শেল-থুম মন্ত্রালয়
রাজস্থান, দিল্লী অমসুং মুম্বাইদা ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা থিবা-হুম্বগী থবকশিং চৎথখ্রে
13 JUL 2020 10:40PM by PIB Imphal
২০২০গী জুলাই ১৩দা ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা কাংলুপ অহুম থোক্নবা থিবা-হুম্বগী থবকশিং পাংথোকখ্রে। থিবা-হুম্বগী থবকশিং অদু জয়পুরদা মফম ২০, কোতাদা মফম ৬, দিল্লিদা মফম ৮ অমসুং মুম্বাইদা মফম ৮দা চৎথখি।
কাংবু অদুগী মনুংদা কাংবু অমনা হোতেল, হায়দ্রো পৱার প্রোজেকশিং, মেতেল অমসুং ওতো সেক্তরশিংগী ললোন-ইতিক্কী থবকশিংদা থিবা-হুম্বা চৎথখি। হায়রিবা থবকশিং অসিদগী ফংলকপা অন একাউন্তেদ ইনকমশিং রিএল ইস্তেৎতা থাদৈ হায়বগী চিংনবা লৈখি।
অনিসুবা কাংবুনা সনা/লুপা অমসুং লুপাগী অরিবা পোৎলমশিং ললোন-ইতিক তৌবশিং অমসুং য়ু.কে. অমসুং য়ু.এস.দা মখোয়গী ফার্মশিং অমসুং বেঙ্ক একাউন্তশিং লৈবা ইন্তরপ্রাইজশিংগী মথক্তা থিগৎখি। কাংবু অসিদা শিরিবা মরুওইবা মরালদি মখোয়গী লুপানা শাবা লৈতেংগী পোৎলমশিংগী ললোন-ইতিক্কী শরুক অমা চাংনাইনা শীজিন্নরিবা একাউন্তশিংগী ৱাংমদা চৎথৈ হায়বনি।
অহুমসুবা কাংবুনা হোতেলগী ললোন-ইতিক তৌবশিংগী মথক্তা থিগৎখি। মখোয়দা শেন থাদরক্লিবশিং অদু মশক খঙদোক্নবা থিজিনবনি।
শেন ওইনা বুল্লিয়নদা ললোন-ইতিক চৎথবা, লন-থুমশিং লেপশিনবগী খুদম-চাংদম ওইবা য়াবা চে-চাংশিং/দাইরিশিং/দিজিতেল দেতাশিং ফংখি। মখা তানা থিজিনবগী থবকশিং চৎথরি।

Ministry of Finance
Income Tax Department carries out search and survey operations in Rajasthan, Delhi and Mumbai
13 JUL 2020 10:40PM by PIB Delhi
The Income Tax Department carried out search and survey operationson three groups on 13.07.2020. These operations are being carried out at 20 premises in Jaipur, 6 in Kota, 8 in Delhi and 9 in Mumbai.
One of the groups covered is involved in several business activities like hotel, hydro power projects, metal and auto sectors. It is suspected to have invested unaccounted income generated from these activities into real estate.
The second group is engaged in the business of trading of silver/gold jewellery and antique silver articles and has associate enterprises in various other countries like UK, USA etc., as well as properties and bank accounts in these countries. The main allegation against the group is that a substantial part of its silver jewellery business is carried out outside the regular books of accounts.
The third group is involved in hotel business. The source of investment in the same remains to be verified.
Several incriminating evidences in the form of loose papers/diaries/digital data have been found indicating trading in bullion in cash, investment of cash in properties etc. Further investigations are in process.