হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা নাবা ফরবা মীওই লাখ ৫.৫ হেন্না লৈরে; এক্তিব কেসতগী লাখ ২.৫ হেল্লি
লৈবাক্কী ওইবা নাবা ফবগী চাংচৎ ৬৩.০২%দগী রাজ্য ১৯গী চাংচৎনা হেল্লি
লৈবাক্কী ওইবা শিবগী চাং ২.৬৪%দগী রাজ্য ৩০না হেন্না তানা লৈরি
তেস্তিং পর মিলিয়ন অসি ৮৫৫৫দগী হেল্লি
13 JUL 2020 5:35PM by PIB Imphal
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারগী অতম্নবা অমসুং থৌরাং য়াত্তুনা কোবিদ-১৯ লাকশিনবা অমসুং ঙাকথোক্নবা থবক তৌবগী খোংথাংশিং অসিনা মসিদগী নাবা ফবগী চাং য়াম্না হেনগৎহল্লে। তেস্তিং য়াম্না তৌবা অমসুং মতম চানা লাইওং খংদোকপদগী লায়না অসিগী অরুবা থাক্তা য়ৌদ্রিঙৈদা কোবিদ-১৯না নাবা মীওইশিং মশক খংহনবদা তেংবাংলি; কন্তেনমেন্ত জোন, য়েংশিনবগী থবক নিংথিনা চলায়বদগী লায়না শন্দোকপগী চাং অসি লাকশিনবা ঙম্লে। ওক্সিমীতর শিজিন্নদুনা য়ুমদা আইসোলেসন তৌবগী কাংলোনশিং অসিনা সিম্পতম উত্তবা অমসুং সিম্পতম খরতমক উৎপা মীওইশিংবু হোস্পিতালগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং য়ৌহন্দনা নিংথিনা য়েংশিনবা ঙম্লে। অসিগুম্বা থাক নায়বা অমসুং হোলিস্তিক ওইবা থৌওংশিং অসিনা হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা মীওই ১৮৮৫০ নাবা ফহল্লে অমসুং কোবিদ-১৯দগী নাবা ফরবা অপুনবা মীওই মশিং ৫,৫৩,৪৭০ য়ৌহনখ্রে।
ঙসি ফাওবগী ওইনা রিকোবরী রেৎ অসি ফগত্তুনা ৬৩.০২% য়ৌরে। লৈবাক্কী ওইবা নাবা ফবগী চাংচৎ ৬৩.০২%দগী রাজ্য ১৯গী চাংচৎনা হেল্লে। মখোয়শিং অদুদিঃ
রাজ্য/য়ু.তি.
রিকোবরী রেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.
রিকোবরী রেৎ
লদাখ (য়ু.তি.)
৮৫.৪৫%
ত্রিপুরা
৬৯.১৮%
দিল্লী
৭৯.৯৮%
বিহার
৬৯.০৯%
উত্তরাখন্দ
৭৮.৭৭%
পঞ্জাব
৬৮.৯৪%
ছতিসগর
৭৭.৬৮%
ওরিশা
৬৬.৬৯%
হিমাচল প্রদেশ
৭৬.৫৯%
মিজোরম
৬৪.৯৪%
হরয়ানা
৭৫.২৫%
অসম
৬৪.৮৭%
চান্দিগর
৭৪.৬০%
তেলঙ্গানা
৬৪.৮৪%
রাজস্থান
৭৪.২২%
তমিল নাদু
৬৪.৬৬%
মধ্য প্রদেশ
৭৩.০৩%
উত্তর প্রদেশ
৬৩.৯৭%
গুজরাত
৬৯.৭৩%
হৌজিক এক্তিব কেস মশিং ৩,০১,৬০৯ লৈরি অমসুং মখোয়শিং অসি হোস্পিতালদা, কোবিদ কেয়র সেন্তরশিংদা নত্ত্রগা য়ুমদা আইসোলেসন তৌদুনা নিংথিনা লায়েংলি। এক্তিব কেসকী মশিংদগী নাবা মীওই ফবা মীওিগী মশিংনা ২,৫১,৮৬১ হেল্লি। অরুবা ফিভমদা লৈবা অনাবশিংবু নিংথিনা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌবদা মিৎয়েং থম্বদগী ভারতকী মী শিবগী চাংশু ২.৬৪%দা তাথরে। দিল্লীগী এমসনা অখন্নবা কোবিদ হোস্পিতালশিং য়েংশিনবগী থবক মখা তানা চত্থরি।
কোবিদ-১৯ নেস্নেল তেলিকন্সলতেসন সেন্তরগী খুত্থাংদা লৈবা দি.সি.ঐচ; লৈবাক্কী মী শিবগী চাংচত্তগী রাজ্য ৩০গী চাংচৎনা নেম্না লৈরি। মখোয়শিং অদুদিঃ
রাজ্য/য়ু.তি.
মী শিবগী চাং
রাজ্য/য়ু.তি.
মী শিবগী চাং
মনিপুর
০%
ঝারখন্দ
০.৮%
নাগালেন্দ
০%
বিহার
০.৮৬%
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি অমসুং দামন দ্যু
০%
হিমাচল প্রদেশ
০.৯১%
মিজোরম
০%
তেলঙ্গানা
১.০৩%
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
০%
আন্ধ্র প্রদেশ
১.১২%
সিক্কিম
০%
পুদুচেরী
১.২৭%
লদ্দাখ (য়ু.তি.)
০.০৯%
উত্তরাখন্দ
১.৩৩%
ত্রিপুরা
০.১%
তমিল নাদু
১.৪২%
অসম
০.২২%
হরিয়ানা
১.৪২%
কেরলা
০.৩৯%
চন্দিগর
১.৪৩%
ছরিশগর
০.৪৭%
জে. এন্দ কে. (য়ু.তি.)
১.৭%
ওরিশা
০.৪৯%
করনাতাকা
১.৭৬%
অরুনাচল প্রদেশ
০.৫৬%
রাজস্থান
২.০৯%
গোৱা
০.৫৭%
পঞ্জাব
২.৫৪%
মেঘালয়
০.৬৫%
উত্তর প্রদেশ
২.৫৬%
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা সেম্পল ২,১৯,১০৩ তেস্ত তৌখি। হৌজিক ফাওবগী ওইনা তেস্ত তৌবগী অপুনবা মশিং অসি ১,১৮,০৬,২৫৬নি। তেস্তিং পর মিলিয়ন অসিশু লেপ্তনা হেনগৎলি। ঙসি ফাওবদা ৮৫৫৫.২৫ শুরে।
লৈবাক অসিদা লৈরিবা তেস্ত তৌনবা লেবসু সরকারগী লেব ৮৫২ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৩৪৮ শুরবগা লোইননা লৈবাক অসিদা অপুনবা ওইনা ১২০০ শুদুনা মপাঙ্গল কনখৎলক্লি। মসিগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৬২৬ (সরকারগী ৩৮৯+ প্রাইবেৎঃ ২৩৭)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৪৭৪ (সরকারগী ৪২৮+ প্রাইবেৎঃ ৪৬)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ১০০ (সরকারগী ৩৫+ প্রাইবেৎঃ ৬৫)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
India has more than 5.5 lakh Recovered Cases, exceed Active Cases by more than 2.5 lakhs
19 States have a higher Recovery Rate than the National average of 63.02%
30 States have a lower Fatality Rate then the National average of 2.64%
Testing Per Million is more than 8555
13 JUL 2020 5:35PM by PIB Delhi
The series of pro-active, pre-emptive and coordinated steps taken by the Centre and the State governments for containment and prevention of COVID-19 has contributed to a gradual surge in COVID-19 recovery. Aggressive testing coupled with timely diagnosis has led to identifying COVID affected patients before they progress into an advanced stage of the disease; effective implementation of containment zones, surveillance activities ensured that the rate of infection stays under control. The norms and standards for care of Home Isolation along with use of oxymeters have helped to keep a check on the asymptomatic or mildly symptomatic patients without burdening the hospital infrastructure. Such graded policy and holistic approach has led to the recovery of 18,850 people in the last 24 hours, taking the total cumulative number of recovered cases among COVID-19 patients to 5,53,470.
The recovery rate has further improved to 63.02% today. 19 States have a recovery rate higher than the national average. These are:
State/UT
Recovery Rate
State/UT
Recovery Rate
Ladakh (UT)
85.45%
Tripura
69.18%
Delhi
79.98%
Bihar
69.09%
Uttarakhand
78.77%
Punjab
68.94%
Chhattisgarh
77.68%
Odisha
66.69%
Himachal Pradesh
76.59%
Mizoram
64.94%
Haryana
75.25%
Assam
64.87%
Chandigarh
74.60%
Telangana
64.84%
Rajasthan
74.22%
Tamil Nadu
64.66%
Madhya Pradesh
73.03%
Uttar Pradesh
63.97%
Gujarat
69.73%
There are 3,01,609 active cases and they are all under medical supervision either in hospitals, COVID care centres or in home isolation. There are 2,51,861 more recovered cases than active cases. India’s fatality rate has also dropped to 2.64% owing to the enhanced stress on clinical management of critical cases. AIIMS Delhi continues to handhold the Dedicated COVID Hospitals (DCH) through the COVID-19 National Teleconsultation Centre. 30 States have a fatality rate lower than the national average. These are:
State/UT
Fatality Rate
State/UT
Fatality Rate
Manipur
0%
Jharkhand
0.8%
Nagaland
0%
Bihar
0.86%
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
0%
Himachal Pradesh
0.91%
Mizoram
0%
Telangana
1.03%
A&N Islands
0%
Andhra Pradesh
1.12%
Sikkim
0%
Puducherry
1.27%
Ladakh (UT)
0.09%
Uttarakhand
1.33%
Tripura
0.1%
Tamil Nadu
1.42%
Assam
0.22%
Haryana
1.42%
Kerala
0.39%
Chandigarh
1.43%
Chhattisgarh
0.47%
J&K (UT)
1.7%
Odisha
0.49%
Karnataka
1.76%
Arunachal Pradesh
0.56%
Rajasthan
2.09%
Goa
0.57%
Punjab
2.54%
Meghalaya
0.65%
Uttar Pradesh
2.56%
During the last 24 hours, 2,19,103 samples were tested. The cumulative number of samples tested, as of now is 1,18,06,256. The testing per million is continuously growing. It is 8555.25 today.
The testing lab network in the country is further strengthened with 1200 labs in the country; 852 labs in the government sector and 348 private labs. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 626 (Govt: 389 + Private: 237)
TrueNat based testing labs: 474 (Govt: 428 + Private: 46)
CBNAAT based testing labs: 100 (Govt: 35 + Private: 65)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.