Prime Minister's Office
English rendering of PM’s interaction with injured soldiers at Leh Hospital
03 JUL 2020 8:23PM by PIB Delhi
Friends,
I have come to salute you all today. You have fought bravely! I had also said a few days ago that the brave-hearts who left us, did not depart without reason. You all have given a befitting reply. You are in a hospital that’s why you may not know that 130 crore citizens are proud of you. Your courage and valour are inspiring the whole new generation and therefore your valour, your courage and what you have done will continue to inspire our younger generation and our countrymen for a long time to come. Considering the global situation, a message has gone to the world about the valour shown by you brave-hearts. The way you stood up to the powers, the world wishes to know who are these brave-hearts? What has been their training? How lofty their sacrifice is? How commendable is their commitment! The world is analyzing your bravery.
I have come today only to salute you. By touching you and seeing you, I am going back with energy and inspiration. And let India be self-reliant; it has never bowed down before any power of the world and will not bow down in the future!
I am able to say this because of the brave mighty friends like you. I salute you. And at the same time I salute your brave mothers who gave birth to valiant warriors you, brought you up and sent you to fight for the country! We can't thank them enough.
Friends, I hope you get well very soon and let's together move ahead with this idea of ​​discipline and cooperation.
Thank you!

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না লেহ হোস্পিতালদা অশোকপা লান্মীশিংগা ৱারী-ৱাতাই শানখিবগী ৱারোল
03 JUL 2020 8:23PM by PIB Imphal
ঐ ঙসি অদোম পুম্নমক্কী মফমদা ইকোক নোনবা লাকচরিবনি। মরমদি অদোম্না অদুক্কী মতিক থৌনা ফনা মায়োক্নখি, ঐনা নুমিৎ খরনিগী মমাংদসু হায়জখিবদুনি ঐখোয়বু থাদোক্তুনা চৎখ্রবা অথৌবশিং অদু ইচম চম্না চৎখিবা নত্তে। অদোম পুম্নমক্না পুন্না অকনবা পাউখুমসু পীখি। হোয় অদোম শোকপদগী হোস্পিতালদা লৈরি, মরম অসিনা অদোম খঙলমদবা য়াই। অদুবু ইরৈচা করোর ১৩০না অদোমগীদমক অদুক্কী মতিক চাউথোকচবা পোক্লি। অদোমগী থৌনা অসিনা, অনৌবা মীরোলশিংদা থৌনা ফবগী ইথিল পীনবীরি অমসুং মরম অসিনা অদোমগী থৌনা, অদোমগী নতিক অমসুং অদোম্না তৌখিবা অদুনা ঐখোয়গী নহা ওইরিবা মীরোলদা, ঐখোয়গী ইরৈবাকচাশিংদা লাক্কদৌরিবা মতম কয়া অসি ইথিন পীনবীদুনা লৈরগনি। অদুগা ঙসি মালেমগী ওইরিবা ফিভম অসিদা, মফম অদুদা ভারতকী থৌনা ফবা লান্মীশিংনা অসিগুম্বা মতিক অসি উৎথোক্লি, অসিগুম্বা পাঙ্গলশিংগা মায়োক্নরি হায়বা পাউজেল অসি য়ৌখিবদা মালেম অসিনসু মদুগী জৱান অদু কনানো হায়বসি খঙনীংবনা লাংতক্নবা পোকই। মখোয়গী ত্রেনিং কয়াদা ফরিবা, মখোয়গী কৎথোকপা কয়াদা ৱাংলিবা। মখোয়গী কমিৎমেন্ত কয়াদা চাউরিবা। ঙসি মালেম অপুনবা অসি অদোমগী থৌনাগী এনলাইসিস তৌরি।
ঐ ঙসি শুপ্নগী অদোম্বু খুরুমজবা লাকচরিবনি। অদোম্বু শোকচদুনা, অদোম্বু য়েংজরগা অনৌবা থৌনা অমা পুদুনা চৎকদৌরিবনি, ইথিল অমা পুদুনা চৎকদৌরিবনি। অদুগা ঐখোয়গী ভারত মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা, মালেমগী থৌনা অমত্তগী মাংদা কোক নোন্দরি, কৈদৌঙৈদসু নোল্লোই।
ঐনা ৱাফম অসি অদোমগুম্বা অথৌবা মরূপশিংগী মপান্দগী হায়বা ঙমজরিবনি। ঐ অদোম্বুসু খুরুমজরি, অদোম্বু পোকপীরিবী অদোমগী থৌনা ফবী ইমাশিংবু খুরুমজরি। অসিগুম্বা থৌনা ফরবা লাল্লোইশিংবু পোকপীদুনা, য়োকপী থাকপীদুনা অমসুং লৈবাক্কীদমক পীথোক্লিবী অদুগুম্বী ইমাশিং অদুদা হন্না হন্না ইকোক নোঞ্জরি। অদুগুম্বী ইমাশিং অদুগীদমক অদুক্কী মতিক চাউথোকচরবসু, মখোয়দা কয়ারক ইকোক নোঞ্জরবসু অদুম্মক ৱাৎলগদবনি।
অমুক্কা হন্না মরূপশিং, অদোম অথুবা মতমদা ফবা ওইরসনু, অমসুং মশা-মউ ফনা, অমুক হন্না লাকশিনগনি, অমুক হন্না তেংবাং পীনগনি হায়বা ৱাখল্লোন অসিগা লোইননা ঐখোয় পুন্না চৎমিন্নরসি।
থাগৎচরি মরূপশিং।