Ministry of Home Affairs
Union Home Minister, Shri Amit Shah paid tributes to Swami Vivekananda on his punyatithi
“Swami Vivekananda was a patriotic saint, a great thinker and an exemplary orator who not only reinforced the spirit of nationalism in India but also enriched the whole world with the ethos of Indian culture” - Shri Amit Shah
Shri Amit Shah said relevance of Swami Vivekananda’s thoughts on education, universal brotherhood and self-awakening continue to remain unbroken even today
Union Home Minister said Swami Vivekananda had great faith in the abilities of India’s youth power. He believed that only the youth can provide the right direction and empower the nation in the times to come.
“Even today, Vivekananda ji’s principles and his ideals continue to inspire the youth towards the service of the nation. I bow before him on his punyatithi”: Shri Amit Shah
04 JUL 2020 1:59PM by PIB Delhi
Union Home Minister, Shri Amit Shah has said Swami Vivekananda was a patriotic saint, a great thinker and an exemplary orator who not only reinforced the spirit of nationalism in India but also enriched the whole world with the ethos of Indian culture. Paying tributes to Swami Vivekananda on his punyatithi today, Shri Amit Shah, in a tweet, said, “Relevance of Swami Vivekananda’s thoughts on education, universal brotherhood and self-awakening continue to remain unbroken even today.”
The Union Home Minister said “Swami Vivekananda had great faith in the abilities of India’s youth power”. “He believed that only the youth can provide the right direction and empower the nation in the times to come,” said Shri Amit Shah. “Even today, Vivekananda ji’s principles and his ideals continue to inspire the youth towards the service of the nation”, he said. “I bow before him on his punyatithi” said Shri Amit Shah.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা স্বামি বিবেকানন্দগী মফমদা মহাক্কী লৈখিদবগী কুমওন নুমিত্তা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখ্রে
“স্বামি বিবেকানন্দ ভারত্তা মরৈবাক নীংবগী ৱাখল্লোন মপাঙ্গল কনখৎহল্লমবখক্তা নত্তনা ভারতকী নাৎকী মচৎনা মালেম পুম্ববু হেন্না মশক থোকহল্লমবা মরৈবাক নীংবা লাইনীংবা, ৱাখল খনবা অমদি মতিং লৈবা ৱা ঙাঙবা মীশক অমনি” – শ্রী অমিত শাহ
শ্রী অমিত শাহনা, মহৈ মশিং, মচীন-মনাও ওইবা অমদি মশান মশাবু শকখঙজবগী মতাংদা লৈরমবা স্বামি বিবেকানন্দগী ৱাখল্লোন ঙসিসু লেঙদনা লৈরি হায়না ফোঙদোকখি
স্বামি বিবেকানন্দনা ভারতকী নহারোলগী তৌবা ঙম্বা মতিংদা চাউনা থাজবা থম্লম্মী হায়না কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি। নহাখক্তনা অচুমবা লম্বী পুথোক্তুনা লাক্কদৌরিবা মতমসিদা লৈবাকসিবু মপাঙ্গল কনখৎহনবা ঙমগনি হায়না মহাক্না থাজরম্মী।
“ঙসিমকসু, বিবেকানন্দ জিগী ৱাখল্লোন অমদি মওং মতৌশিংনা লৈবাক্কী থৌগলদা নহাশিংগী পুক্নীং থৌগৎপা লেপ্ত্রি। মহাক্কী লৈখিবদগী কুমওন থৌরমদা ঐনা মফমদা ইকোক নোঞ্জরি”: শ্রী অমিত শাহ
04 JUL 2020 1:59PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা স্বামি বিবেকানন্দ অসি ভারত্তা মরৈবাক নীংবগী ৱাখল্লোন মপাঙ্গল কনখৎহল্লম্বখক্তা নত্তনা ভারতকী নাৎকী মচৎনা মালেম পুম্ববু হেন্না মশক থোকহল্লমবা মরৈবাক নীংবা লাইনীংবা, ৱাখল খনবা অমদি মতিং লৈবা ৱা ঙাঙবা মীশক অমনি হায়না হায়খ্রে‍। ঙসি স্বামি বিবেকানন্দগী লৈখিদবগী কুমওন থৌরমদা মহাক্কী মফমদা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎলদুনা, শ্রী অমিত শাহনা ত্বীত অমদা হায়, “মহৈ মশিং, মচীন-মনাও ওইবা অমদি মশান মশাবু শকখঙজবগী মতাংদা লৈরমবা স্বামি বিবেকানন্দগী ৱাখল্লোন ঙসিসু লেঙদনা লৈরি‍।”
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়, “স্বামি বিবেকানন্দনা ভারতকী নহারোলগী তৌবা ঙম্বা মতিংদা চাউনা থাজবা থম্লম্মী”‍। “নহাখক্তনা অচুমবা লম্বী পুথোক্তুনা লাক্কদৌরিবা মতমসিদা লৈবাকসিবু মপাঙ্গল কনখৎহনবা ঙমগনি হায়বসি মহাক্না থাজরম্মী,” হায়না শ্রী অমিত শাহনা হায়খি‍। “ঙসিমকসু, বিবেকানন্দ জিগী ৱাখল্লোন অমদি মওং মতৌশিংনা লৈবাক্কী থৌগলদা নহাশিংগী পুক্নীং থৌগৎপা লেপ্ত্রি,” হায়না মহাক্না হায়খি‍। “মহাক্কী লৈখিবদগী কুমওন থৌরমদা ঐনা মফমদা ইকোক নোঞ্জরি” হায়না শ্রী অমিত শাহনা ফোঙদোকখি‍।