Ministry of Health and Family Welfare
National COVID-19 Recovery Rate continues to sharply improve; touches 61.53%
Nearly 2 lakh more recovered COVID cases than active ones
More than 2.6 lakh samples tested in past 24 hours
08 JUL 2020 4:48PM by PIB Delhi
The number of samples being tested for detection of COVID-19 is substantially growing every day. During the last 24 hours, 2,62,679 samples have been tested of which more than 53,000 samples have been tested in private labs. The cumulative number of samples tested, as of now is 1,04,73,771. As a result, the tests per million today stand at 7180. This is because of the sharply focussed “Test, Trace, Treat” strategy of the central Government, in coordination with the States/UTs.
A crucial component in the appreciable growth in the COVID-19 testing is the increased number of diagnostic labs across the country. With 795 labs in the government sector and 324 private labs, there are as many as 1119 labs in the country. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 600 (Govt: 372 + Private: 228)
TrueNat based testing labs: 426 (Govt: 390 + Private: 36)
CBNAAT based testing labs: 93 (Govt: 33 + Private: 60)
Growing healthcare infrastructure of various types of COVID facilities adequately supported by ICU and oxygen supported beds, ventilators and other equipment has facilitated and ensured timely detection and effective clinical management of COVID-19 positive cases. With more COVID-19 patients recovering, the gap between the number of recovered cases and active cases has increased by 1,91,886 as on date.
During the last 24 hours, a total of 16,883 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure of recovered cases to 4,56,830 so far.
The rate of recovery among COVID-19 patients continues to increase over the days. It has touched 61.53% today.
Presently, there are 2,64,944 active cases and all are under medical supervision.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ রিকোবরী রেৎ কা হেন্না ফগৎলক্তুনা ৬১.৫৩% য়ৌখ্রে
কোবিদতগী নাবা ফরবা মশীংনা এক্তিব কেসতগী লাখ ২গী ময়া হেনলে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল লাখ ২.৬ তেস্ত তৌখ্রে
08 JUL 2020 4:48PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ খঙদোক্নবগীদমক তেস্ত তৌরিবা সেম্পল মশীং অসি নোংম নোংমগী হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ২,৬২,৬৭৯ তেস্ত তৌখ্রে, মসিগী মনুংদা প্রাবেৎ লেবশিংদা সেম্পল ৫৩,০০০ তেস্ত তৌখি। অপুনবা তেস্ত তৌখ্রবা সেম্পল মশীংনা হৌজিক ফাওবদা ১,০৪,৭৩,৭৭১নি। মসিগী ফল ওইনা, মিল্লিয়ন্দা তৌবা তেস্ত মশীং অসি ৭১৮০ য়ৌরে। অসি য়ৌনা চাউখৎলকপগী মরমদি রাজ্য/য়ু.তি.শিংগা খুৎশম্নদুনা কেন্দ্র সরকারনা পায়খৎখিবা "তেস্ত, ত্রেস, ত্রিৎ"কী থৌরাংদা অকনবা মীৎয়েং থমখিবননি।
কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবদা চাউখৎলক্লিবসিগী মরুওইবা মরমদি লৈবাক অসিদা লাইওং খঙদোক্নবগী লেব মশীং হেনগৎলকপননি। সরকারগী সেক্তরদা লেব মশীং ৭৯৫ লৈবগা লোইননা প্রাইবেৎকী লেব ৩২৪ লৈরি, লৈবাক অসিদা অপুনবা ওইনা লেব ১১১৯ লৈরি। মসিগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা লেবঃ ৬০০ (সরকারগী ৩৭২+ প্রাইবেৎঃ ২২৮)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৪২৬ (সরকারগী ৩৯০+ প্রাইবেৎঃ ৩৬)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৯৩ (সরকারগী ৩৩+ প্রাইবেৎঃ ৬০)
আই.সি.য়ু. অমসুং ওক্সিজেন য়াওরবা ফমুংশিং, ভেন্তিলেতর, অমসুং অতোপ্পা ইক্বিপমেন্তশিংনা অমসুং কোবিদ ফেসিলিতী চাউখৎলে অমসুং মতম চানা খঙদোকপা ঙমহৌবনা অমসুং কোবিদ-১৯ ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত পাঙথোকপা ঙমহল্লে। কোবি-১৯ অনাবা মশীং হেন্না নাবা ফগৎলক্লিবনা রিকোবর্দ কেস মশীংগা এক্তিব কেস মশীংগগী মরক্তা লৈবা খেন্নবসু ১,৯১,৮৮৬ য়ৌরে।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, অপুনবা ওইনা ১৬,৮৮৩ নাবা ফখ্রে, মসিনা অপুনবা ফিগরদা নাবা ফরবা মশীং ৪,৫৬,৮৩০ য়ৌরে।
কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী মরক্তগী নাবা ফবগী চাংসু নোংম-নোংমগী হেনগৎলক্লি। ঙসি ফাওবদা ৬১.৫৩% য়ৌরে।
হৌজিক্কী ওইনা মেদিকেল সুপর্বিজনগী মখাদা এক্তিব কেস ২,৬৪,৯৪৪ লৈরি।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA. দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।