শিপ্পিং মন্ত্রালয়
শিপ্পিং মন্ত্রালয়না কোলকতা হিথাংফমগী হলদিয়া দোক্কী অনৌবা ফায়রফাইতিংগী খুদোংচাবশিংগীদমক্তা লুপা কোতী ১০৭গী অয়াবা পীখ্রে
হিথাংফম অসিদা অশোই-অঙাম য়াওদনবা অমসুং শোইনিংঙাই ওইদ্রবা কার্গোগী থবক চত্থনবগীদমক অহকপা খোংথাং
14 JUL 2020 2:47PM by PIB Imphal
শিপ্পিংগী কেন্দ্র রাজ্য মন্ত্রী (আই./সি.) শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা কোলকতা হিথাংফমগী হলদিয়া দোক কমপ্লেক্সকী জেত্তি মঙাদা অনৌবা ফায়রফাইতিংগী খুদোংচাবশিং শেমগৎনবগীদমক্তা লুপা কোতী ১০৭ গী অয়াবা পীখ্রে।
অনৌবা ফায়রফাইতিং অসিনা হলদিয়া দোক কম্প্লেক্স অসি পেত্রো-কেমিকেল প্রদকশিং পুথোক-পুশিন তৌবদা শোইনিংঙাই ওইদবা মওংদা শেন্নবা ঙম্লগনি। লৈরিবা ফায়রপাইতিং অসিপেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়গী ওইল ইন্দস্ত্রী সেফতি দিরেক্তোরেৎস(ও.আই.এস.দি.)গী গাইদলাইনগী মতুং ইন্না এল.পি.জি. অমসুং অতোপ্পা পেত্রোলিয়ম প্রদকশিং শেন্নবগী ঙাক্লৌ য়াওদে। শিপ্পিং মন্ত্রালয়না অচৌবা হিথাংফম পুম্নমক্তা কার্গোনা থবক পাংথোকপশিং অশোই-অঙাম য়াওদনা অমসুং শোইনিংঙাই ওইদনবা অথোইবা মওংদা ওইহনখ্রে। মসি মালেমগী থাক্তা মৈগী শোইনিংঙাই ওইদনবগী মায়কৈরোমদা চংশিল্লকপা খোংথাং অমনি। হলদিয়া দোক্কী এল.পি.জি. অমসুং এল.এন.জি. কার্গো অসি তুংগা নক্ননা চাওখৎলক্কদবগী মওংদা লৈরে। খ্বাইদগী ইনৌ-নৌবা মওংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনা পেত্রো-কোমিকেল গুদশিং অসি ও.আই.এস.দি.গী গাইদলাইনশিং অসি ঙাক্তুনা কোলকতা হিথাংফমদা অশোই-অঙাম য়াওদনা অমসুং শোইনিংঙাই ওইদবা মওংদা লৈহনবদা মতেং পাংগনি।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Ministry of Shipping approves Rs. 107 Crore for modern firefighting facilities for Haldia Dock Complex of Kolkata Port
Crucial move for safe and secure cargo operation at the Port
14 JUL 2020 2:47PM by PIB Delhi
Union Minister of State (I/C) for Shipping Shri Mansukh Mandaviya has approved Rs. 107 Crore for augmentation of firefighting facilities on five jetties of Haldia Dock Complex, Kolkata Port.
The modern firefighting facility will enable the Haldia Dock Complex in safe handling of the movement of petro-chemical products. The existing fire fighting facility does not support the handling the LPG and other petroleum products as per the guideline of Oil Industry Safety Directorate (OISD)of the Ministry of Petroleum and Natural Gas.Ministry of Shipping has prioritized safety and security of cargo operation on all Major Ports. It is a move towards compliance of global standards for fire safety.
LPG and LNG cargo on Haldia dock is projected to increase in the near future .The state-of-the-art firefighting infrastructure will help to manage the petro-chemical goods in a safe and secure manner at Kolkata Port by complying OISD guidelines.