, পুনেদা লমদম অসিদা ইহান হানবা ওইনা পুথোকচবা ন্যুমোকোকেল পোলিসেকরাইদ কঞ্জুগেৎ ভেক্সিন অসি শাবগী অয়াবা ফংখি। মসিনা ন্যুমোনিয়াগী লমদা থানবা ইহান হানবা লমদম অসিদা পুথোকচবা তিকা ওইরে। মমাংদা অসিগুম্বা তিকাগী দিমান্দ অসি তিকা পুথোক্লিবা কম্পেনীশিং অসি ভারতকী মপান্দা লৈবনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা লাইসেন্স পায়রবা ইম্পোর্তরশিংতনা পীরম্বনি।
হায়রিবা তিকা অসি অঙাংশিংদা "স্ত্রেপতোকোকস ন্যুমোনিয়া"না থোকহনবা শন্দোক্কনবা লাইনা অমসুং ন্যুমোনিয়াদা তিকা কাপথোক্নবগীদমক শীজিন্নৈ। তিকা অসি ইন্ত্রামস্ক্যুলর ওইনা কাপ্পি।

Ministry of Health and Family Welfare
Market approval for Pneumococcal Polysaccharide Conjugate Vaccine given by DCGI
15 JUL 2020 3:13PM by PIB Delhi
Drug Controller General of India (DCGI) has given approval to the first fully indigenously developed Pneumococcal Polysaccharide Conjugate Vaccine. This vaccine has been developed by M/s. Serum Institute of India Pvt. Ltd, Pune. Serum Institute first obtained the approval of DCGI to conduct Phase I, Phase II and Phase III clinical trials of Pneumococcal Polysaccharide Conjugate Vaccine in India. These trials have since been concluded within the country. The said Company has also conducted these clinical trials in another country i.e. Gambia.
Thereafter, the said Company applied for approval and permission to manufacture this vaccine. The application along with the clinical trial data has been reviewed by the Office of Drug Controller General of India with the help of Special Expert Committee (SEC) for vaccines. The Committee recommended for grant of permission of market authorization to the said vaccine. On 14/07/2020, M/s. Serum Institute of India Pvt. Ltd, Pune has been granted permission to manufacture domestically developed first Pneumococcal Polysaccharide Conjugate Vaccine. This is the first indigenously developed vaccine in the field of pneumonia. Earlier the demand of such vaccine was substantially met by licensed importers in the country since the manufacturers were all vaccine companies based outside India.
This vaccine is used for active immunization against invasive disease and pneumonia caused by “Streptococcus pneumonia” in infants. The vaccine is administered in a intramuscular manner.