হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ কেসশিংদগী লাখ ৫.৩ হেন্না নাবা ফখ্রে; এক্তিব কেস লাখ ২.৯ লৈরি
এক্তিব কেস মশীংদগী নাবা ফখ্রবা মশীংনা ২.৪ হেল্লে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৯০০০ হেন্না নাবা ফখ্রে
তেস্ত তৌবগী চাং মিল্লিয়ন অমা লৈবগী মনুংদা ৮৩৯৬.৪ য়ৌরে
12 JUL 2020 3:20PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা থংনা থংননা অকনবা মীৎয়েং চঙবগা লোইননা লৌখৎপা অপুনবা খোংথাং 'সরকার পুম্বগী' মখাদা ঙন্না কোবিদ-১৯ খঙদোক্তুনা অমসুং মতম চানা দাইগ্নোস তৌদুনা কোবিদ-১৯গী হেন্না ফরবা অনা লাইয়েংগী পথাপ্না চাং নাইনা নাবা ফবগী চাং হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, অপুনবা মীওই ১৯,২৩৫ কোবিদ-১৯দগী নাবা ফখি। মসিনা কোবিদ-১৯ নাবা ফরবশিংগী অপুনবা মশীং অসি ঙসি ফাওবদা ৫,৩৪,৬২০ য়ৌখ্রে। হৌজিক লৈরিবা নাবা ফবগী চাং অসি ৬২.৯৩% য়ৌনা ফগৎলে।
অপুনবা ওইনা মাইকৈ খুদিংদগী হোৎনবনা মী কয়া নাবা ফগৎলকপদগী, নাবা ফরবা মশীংনা এক্তিব কেস মশীংদগী ২,৪২,৩৬২ হেনখ্রে। হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশীং ২,৯২,২৫৮দা নিংথীনা লাইয়েং চত্থরি।
কোবিদনা নারবশিংদা অনা লেইয়েং পীনবগীদমক কত্থোক্লবা হকশেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা কোবিদ খক্তগী ওইবা হোস্পিতাল (দি.ঐচ.সি.) ১৩৭০, কোবিদ খক্তগী ওইবা হেলথ সেন্তর (দি.সি.ঐচ.সি.) ৩০৬২ অমসুং কোবিদ কেয়র সেন্তর (সি.সি.সি.) ১০৩৩৪ লৈরি।
হায়রিবা ফেসিলিতীশিং অসিনা মথৌ নিংথীনা পাঙথোক্নবগীদমক, কেন্দ্র সরকারনা হৌজিক ফাওবদা তোঙান-তোঙানবা রাজ্য/য়ু.তি./ কেন্দ্রগী ইন্সতিত্যুসনশিংদা পি.পি.ই. কিৎ ১২২.৩৬, এন.৯৫ মাস্ক ২২৩.৩৩, অমসুং ভেন্তিলেতর ২১,৬৮৫ থাদখ্রে।
কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং অমসুং পাক শন্না তেস্ত তৌবা য়াহনখিবনা রাজ্য অমসুং য়ু.তিশিংদা সেম্পল তেস্ত তৌবগী চাং তপ্না-তপ্না ৱাংখৎলক্লি; হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ২,৮০,১৫১ তেস্ত তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা ওইনা তেস্ত তৌখ্রবা সেম্পল মশীং অসি ১,১৫,৮৭,১৫৩ শুখ্রে। মসিগী হোৎনজমলনা ভারতকী ওইনা মিল্লিয়ন অমদা তেস্ত তৌবগী মশীং অসি ৮৩৯৬.৪ য়ৌরে।
তেস্ত তৌবগী মশীং কা হেন্না হেনগৎলক্লিবসিগী মরুওইবা মরমদি লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা দাইগ্নোস্তিক লেবকী নেৎৱার্ক পাক শন্না য়ামখৎলকপননি, হায়রিবসি হৌজিক ফাওবদা সরকারগী লেব ৮৫০ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৩৪৪ শুবগা লোইননা লৈবাক অসিদা অপুনবা ওইনা ১১৯৪ লৈরে। মসিগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৬২৪ (সরকারগী ৩৮৮+ প্রাইবেৎঃ ২৩৬)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৪৭২ (সরকারগী ৪২৭+ প্রাইবেৎঃ ৪৫)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৯৮ (সরকারগী ৩৫+ প্রাইবেৎঃ ৬৩)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
More than 5.3 lakh recover from COVID-19; active cases at 2.9 lakh
2.4 lakh more Recovered Cases than Active Cases
More than 19000 people recovered in the last 24 hours
Testing per million reaches 8396.4
12 JUL 2020 3:20PM by PIB Delhi
Focussed and coordinated steps taken in tandem by the Centre along with the States/UTs through a ‘Whole of Government’ approach, bolstered by effective clinical management of COVID-19 after early detection and timely diagnosis has led to a consistent increase in the recovered cases. In the last 24 hours, a total of 19,235 were cured of COVID-19. This has resulted in the cumulative total number of recovered cases among COVID-19 patients rising to 5,34,620 today. The recovery rate has presently improved to 62.93%.
As more people are recovering due to all-round efforts, the recovered cases exceed active cases by 2,42,362. Medical attention is being provided to all the 2,92,258 active cases.
The present health infrastructure dedicated to providing medical attention to the COVID affected includes 1370 Dedicated COVID Hospitals (DCH), 3062 Dedicated COVID Health Centres (DCHC), and 10334 COVID Care Centres (CCC).
For the successful operation of these facilities, the Centre has so far provided 122.36 lakhs PPE Kits, 223.33 lakhs N95 masks, and 21,685 ventilators have been delivered to various States / UTs / Central Institutions.
Enabling factors like removing all impediments for COVID-19 testing and facilitation of widespread testing by States/UTs continues to result in a steady rise in the samples tested every day; during the last 24 hours 2,80,151 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as of now is 1,15,87,153. As a result of these efforts, the testing per million for India is presently 8396.4.
A crucial supporting factor in progressive rise in testing numbers is continuous expansion of the country-wide diagnostic lab network, which as on date comprises of 850 labs in the government sector and 344 private labs (total of 1194 labs). These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 624 (Govt: 388 + Private: 236)
TrueNat based testing labs: 472 (Govt: 427 + Private: 45)
CBNAAT based testing labs: 98 (Govt: 35 + Private: 63)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.