Ministry of Health and Family Welfare
More than 5.3 lakh recover from COVID-19; active cases at 2.9 lakh
2.4 lakh more Recovered Cases than Active Cases
More than 19000 people recovered in the last 24 hours
Testing per million reaches 8396.4
12 JUL 2020 3:20PM by PIB Delhi
Focussed and coordinated steps taken in tandem by the Centre along with the States/UTs through a ‘Whole of Government’ approach, bolstered by effective clinical management of COVID-19 after early detection and timely diagnosis has led to a consistent increase in the recovered cases. In the last 24 hours, a total of 19,235 were cured of COVID-19. This has resulted in the cumulative total number of recovered cases among COVID-19 patients rising to 5,34,620 today. The recovery rate has presently improved to 62.93%.
As more people are recovering due to all-round efforts, the recovered cases exceed active cases by 2,42,362. Medical attention is being provided to all the 2,92,258 active cases.
The present health infrastructure dedicated to providing medical attention to the COVID affected includes 1370 Dedicated COVID Hospitals (DCH), 3062 Dedicated COVID Health Centres (DCHC), and 10334 COVID Care Centres (CCC).
For the successful operation of these facilities, the Centre has so far provided 122.36 lakhs PPE Kits, 223.33 lakhs N95 masks, and 21,685 ventilators have been delivered to various States / UTs / Central Institutions.
Enabling factors like removing all impediments for COVID-19 testing and facilitation of widespread testing by States/UTs continues to result in a steady rise in the samples tested every day; during the last 24 hours 2,80,151 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as of now is 1,15,87,153. As a result of these efforts, the testing per million for India is presently 8396.4.
A crucial supporting factor in progressive rise in testing numbers is continuous expansion of the country-wide diagnostic lab network, which as on date comprises of 850 labs in the government sector and 344 private labs (total of 1194 labs). These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 624 (Govt: 388 + Private: 236)
TrueNat based testing labs: 472 (Govt: 427 + Private: 45)
CBNAAT based testing labs: 98 (Govt: 35 + Private: 63)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ পৰা ৫.৩ লাখৰো অধিকে লাভ কৰিছে আৰোগ্য, ২.৯লাখৰ দেহত সক্ৰিয় হৈ আছে ৰোগ
ৰোগাক্ৰান্তৰ সংখ্যাতকৈ আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা ২.৪লাখৰে অধিক
শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত আৰোগ্য লাভ কৰিছে ১৯০০০ গৰাকী লোকে
ৰোগ পৰীক্ষণৰ গড় হাৰ প্ৰতি নিযুতত ৮৩৯৬.৪
12 JUL 2020 3:20PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধ, আক্ৰান্তৰ আবদ্ধকৰণ আৰু চিকিত্সা প্ৰবন্ধনৰ বাবে ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সহযোগিতাৰে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা ব্যৱস্থালীৰ সু-সমন্বিত প্ৰয়াসৰ সুবাদত আৰোগ্য আৰু আক্ৰান্তৰ মাজৰ ব্যৱধান দিনে দিনে বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিছে। শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত দেশত মুঠ ১৯,২৩৫গৰাকী লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। ইয়াকে ধৰি এই পৰ্যন্ত দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ সংখ্যা ৫,৩৪,৬২০গৰাকী হৈছেগৈ। শেহতীয়া হিচাপত আৰোগ্যৰ হাৰ ৬২.৯৩শতাংশ।
আজিৰ তাৰিখত দেশত আক্ৰান্ত ৰোগীৰ সংখ্যাতকৈ আৰোগ্যৰ সংখ্যাৰ ব্যৱধান ২,৪২,৩৬২গৰাকী হৈছেগৈ। ইফালে, এই মুহূৰ্তত দেশত ২,৯২,২৫৮গৰাকী ক’ভিড আক্ৰান্ত লোক বিভিন্ন চিকিত্সালয়ত চিকিত্সাধীন হৈ আছে।
ক’ভিড-১৯ আক্ৰান্ত ৰোগীক চিকিত্সা প্ৰদান কৰাৰ বাবে দেশত সৃষ্টি কৰা আন্তঃগাঁথনিৰ শেহতীয়া স্থিতি হ’ল- ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ বাবে সম্পূৰ্ণভাবে উত্সৰ্গিত হাস্পটালৰ সংখ্যা ১৩৭০খন, ক’ভিড উত্সৰ্গিত স্বাস্থ্যকেন্দ্ৰ ৩০৬২টা আৰু ক’ভিড শুশ্ৰূষা কেন্দ্ৰ হ’ল ১০,৩৩৪টা।
ক’ভিড আক্ৰান্তৰ শুশ্ৰূষা নিয়াৰিকৈ কৰিব পৰাকৈ বিভিন্ন ৰাজ্য, কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ লগতে দেশৰ ভিন্ন প্ৰান্তত থকা কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ প্ৰতিষ্ঠানসমূহলৈ কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ তৰফৰ পৰা এই পৰ্যন্ত আগবঢ়োৱা হৈছে ১২২.৩৬লাখ পিপিই কিট, ২২৩.৩৩লাখ এন৯৫মাস্ক আৰু ২১,৬৮৫টা ভেণ্টিলেটৰ।
পৰীক্ষণ, অনুসন্ধান আৰু চিকিত্সা প্ৰদান-ৰ কৌশল অৱলম্বন কৰি অব্যাহত ৰখা অভিযানৰ সুবাদত দেশত নমুনা পৰীক্ষণৰ সামগ্ৰিক সামৰ্থ্য দ্ৰুত গতিত বৃদ্ধি পোৱাৰ লগতে আজি পৰ্যন্ত ১,১৫,৮৭,১৫৩টা নমুনাৰ পৰীক্ষণ সম্পূৰ্ণ কৰা হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত মুঠ ২,৮০,১৫১টা নমুনাৰ পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰা হয়। ইয়াকে ধৰি এই পৰ্যন্ত দেশত মুঠ প্ৰতি নিযুত লোকৰ বিপৰীতে গড়ে ৮৩৯৬.৪ গৰাকী লোকৰ নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে।
আজিৰ তাৰিখত দেশত ১১৯৪টা পৰীক্ষাগাৰৰ এক শৃংখল গঢ়ি তোলা হৈছে। ইয়াৰে ৮৫০টা চৰকাৰীখণ্ডত স্থাপনৰ বিপৰীতে ৩৪৪টা পৰীক্ষাগাৰ স্থাপিত হৈছে ব্যক্তিগত খণ্ডত। পৰীক্ষাগাৰসমূহৰ বিস্তৃত বিৱৰণ তলত উল্লেখ কৰা ধৰণৰ:
‘ৰিয়েল টাইম আৰটি পিচিআৰ’ পৰীক্ষণ পৰীক্ষাগাৰ- ৬২৪টা(চৰকাৰী-৩৮৮টা+ব্যক্তিগত খণ্ডত-২৩৬টা)
‘ট্ৰুনাট’ ভিত্তিক পৰীক্ষাগাৰ- ৪৭২টা(চৰকাৰী-৪২৭টা+ব্যক্তিগত-৪৫টা)
‘চিবিনাট’ ভিত্তিক পৰীক্ষাগাৰ- ৯৮টা (চৰকাৰী-৩৫টা+ব্যক্তিগত-৬৩টা)
ক’ভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় সবিশেষ, শুদ্ধ আৰু বিশ্বাসযোগ্য তথ্যৰ বাবে https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA ত লগ ইন কৰিব পাৰে।